söndag 18 september 2011

I ett spindelnät nära dig


Igår när vi var ute och gick här i Björnlunda såg jag mer spindelväv än jag trodde att det fanns i hela världen typ. Ett helt klöverfält var alldeles täckt av spindelväv och från lyktstolparna hade spindlarna byggt nät över till andra sidan landsvägen. Och spindlarna var små kvicka rackare. När jag skulle plåta näten kastade de trådar mellan mig och ifånen, mina boots fick vita trådar på sig och jag tror att spindlarna försökte bygga  en kokong runt Ellys vagn. 
Om jag hade haft spindelfobi hade jag förmodligen dött av blotta förskräckelsen. Nu nöjde jag mig med att tänka att det var lite som i en b-skräckis, där mördarspindlar höll på att ta över världen och fångade in och ströp människor i sina nät. 
Eh, fantasin är det i alla fall inte fel på.

9 kommentarer:

 1. Vilken bisarr bild, man ser verkligen spindelväven! Galet.

  SvaraRadera
 2. Vet du, låg i sängen i går och läste i min I-phone (surprise;) och då skådade mitt norra öga ett megaspindelnät över mig med en bautaspindel klättrande rakt emot mig! GAH! Fan rädd än =/ *kryper på kroppen*

  SvaraRadera
 3. Läbbigt, läbbigt! Men snyggt foto.

  SvaraRadera
 4. Jag hade garanterat blivit skräckslagen, plockat upp bebisen ur vagnen och sprungit för glatta livet! Häromdagen när jag kliade mig i håret ramlade en sådan spindel med långa ben ner i knät på mig. Jag skrek rätt Ut och och slutade nog andas ett tag där.. Usch. Gustav skrattade åt mig...

  SvaraRadera
 5. Hjälp, tur att inte min syrra var där... :D

  SvaraRadera
 6. Vad lustigt! Kastar alltså spindlarna sina trådar så att de kan bygga nät så? Jag har som alltid sett framför mig hur en liten spindel väver en tråd och sen släpar den framåt och upp på en telefonstolpe för att sen hala in den och sen fortsätta tillbaka igen. Det hade varit gulligare. Och jobbigare för spindeln såklart.

  SvaraRadera
 7. Uä! Spindlar är INTE mina bästa djur! Men, häftigt ändå...

  SvaraRadera
 8. Johanna: Det VAR bisarrt, spindelväv överallt!

  Miss M: Uh!

  Neurotic Kitten: Tänkte på dig när vi såg alla spindlar.

  Maria: Jag är inte rädd för just spindlar, däremot har jag fågelfobi, så jag förstår din skräck!

  Omentjej: Det måste vara värsta stället på jorden för någon med spindelfobi.

  Linda: Det verkar åtminstone som att de kastar trådar med världens kraft

  JoHo: Ja, det var en ganska häftig syn

  SvaraRadera
 9. Jag hade dött! På allvar. Jag avskyr verkligen spindlar och mest av allt deras nät.

  SvaraRadera