tisdag 9 augusti 2011

Diskneuros

Jag är ingen pedantisk person och jag gillar att ha det lite stökigt omkring mig. Men det finns ett område som bara SKA vara i ordning och det är köket. När jag bakar och lagar mat plockar och diskar jag undan allt eftersom, istället för att spara allt till efteråt. Jag började att göra så när jag jobbade på institution och ibland lagade mat till 20 personer; om jag sparade all disk till efter maten där blev det ohyggligt tråkigt att ta hand om den. Dessutom var det mycket roligare att vistas i köket när det var fint där och jag ville även föregå med gott exempel för de boende.

Nu har det dock gått så långt att jag bli nervös om det är oordning i köket och det gäller inte bara om det är jag som har stökat till. Som härom kvällen när min syster var här och hade gjort kvällsmat till oss. Efter maten gick jag ut i köket och fick syn på en odiskad stekpanna på spisen, durkslag, bunkar och en skärbräda i diskhon, samt en icke avtorkad diskbänk. Jag blev alldeles kall och spänd, gick genast och frågade min syster om hon hade tänkt att ta hand om disken. Det hade hon, men jag kunde inte andas ut förrän det var färdigdiskat. Puh, vilken pärs!

10 kommentarer:

 1. Haha, vilken hemsk upplevelse. Jag tycker att disk efter maten är det jobbigaste som finns. Jag plockar och diskar undan hela tiden medan jag lagar mat.

  SvaraRadera
 2. Jag kan också bli sån. Speciellt om sambon ha låtit bli att slänga något i skräpet. Dock blir jag förbannad och i ren surhet så diskar jag bort det själv, sen smågnäller jag en del över det efteråt. :P

  SvaraRadera
 3. Här är det sambon som är så där, jag är hur stökig som helst :)

  Det är det som är så konstigt med Charlie, han har aldrig försökt dra eller sätta sig upp i vagnen, även fast han kan sitta, han är skitnöjd när han ligger. Vi bytte bara för att liggdelen blev för liten :)

  SvaraRadera
 4. Haha, ja att diska efter maten är ju hemskt. Men jag är nog den slarvigare av mig och D, iaf när det gäller köket. Han kan komma till mig och bara "alltså, man torkar upp smulorna efter sig när man har skurit brööd!" med det där panik-uttrycket i ansiktet som du beskriver.

  Men alla är nog överens om att det är goast när det är rent.

  SvaraRadera
 5. + 1 på det! Köket är fan en helgedom ;-)

  nu är hon väl snart fyra månader sötisen va? Läskigt vad fort det går..

  kram

  SvaraRadera
 6. Min pappa är också så, han tål inte att se disk så hemma hos föräldrarna är det nästan alltid han som diskar. Jag önskar att min sambo var så,men där är det tvärtom, hehe!
  Som tur är har vi diskmaskin.

  SvaraRadera
 7. Suck, jag önskar att jag var som du i köket.
  Min man önskar också att jag var som du i köket.
  Hur gör man???????

  SvaraRadera
 8. herregud, jag är helt likadan. min man har noll förståelse för när jag varje kväll insisterar på att plocka undan röran han skapar i köket (för det är han som lagar maten) och säger alltid: "ta disken i morgon istället". det går ju bara inte, jag skulle typ inte kunna sova ...

  SvaraRadera
 9. Känner igen mej! Har dock märkt att jag funkar så här: Lämnar jag själv lite röra efter mej som jag vet att jag kommer att ta hand om så är det rätt lugnt, lämnar någon annan däremot saker efter sej så är inte den lilla panikattacken långt borta..haha Kontrollbehov alltså skulle jag tro :) Det kanske är så att när du fått barn och har en egen liten människa att ta ansvar för så växer kontrollbehovet? Därav diskneurosen? :D Var mitt kontrollbehov kommer ifrån har jag ingen aning om..haha

  SvaraRadera
 10. Och killen sköljer inte av sina grejer! Får panik utav det.

  SvaraRadera