torsdag 18 augusti 2011

Föräldraträning

Elly har kört hårdträning idag och gjort så många sit-ups att hon rimligtvis borde ha träningsvärk i morgon. Niklas och jag har däremot tränat magen på ett annat sätt: fyllt den med pizza.

Också har vi alla tre varit på teori inför babysimmet vi ska börja på nästa vecka. Jag har gått och klurat lite på var jag ska göra av Elly medan jag duschar innan vi hoppar i bassängen och tänkt att de kanske har någon form av specialanordning, men det visade sig vara så enkelt som att man har med sig en extra handduk och lägger barnet på den. Nästa fundering/orosmoment: tänk om jag halkar på det våta golvet med Elly i famnen? Jag har aldrig någonsin halkat i en dusch, så det kanske är dags nu? När jag skriver det här slår det mig plötsligt att aktiviteter som babysim ,  barngymnastik och liknande  möjligen går lika mycket ut på att lösa nyblivna föräldras orosneuroser som att barnen ska få sprattla av sig.

Babyrytmiken vi ska börja på känns dock lite lugnare; det värsta scenariot jag kan tänka mig där är att jag råkar klappa händerna i otakt eller att jag sjunger lite högre och lite falskare än de andra föräldrarna. Och det kan jag väl bjuda på.

12 kommentarer:

 1. Det var ju den där babyrytmiken ja, den skulle jag anmäla oss till!

  SvaraRadera
 2. Då kan du bjuda de andra föräldrarna på det ;)

  SvaraRadera
 3. Jag var också nervös för både det ena och andra när vi skulle börja på babysim, men bitar föll liksom på plats när man väl var där. Där vi gick kunde alla ändå inte duscha samtidigt så då turades man om lite om att hålla koll på bebisarna.

  SvaraRadera
 4. Åh snart är det dags att anmäla William till babysim också. Man kan verkligen se många hemska senarion framför sig, men det kommer nog att gå bra! :)

  Det är så skönt att känna den här motivationen till träning, nu hoppas jag bara att det håller i sig! :) Det som är allra svårast är att äta nyttigt, kanske är man extra sötsugen medan man ammar. En kompis sa i alla fall att sötsuget försvann efter hon slutat amma. :) Jag är alldeles för svag för fika helt enkelt. Nu kan jag kanske väga det mot träningen i alla fall... ;) Önsketänkande!

  SvaraRadera
 5. SV: Komsi! Frank kan lära Elly allt han kan! :D

  Ni kommer ha det skitskoj på babysimmet. Bra stimulering för dom små, och säkert för föräldrarna också!

  SvaraRadera
 6. Haha, du får köpa dig ett par rejäla vuxensockeplast så att du kan känna dig safe på duschgolvet.

  SvaraRadera
 7. Sockiplast som Jonna säjer eller möjligen en hopvikbar duschmatta..haha Nä, men jag vet, jag är skitbra på att komma på saker som kan hända (farliga saker) och jag har inte ens barn.

  Vilken vacker bild på dej här under förresten. Du ser ut som en ung Mia Farrow och texten till gör det extra fint. Där står du och inte vet att Elly redan är där :)

  SvaraRadera
 8. Jag gillade verkligen babysimmet, men inte Noah så vi gick bara tre gånger :). Tyckte att duschsituationen var lite jobbig först innan man kom på ett system. Jag gillar sånt, struktur och system.

  SvaraRadera
 9. Hejja! Du grejjar det! *klapp klapp*

  SvaraRadera
 10. Åh, babysim, herregud vad mysigt.

  Jag måste skaffa ett barn, finns så mycket roliga saker att göra med dem =)

  SvaraRadera
 11. Åh, det är nog dags för oss också att anmäla oss till någon aktivitet!
  Jag hade faktiskt inte ens tänkt på det där med duschen och att halka när det gäller babysim!

  SvaraRadera
 12. Sparkles: Ja, det ska bli kul med lite aktiviteter! Hihi, nu kommer alla som har läst det här inlägget att få tvångstankar om att halka i duschen...

  SvaraRadera