lördag 10 september 2011

5-månadersungen


Idag blir Elly hela fem månader gammal, herre gud, snart börjar hon ju gymnasiet!

Igår fick Elly sin första smakportion. Potatispuré, eller rättare sagt bröstmjölk med lite potatis i, var det som serverades. Hon tyckte det var väldigt spännande och hade inte några större invändningar mot maten, utan smaskade på ordentligt. Och även om en del av maten kom ut, så verkade det som om hon fick i sig en del åtminstone. Idag tog vi lite mer potatis och mindre mjölk och då var det inte lika populärt, så vi får hoppas att det går bättre imorgon. Och gör det inte det så är inte det hela världen, det är ju bara smakportioner än så länge!

15 kommentarer:

 1. Det är ju helt galet, jag som tycker det var alldeles nyss hon började figurera här på bloggen.

  SvaraRadera
 2. Mamas Retro. Har en facebook-konstnärsvän som arbetar där just nu. Därför känner jag till det. Var det nåt att ha?

  SvaraRadera
 3. Förresten! Igår hittade jag Daniel glatt skrattande vid datorn: Han hade kollat mina bokmärken, hittat din blogg och funnit denna bild på Elly: http://4.bp.blogspot.com/-NWUaTZrANT4/TmMglyk3T4I/AAAAAAAACYo/X7dXXfn1tsk/s1600/IMG_0822.JPG Så himla charmig, söt och skrattframkallande :)

  SvaraRadera
 4. Den här alltså: http://4.bp.blogspot.com/-NWUaTZrANT4/TmMglyk3T4I/AAAAAAAACYo/X7dXXfn1tsk/s1600/IMG_0822.JPG (Fick tydligen bara med halva länken)

  SvaraRadera
 5. Meh, det går inte att klistra in hela länken, men en söt bild var det iallafall :)(Ursäkta kommentarspammandet :))

  SvaraRadera
 6. Men vad tiden går! Känns som det var igår som du var gravid. Ta vara på varje dag, tiden går fort och rätt som det är så går hon faktiskt på gymnasiet :)

  SvaraRadera
 7. Nej känn dig inte stressad om det inte går bra direkt. Vide tog lååång tid på sig innan han åt mat ordentligt, jag tror att det var först i 7-8-månadersåldern som han började få lite ordning på det där. Och det gick ingen nöd på honom. Jag ångrar idag att jag oroade mig så mycket (för folk verkar ju tycka att efter 6 månader är det fast föda som gäller. Gissa om jag fick dåligt samvete för att jag inte fick min unge till att äta ordentligt så tidigt... Men det kom naturligt när han var redo.) Ursäkta svamlet, jag är visst bra på att svamla i bloggkommentarer till dig. Vad jag tänkte säga var bara att inte känna dig stressad om det inte går smärtfritt att övergå till fast föda vartefter. :)

  SvaraRadera
 8. Åh, så gulligt!
  Här har vi testat palsternacka idag. Allt slank faktiskt ner!

  SvaraRadera
 9. Nej det känns bättre att trappa ner/sluta amma nu, även om det var mysigt men som sagt nu kände jag mer ångest...

  Va kul att hon verkade gilla maten, tror de är lite skeptiska i början men ändå nyfikna :)

  SvaraRadera
 10. Tänka sig vad stor hon är din lilltjej! :) mysigt att börja med smakportioner, vi har också tänkt vänta till William är ca. 5 månader. :)

  Vaxduk är ju superbra! Och lätt att torka av också. :)

  SvaraRadera
 11. Det är galet vad fort det går, fem månader?
  Hon är så söt att jag vill äta oppna!

  SvaraRadera
 12. Vad tiden går fort, det känns som helt nyligen när du skrev på väg till BB på twitter...

  SvaraRadera
 13. Banana: Ja, det har gått så sjukt snabbt!
  Tina: Aha. Ja, butiken var jättefin och det fanns bra kläder till bra priser!
  Charlotta: Ah, kan inte se vilken bild du menar, men jag kan lova att man ler och skrattar väldigt ofta med den ungen i närheten!
  Veronica: Ja, jag hänger knappt med!
  Regnsjuk: Jag gillar dina kommentarer, bara så du vet! Jag försöker att se smakportionerna som just något Elly får för att SMAKA, och inte tänka på hur mycket som går ner. Och amningen är ju främsta källan till näring ett bra tag till. Det är nog lätt att tänka så här nu, men om tiden går och hon inte äter är det nog lätt att bli stressad.
  Sparkles: Oj, det var inte dåligt!
  Frida: Ja, jag tror det var nyfikenheten som fick maten att gå ner, igår och idag gick det sämre…
  Maria: Ja, vi väntade medvetet ett tag, det kändes onödigt att börja tidigt.
  Lisa: Jag med! Jag smaskar på de där kinderna så ofta jag bara kan!
  Marikka: Nä, det var inte alls länge sedan ju!
  Linda: Elly tackar och bockar!

  SvaraRadera
 14. Grattis till 5 månader fina tjejen. Vad roligt att smakportionerna verkar vara populära :)

  SvaraRadera