lördag 9 juli 2011

Plötsligt händer det III


När vi fick en orkide i present för drygt en månad sedan var jag övertygad om att den skulle dö inom en vecka. Jag har nämligen allt annat än gröna fingrar, snackar vi symboliska fingerfärger är mina snarare svarta och det enda gröna som överlever i det här hemmet är typiska ungkarlsväxter. Att sätta en orkidé här tyckte jag därför nästan var grymt, för orkidéer ska ju vara så ömtåliga. Men nu, efter över en månad, kan jag stolt berätta att orkidén både lever och är vacker. Den vattnas en gång i veckan och får stå och rinna av sig i diskhon innan den sätts tillbaka i krukan, och den är så nöjd så! Plötsligt händer det alltså!

5 kommentarer:

 1. Orkidéer är de enda blommor jag lyckas hålla liv i...

  SvaraRadera
 2. Jag vattnar min var 5:e vecka och den har nu blommat sen 1 maj =)

  SvaraRadera
 3. Grattis! Exakt samma sak har hänt mig som oxå har ogröna fingrar;)

  SvaraRadera
 4. gud vad jag känner igen det där! orkidéer är så svårflörtade. alla blommorna bara tappas. men jag köpte en i våras, som tappade sina blommor efter två månader men nu kom de tillbaka! lyckan!

  SvaraRadera
 5. När man väl får dem att funka är de så himla fina. Och tricket är att inte slänga dem när de "vissnat" - för rätt som det är poppar blommorna fram igen.

  SvaraRadera