tisdag 12 juli 2011

Jim vs Raymond, pest vs kolera

Jag gillar att äta frukost och amma framföt TV:n. Det bästa är när jag prickar in Cityakuten. Brothers and sisters funkar också, trots lite sentimentalvarning. Men det värsta är stunden mellan dessa program, då det enda som finns att se är Jims värld och Alla älskar Raymond, båda är nämligen ovanligt kassa för att vara amerikanska sitcoms med pålagda skratt, och det säger ju en hel del. Jims värld har jag sett några minuter på lite då och då och temat är alltid detsamma: Jim, som är som en tonårspojke i en vuxen mans kropp, ställer alltid till det, medan hans fru ler lite överseende eller överslätande. 

Idag tänkte jag ge Alla älskar Raymond en ny chans, tänkte att serien kanske trots allt innehåller mer än besvärliga (svär)föräldrar och en semiefterbliven bror. Det handlade om att Ray tyckte att hans fru klädde sig slampigt eller som en som letar. Rays föräldrar och bror kom som vanligt över och modern höll med om att frugan såg slampig ut, medan pappan och brodern knappt kunde slita blickarna från henne. 

Jag bytte över till Jims värld där det var Halloween. Ungarna fick välja kostymer i affären och när sonen ville vara Askungen behövde Jim en bar. Sedan var han på uselt humör och sa till sin fru att hennes uppgift är att se till att flickorna inte blir strippor och att pojken växer upp och blir en man som inte har klänning.

Suck, i morgon tror jag att jag tittar på Öppna Kanalen istället.

6 kommentarer:

 1. Hahaha det är ju precis så de serierna är, någon svettig 50 årig gubbe som sitter och skriver manus riktat till folk med samma humor :P

  SvaraRadera
 2. jag brukar kolla på åttan, "trevliga" program! Eller dvd-boxar, superskönt.

  SvaraRadera
 3. Men SUCK, låter helt överjävligt dåligt. Så härligt när man kan dissekera handlingen såhär, genom att beskriva den med ord blir det så himla tydligt hur kass det verkligen är.

  SvaraRadera
 4. Ja alltså..jag klickar alltid bort. Ibland pallar jag Ray men Jim är ju bara jobbig.

  SvaraRadera
 5. Ja men visst är det horribelt!! Alltså om jag vaknade upp en dag och var gift med Jim eller Ray så hade jag hoppat från närmaste hustak. Sån skit. När jag satt fast i soffan som mest så var det gamla project runway och top model mest hela dagarna. Jag satte mig nästan in i HEm till gården igen, och där har jag inte varit sen jag var arbetslös 1997.

  SvaraRadera
 6. Men bluööörgh, jag försöker med jämna mellanrum tänka att "okej, det finns inget annat, jag ger det en chans IGEN" men nej. Man vill typ dö.

  SvaraRadera