torsdag 28 juli 2011

I väntan på kaskaderna

God morgon!
Här är spänningen olidlig, Elly har nämligen inte bajsat sedan explosionen i måndags och så här långt har det aldrig gått mellan två avlastningar. Tidigare bajsade hon uppskattningsvis tio gånger per dygn, men nu har det börjat glesas av till en till två gånger om dagen och ibland hoppar lilla fröken helt enkelt över en dag. Jag sitter och tänker på de mängder som kommer att komma ut förr eller senare, förmodligen förr. Tur att vi precis har köpt hem blöjor i en storlek större. Nummer fyra är vi redan på och de ska tydligen duga tills barnet väger 18 kg, vilket jag tvivlar på att de kommer att göra. Dessutom, väger inte kids typ 18 kg när de börjar skolan?

En fråga till: är den här fascinationen för bajs ett typiskt första-barnet-fenomen eller återkommer den om man skaffar fler barn? (Eller försvinner den någonsin?)

9 kommentarer:

 1. Jag hoppas att det kommer när ni är hemma!

  Nu har jag ju bara ett barn och nu är han två, men fascinationen har inte försvunnit ännu!

  SvaraRadera
 2. Alltså i min familj drabbades vi lite av fascinationen redan med hundarna, mamma och pappa var väl iofs redan skadade av tre barn...jag förväntar mig en förvärring nu när jag får knodd. På nåt sätt kan ju jag tycka att det är rätt skönt, avdramatisering av bajs som samtalsämne.

  SvaraRadera
 3. Haha, låter lite som den där extrema fascinationen man har över andra konstiga saker, typ finnar, pormaskar, inåtväxande hårstrån. Det är liksom spännande!!
  Och så säjer jag som min vän här ovan (under?):Hoppas ni är hemma när det sker.

  SvaraRadera
 4. Bajs är det bästa som finns när man får barn! Frank är också en bajsfia, här bajsas det minst två gånger om dagen.

  SvaraRadera
 5. För min del har det faktiskt avtagit hahaha

  SvaraRadera
 6. Sådär är det med Liam också nu, inte alls sådär ofta som det var i början!

  Nu har han sovit till 01 och 05 ca så det är bättre nu iaf!

  SvaraRadera
 7. Alex: Håller med dig, det är bra att avdramatisera lite. Och alla bajsar ju, så jag fattar inte att det ska vara "fult" att prata om det.

  SvaraRadera
 8. Jag tror att bajsfascinationen bara fortsätter och fortsätter när den väl börjat :)

  SvaraRadera
 9. Axel genomgår EXAKT samma utveckling. När vi bytte tåg och blöja på Göteborgs central häromdagen var det SJUKT nära att jag fotograferade det IMPONERANDE blöjinnehållet, men insåg att det faktiskt skulle verka perverst för omgivningen.

  SvaraRadera