måndag 1 augusti 2011

Varför göra det enkelt för sig?

Igår var jag och Elly på bagageloppis. Ofta när jag går på loppis hittar jag ingenting jag vill ha, för jag kan bli lite blind när det är så mycket prylar framför mig att jag missar guldkornen. Men igår var det som om jag drogs till sådant jag verkligen har velat ha länge och efter bara en liten stund var jag tvungen att ge mig eftersom jag inte kunde bära mer.


Sedan var det bara ett litet problem: hur skulle jag få hem allt? Min avsikt hade varit att ta det mesta på vagnens underrede, men det var precis att de tyngsta sakerna, två tavlor med breda träramar och en ram, inte fick plats, så de fick jag ta i en papperskasse. Och det andra var inte så där överdrivet lätt att bära heller, särskilt inte när jag hade en barnvagn att köra. Men jag tänkte att jag ju kunde stanna och vila lite då och då. Det var bara det att så fort jag började gå blev himmelen alldeles mörk och jag insåg att jag måste skynda mig hem innan det skulle börja regna, så jag pinnade på så gott det gick. Elly hade vaknat och ville inte ligga i vagnen och klagade högljutt, så när jag stannade för att vila armarna tryckte jag även in nappen som hon hela tiden spottade ut. Handtagen på papperskassen höll på att ge med sig när det började regna, precis innan jag skulle ta mig an backen upp till krönet där jag bor. Jag trodde först att det haglade, så häftigt regnade det. Det positiva med regnet var att det tycktes lugna Elly, som blev tyst så fort jag fick på regnskyddet på hennes vagn. 


Det negativa var att min klädsel -hasbeens och tunn klänning - inte var så regnvänlig, mina fötter gled omkring på träsulorna och  jag blev blöt in på underkläderna.


Till sist kom vi hem. Jag var svag av allt bärande och akut hunger, men lyckades få in alla nyinköp, samt unge, välfylld skötväska och regnskydd från gården. 


 Jag slängde in alla prylar i duschen så att de fick torka och sedan värmde jag min mat, mitt smartaste drag hela den här dagen var nämligen att ta fram en matlåda ur frysen innan jag gick hemifrån. När både jag och Elly hade fått mat i oss la vi oss och sov middag, 'cause we're so worth it!

18 kommentarer:

 1. Vad roligt att du hittade så mycket. Jag råkade ut för nästan samma sak när jag skulle från auktionen. Vilja vägrade åka vagn, fick åka bärsele. Samtidigt som jag bar saker i ena handen och puttade vagnen med andra. Nu började det dock inte regna, men det var så varmt. Så jag blev dyblöt av svett i stället :)

  SvaraRadera
 2. Jag älskar loppisar, men ibland kan jag också bli lite blind och då blir det inga köp alls. Vad kul att du hittade så mycket fint den här gången!

  SvaraRadera
 3. Imponerande att du fick hem allt! Men så typiskt att det började regna. Ser ut att vara finfina saker.

  SvaraRadera
 4. Skoj med loppis!
  Inte lika skoj med svenskt sommarväder.
  Supersmart med matlådan!
  Jordgloben är jag mycket avundsjuk på måste jag bara få meddela! Älskar ljuset från dem... Man kan sitta och fantisera om hur man reser kors och tvärs...

  SvaraRadera
 5. Haha.. du måste iallafall varit en gullig syn, kämpandes med vagn, jordglob (!) och grejer.
  Kan tänka mej att det var riktigt skönt att komma hem sen :-)

  SvaraRadera
 6. Grattis på 4-månaders dagen för er dotter.

  Haga är mysigt men väldigt mycket turister där på sommaren. Längtar till slutet av augusti när det fortfarande är varmt och ta en fika där. Då har lugnet återvänt någorlunda

  SvaraRadera
 7. Härligt med loppisfynd! Och är det inte något speciellt ändå med den känslan när man kommer hem, efter att ha släpat tonvis med grejer i ösregn och armarna bara skakar? Typ att man har överlevt något?

  Och just det, grymt snygg är den nya designen på bloggen!

  SvaraRadera
 8. Bra kämpat! Vad gör man inte för sina loppisfynd!
  Jag får alltid nåt vilt i blicken när jag kommer till en loppis och kan inte alls bestämma mig för i vilken ände jag ska börja, tänker att alla guldkorn kommer ta slut innan jag kommer fram. Haha.
  Och blöta hasbeens - precis odugligt, tappar balansen fullständigt. :)

  SvaraRadera
 9. Bra att du fick hem allt tillslut i alla fall. :)

  SvaraRadera
 10. Oh, loppis! Trevligt. Regn, mindre trevligt.
  Smart drag att ta fram en matlåda. Ibland gör man såna smarta saker som man bara blir så nöjd över.

  Jag vet inte om jag svarade dig på vad det var för jobb jag hittat i Berlin. Men i alla fall ett som kundsupport. Det enda kravet var svenska som modersmål. Och lite supportvana såklart. Men svenskan kändes ju som att det var gjort för mig. Så det sökte jag :)

  SvaraRadera
 11. Härligt med fynd! Gillar din nya bloggdesign förresten!

  SvaraRadera
 12. Åh vilket mission det blev, men vad roligt att du hittade så mycket! Det är alltid himla kul att fynda:)

  SvaraRadera
 13. Vad kul att fynda så mycket på loppis. Jag vill också! =)

  SvaraRadera
 14. Jag var på samma bakluckeloppis och hoppades att hitta extra mycket eftersom det var rekordmånga säljare, och dessutom kom jag dit tidigare än jag har varit där tidigare. Men - köpte bara en vas och fem inredningstidningar (det visade sig att jag redan hade fyra av dem när jag kom hem...)
  Nu till helgen hoppas man på loppisen på Heden som flyttar tillbaka efter exil på Stigbergstorget.

  SvaraRadera
 15. Fint på nåt vis trots regn. Jag kan liksom se dig framför mig med vagn och prylar och ösrregn och hasbeens
  <3

  SvaraRadera
 16. Men herregud, vilken dag. Jag vill också gå på bakluckeloppis!

  SvaraRadera
 17. Oj vilken utflykt! Kul att du hittade lite grejer iaf.

  SvaraRadera