tisdag 19 juli 2011

Läpptrender vi gärna glömmer

När jag skrev att jag inte har läppenna kom jag att tänka på en oerhört ful trend. Jag gick på högstadiet och det var inne att måla med en brun (kajal)penna en aning utanför läpparna så att de skulle se tjockare ut. I många fall blev det nog mer än en aning utanför. Sedan kladdades en halv burk vaselin på läpparna så att de skulle bli riktigt blanka. Läpparna fick gärna matchas med adidasbyxor och en tröja med en citronhalva på ryggen.

Jag minns att jag med ett nummer av tidningen Frida fick en brun allt-i-ett-penna, som enligt en guide i tidningen kunde användas till ögonen, ögonbrynen och läpparna. Det lät ju praktiskt med en sådan universallösning, men snyggt? Nej.

(Jag blir dock lite sugen på att testa nu, bara för skojs skull, men jag har tyvärr ingen brun penna)

12 kommentarer:

 1. Haha, jag som bodde på landet gick i en skola som tog trenden ett steg längre och körde svart kajal (runt munnen alltså) och rött läppstift. Kan dock så här i efterhand glädja mig åt att jag lyckades hålla mig från att haka på.

  SvaraRadera
 2. Åh vad synd att du inte hade en brun penna till hands, hade gärna sett en bild på resultatet - låter ju helt otroligt praktiskt med en sådan universallösning ;)

  SvaraRadera
 3. Haha, kommer också ihåg det! Jag kommer även ihåg när jag fick mina Filaskor, satan i gatan vad snygga jag tyckte att dom var med den stora plösen. Matchade med beiga hipsters från JC (då var det ju stretchjeans utan fickor som kallades hipsters) pikétröja och en illorange adidasväska, smoking!

  SvaraRadera
 4. He he he, lova att lägga ut bildbevis om du vågar dig på denna ovanliga trend ;-)

  SvaraRadera
 5. Ja, usch ja, den trenden, så hemskt!

  Jag ammar inte Charlie längre så jag har ingen arm över när han äter, men förr kunde jag sitta och bläddra på Bloglovin när jag ammade :) Jag fixade inte att skriva och fixa. Jag har tänkt att jag ska passa på när han sover på dagarna, men han sover bara 30 min åt gången och då hinner jag inte lägga in en bild på datorn, klippa till och redigera samt skriva en bra text till så det blir mest datatid på kvällen. Och då vill man ju vara social med sambon. Svårt det där! Får se hur det blir...

  SvaraRadera
 6. Hahaha, jag älskar att tänka på gamla högstadietrender. Man skäms ju i hela kroppen.

  SvaraRadera
 7. Haha, ja herregud hur det såg ut!

  SvaraRadera
 8. Åh, jag minns också det där...och jag hade pennan, prenumererade på Frida i massor av år. Var däremot inte tillräckligt fräck för att våga använda den på läpparna (jag hade inte de där tuffa kläderna heller), men det kanske bara var tur...

  SvaraRadera
 9. Haha.. åh, kommer ihåg det! Och så skulle man ha tajt sammetsband runt halsen. Jag kan ibland inte låta bli att tänka att dagens tonåringar inte kommer att behöva skämmas över gamla kort fullt lika mycket.

  SvaraRadera
 10. Haha, jag tog flera gånger min svarta kajal med ett superljust och glittrigt rosa läppstift ... the horror...

  SvaraRadera
 11. Den trenden fattade aldrig jag. :)

  Men jag var hopplöst ute då också ;)

  SvaraRadera
 12. Hahahahaha! Åh fy! Hade förträngt det där helt...Huvva! Filatröjor var ju the shit. Och groteska skor. Vet inte hur man tänkte då, förmodligen inte alls. Dagens kids är tamigtusan bra mycket coolare, det ska de vara glada för.

  SvaraRadera