måndag 26 september 2011

Blonda familjen

En helt vanlig söndagseftermiddag i familjen Rosenqvists hus sitter modern och gör en ordfläta när följande utspelar sig:

Modern: "Ett stort land i västafrika på fyra bokstäver?"
Brodern: "Laos!"
Fifi: "Ja, Laos är ju väldigt stort, det måste det vara"
Modern: "Laos passar in"

Fadern kommer in: "Laos ligger ju i Asien"
Brodern: "Just det ja"
Fifi: "Jaha"

Alla i min ursprungsfamilj är alltså blonda, vissa mer, andra mindre. Vi kan skylla bristande geografikunskaper på det.

8 kommentarer:

 1. Åh, så skönt att det är fler än jag:) Min mamma har näst intill gråtit ibland över mina bristande geografikunskaper. Mina geografikunskaper gör också att jag aldrig skulle kunna delta i "vem vill bli miljonär" eller liknande, om utifall att det skulle komma en geografifråga på låg nivå..:) Jag kan nästan ingenting.

  SvaraRadera
 2. Det där skulle lika gärna kunna varit jag och min familj. Kanske inte just Laos då jag faktiskt vet vart det ligger, men annars är mina geografikunskaper rätt usla.

  SvaraRadera
 3. Haha, skönt att höra att det inte bara är jag som är dålig på geografi. ^^

  SvaraRadera
 4. Hehe, jag är inte blond men lika dålig på geografi! ;)

  SvaraRadera
 5. Haha, det är sannerligen inte så lätt. Men just geografi gillar jag, älskar kartor! För mig är det historia som är den svaga länken, som gör att jag skulle riskera att göra bort mig big time i en frågesport på tv. Alltså typ svenska kungar och slag och sånt, och årtal för dessa. Kan verkligen ingenting, får alltid panik av sådana frågor för det är så uppenbart att alla andra kan skillnaden på lützen och brömsebro.

  Men min geografi kan jag i alla fall! (Var det Mali?)

  SvaraRadera
 6. Haha, underbart! Jag ska genast börja skylla mina bristande geografikunskaper på min blondhet. Jon, som förvisso också är blond, höll på att ramla ur soffan igår när jag skamset var tvungen att erkänna att jag inte riktigt har koll på vart Vänern ligger..

  SvaraRadera
 7. Skönt att höra att det är fler som har vissa, eh, kunskapsluckor.
  Johanna: Det var Mali (Som jag blandade ihop med Bali…)

  SvaraRadera