söndag 17 juli 2011

Ge mig bara ett stort täcke så jag kan gömma mig

Det var meningen att det skulle bli en avkopplande vistelse här i Småland, men Elly har då inte lätt att koppla av, och särskilt inte när hon ska äta. Hon tar några klunkar, sedan släpper hon bröstet, ser sig om och börjar gnälla, uppebart lite stressad. Och jag blir ledsen och frustrerad när hon inte kommer till ro, vilket förstås gör det ännu svårare för Elly att slappna av och äta. Till sist gråter vi båda två. Jag vet att det här kommer att gå över, men just nu vill jag bara krypa ner med Elly i sängen, dra täcket över oss och sova bort tiden.

11 kommentarer:

 1. Usch vad jobbigt det låter, det är ju den där onda cirkeln som är så svår att bryta, ledsen och stressad mamma - gnällig och stressad bebis. Hoppas det blir bättre snart så ni hinner njuta och koppla av lite på eran lilla semester.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Har exakt samma problem, det funkar nästan bara bra hemma i sovrummet, när vi ligger ned. Just nu gör jag därför helst inte utflykter på mer än nån timme, hon är hungrig ofta och jag blir så stressad när hon inte får nån ro.

  SvaraRadera
 3. Det kommer att ge sig. Jag håller tummarna. Hur länge stannar ni i Småland?

  Er nya lampa är underbar, jag har själv tittat på dem. Funderat starkt på att köpa en men insett att jag verkligen inte behöver en ny taklampa..

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Precis samma här, verkar som att omgivningen är roligare än att äta just nu. Om någon sitter bredvid eller om jag pratar är det kört. Håller med Hanna, det tar emot lite att ge sig ut när jag vet att hon inte får ro att äta. Jag vet inte om du liggammar, men det fungerar bäst för oss, då verkar det som att hon kan fokusera lite mer på att just äta. Men det är ju svårt att liggamma hela tiden om man vill hitta på något :(

  SvaraRadera
 5. Börjar också nå den där tiden då vad som händer runt omkring börjar ha betydelse för hur amningen blir. Och det spelar ingen roll att man vet att det går över vartefter, det är lika jobbigt medan det pågår ändå. Hoppas att det lugnar sig snart och att ni hinner njuta lite av Smålandsvistelsen!

  Var inte meningen att skrämma upp någon med inlägget om nya sovrutinerna, kan kanske lugna inför framtiden med att det blivit bättre nu :)

  SvaraRadera
 6. Usch vad jobbigt för er, hatar den onda cirkeln när ens frustration gör att dom små liven runt en blir mer upprörda.

  Sv, haha ja det gör det verkligen.

  SvaraRadera
 7. Stackare där..hoppas det blir bättre snart;)

  SvaraRadera
 8. Åh, vet hur det känns. Ledsen och orolig bebis=ledsen och orolig mamma. Vi har ju haft problem med sömnen på dagarna här, nu har det funkat i två dagar och jag är så lycklig. Hoppas att det är övergående stök för er, och det är det säkert! Så himla typiskt att det blir struligt när man tänkt tvärtom...

  SvaraRadera
 9. Fy vad det låter jobbigt! Hoppas att tårarna slutar rinna för er och att det inte spöregnet som det gör här.

  Mina två runda lampor har jag gjort själv. Hittade en stomme på en loppis för 10 år sen och sen hittade jag en till fast mindre på en annan loppis för 5 år sen. Sen låg de bara tillsammans en gång i ett förråd och då slog det mig att de skulle vara perfekta med lite rött tyg på.

  Och det är faktiskt löjligt enkelt att virka mormorsrutor. Jag kan inte virka efter mönster men det här är verkligen superlätt. Men det tar ju tid att få ihop 150 rutor till en filt så jag tröttnar lite då och då.

  SvaraRadera
 10. henry har börjat lite så där också, det är frustrerande för båda verkligen... hoppas det vänder snart!

  SvaraRadera