tisdag 30 augusti 2011

Om hushållspapper

Förr hade jag och Niklas inget hushållspapper hemma, vilket för vissa var tämligen förbryllande. Folk som kom hem till oss frågade ibland var hushållspapperet fanns, som om det var värsta självklarheten att det i varje hushåll finns hushållspapper. Men vi tyckte inte att vi hade behov av något. Strax innan Elly skulle födas kom vi dock på att med ett barn här hemma skulle det säkert behövas hushållspapper, så nu har vi alltså hushållspapper hemma för jämnan. Ibland frågar jag och Niklas varandra hur vi över huvud taget kunde klara oss utan detta universalpapper i flera år.

15 kommentarer:

 1. Vi lever fortfarande ett hushållspappersfritt liv och får ungefär samma bemötande som ni verkar fått.

  SvaraRadera
 2. Haha! Ja, man undrar faktiskt HUR. Men jag antar att ni var snällare mot miljön genom att använda trasa jämt, istället för att lata sig med hushållspapper som kan slängas.

  SvaraRadera
 3. Vi förbrukar sjuka mängder hushålls här hemma, högst otroligt att folk inte insett dess briljans. Blir helt matt när jag nån gång upptäcker att det är slut. Dessutom är det en bra backup om toapappret skulle ta slut. :)

  SvaraRadera
 4. Men jag vet! Vi har inget nu. Vi hade en lång duktig period då vi började köpa. Sen dog det ut. Sist mamma kom hade hon med två rullar för att "ni har ju aldrig det hemma och det behöver man ju i köket!!!". Så himla drygt. Men det var i alla fall skönt att slippa köpa...

  SvaraRadera
 5. Haha! Här är vi också hushållspapperslösa vilket man verkligen behöver sen man fick barn. Ibland har vi det och då är det fest, helst med lite extra fint mönster ;)

  SvaraRadera
 6. Men hur kan ngn tro att Elly är en pojke? Hon ser ju faktiskt verkligen ut som en flicka tycker jag. Folk e konstiga.. :)
  Junie prövar sina tändet mot mina axlar, inte brösten som tur är men jag har dragit ned på det så nu får hon helst bara på morgonen och kvällen och tidigt morgonmål iofs.
  Jag har alltid ammat henne till sängs också men det fungerar inte sen i sommar..vi hade en väldigt fint sovrutin men sen andra tanden kom så gick det ju i kras. Idag fortsatte jag vidare på 5minutersmetoden och det var inte lika lätt idag, stackars liten. Hon trampade sig upp på mig så att hon kunde få armarna runt om halsen på mig och höll hårt, borrade in ansiktet i halsen på mig. Så otroligt sött men samtidigt lite ledsamt då hon får panik om jag lägger ner henne i sängen och hon inte är slutkörd.. :(
  Men men..det blir bättre hoppas jag, men ändå, hjärtat blöder när hon blir så ledsen.. Kram

  SvaraRadera
 7. Jag är en sån som känner mig helt handikappad utan hushållspapper och inte för allt i VÄRLDEN kan förstå hur folk lever hushållspapperslöst. Tänk så olika det kan vara.

  Och just det, näsdukar också. Har alltid typ ett 15-pack hemma. Är jag kanske papperssnobb?

  SvaraRadera
 8. Jag vet inte hur jag klarade mig utan "Torky" förut, att slippa pappersark är det bästa som finns. Mest för att jag använder pyttelite till att snyta mig med typ, fräscha jag =P

  Vilken snäll Kiddo du har förresten! En sån vill jag också ha nån gång, då får du ge mig en massa bra tips.

  SvaraRadera
 9. hahaha Här har vi aldrig det hemma, men jag saknar det varje dag

  SvaraRadera
 10. Jag hade inte heller det till en början men nu undrar jag också hur jag kunnat klara mig utan. :)

  PS.Tack fina du för gratulationen!!xx

  SvaraRadera
 11. Jag har inget hushållspapper för att jag tycker att det är slöseri. Jag vet att jag skulle använda det om jag hade så det känns dumt. Jag använder en trasa istället. Min mamma har otroligt svårt för det där och köper alltid en rulle när hon hälsar på. Vilket inte är så ofta eftersom att hon bor i Jokkmokk och jag i Lerum. Hon brukar också köpa en stor förpackning servetter också. För det kan hon för sitt liv inte förstå hur jag kan leva utan.

  SvaraRadera
 12. Jag har också svårt att förstå hur ni kunde leva utan hushållspapper! Och idag skulle jag absolut inte kunna leva utan det!

  SvaraRadera
 13. Min mamma brukar köpa med sig hushållspapper hit. Nu har jag också fallit för frestelsen och börjat köpa, så sits blev det tvärtjockt med hushållspapper i skåpet. Men jag tror jag slösar rätt så mycket med det, jamenar jag har ju klarat mig med bara disktrasa förut...

  SvaraRadera
 14. Håller med hushållspapper e nästan ett måste!

  SvaraRadera
 15. jag äääääääälskar hushållspapper. önskar att det var min uppfinning.

  SvaraRadera