måndag 15 augusti 2011

Cravings vs hunger

Varför talas det så mycket om preggocravings och så lite om stora amningshungern?

10 kommentarer:

 1. Håller med. Jag hade inte så många cravings när jag var gravid, men nu kan jag snarare äta som en häst hela dagarna...

  SvaraRadera
 2. Ja! Eller gravidkissnödig vs amningskissnödig? Att vara kissnödig under graviditeten var piece of cake tyckte jag för det var bara att gå och kissa, även om det var typ hela tiden. Nu, nu sätter jag mig för att amma - kissnödig! Och så vet jag att det kommer ta minst en halvtimme... Sen glömmer jag bort det. Sen är det dags för amning igen - superkissnödig! Men jag är upptagen i en halvtimme... Mycket jobbigare. ;)

  SvaraRadera
 3. jasså där ser man :) vad kul, det är en helt fantastisk ö !

  haha det där har jag också undrat över, varför talade ingen om att man blir vrålhungrig eller superakuttörstig när man ammar ?

  SvaraRadera
 4. Jamen eller hur! Jag var hundra gånger hungrigare (och törstigare!) när jag ammade än när jag var gravid. Men det var det minsann ingen som förberett mig på...

  SvaraRadera
 5. Bra fråga! Jag har dock inte känt av den förrän nu, antar att det hänger ihop med att det blivit svalare ute. Vissa dagar kan jag äta i ett kör från jag vaknar till jag lägger mig och fortfarande vara hungrig. Inte konstigt att jag inte lyckas få dom sista preggokilona att försvinna..

  SvaraRadera
 6. Marie: Just kissnödigheten tyckte jag var det värsta med att vara gravid. Nu blir jag kissnödig så sällan och om jag sitter och ammar glömmer jag bort det, det kunde jag aldrig göra som pregoo, så för min del är det inte så farligt nu.

  SvaraRadera
 7. Eller hur!! Är nästan konstant hungrig/törstig. Hjälp. Sugen på choklad hela tiden också...

  SvaraRadera
 8. Jag hade suka cravings när jag ammade. Åt som en häst. Allvarligt. Alla går ner under amning. Jag gick upp hahhaa

  SvaraRadera
 9. Å, det hade jag nästan glömt. I början åt jag en 90%-ig chokladkaka, alltså inte en bit utan en hel hundragrammare, varje kväll när jag maratonammade. Och torkad frukt, OMG, jag kunde lätt få i mig en påse på en sittning. Jag gillar fortfarande bägge delar, men mitt intag är lite mer sansat nuförtiden.

  SvaraRadera
 10. Nä det kan man undra. Och oftast hinner man inte ens med ett mellanmål när man befinner sig i bebislandet.

  SvaraRadera