lördag 3 september 2011

Picknickat

 

 

I början av den här sommaren hade jag en idé om att sommaren skulle gå i picknickandets tecken. Jag skulle ta med mig min lilla kaffetermos och några frukostmackor eller för den delen några små kakor och slå mig ner på min nya filt och medan Elly sov i vagnen skulle jag surpla i mig mitt kaffe till en god bok. Så blev det inte. Det blev inte en enda jävla picknick och plötsligt så var det september. Och då insåg jag att jag inte kan leva i min lilla fantasi om att det fortfarande är juni längre och picknick blev det.

Förresten, under vår långa, långa promenad idag köpte vi oss var sin glass, min bror och jag. Och kan ni tänka er, det var min brors första för i år! Det fick mig att börja fundera över om vi verkligen är släkt på riktigt.

18 kommentarer:

 1. Ja, eller hur snabbt den här sommaren har passerat.

  Vips så är tre månader förbi och här står man kvar med händerna fulla av allt man inte hann med.

  SvaraRadera
 2. Sin första glass? Jisses, vet inte ens om man kan skylla den korta sommaren på det. Det verkar vara fler än vanligt som upplever att sommaren bara rusat förbi dock. Fint med picknick, själv har jag väl hunnit med typ tre, på tok för några!

  SvaraRadera
 3. Men hurra för septemberpicknick! :)

  SvaraRadera
 4. Den här sommaren HAR passerat helt galet fort, fattar ingenting. Bra jobbat med septemberpicknick, vilket härligt initiativ.

  Och JA, Hyltebruk och Hylte är samma, sjukt att ni hyrde stuga just där! Min mamma kommer därifrån, och vår sommarstuga ligger i Bexet som är alldeles utanför Hylte. Tänk om det var DÄR ni hyrde en stuga!

  SvaraRadera
 5. Jag närde också sådana planer om picknick och soliga frukostar på balkonen men ja...så blev det inte. Jag hatar att svensk sommar är så försvinnande kort.

  SvaraRadera
 6. Det är så skönt att få medhåll när man blivit irriterad över något. Det är lite samma sak när man är gravid. För då verkar folk få för sig att magen är till för alla och att det bara är att känna på och kalla en för tjockis! Tokigt är det..

  Vad härlig med picknick! Jag hade en bild av hur sommaren skulle se ut, men det blev inte alls så.. Mycket mer sitta i soffan än tänkt! ;)

  SvaraRadera
 7. Det är så himla gulligt när de upptäcker fötterna!

  Jag vet inte heller var sommaren tog vägen. Det känns mest som man satt och väntade på bättre väder...

  SvaraRadera
 8. Bättre sent än aldrig!
  Jag hade tänkt grilla en hel del i sommar, men det blev ingen grillning alls här hemma :(

  SvaraRadera
 9. å så mysigt! bra att du passade på :)

  SvaraRadera
 10. Jag hade också en tanke om massor med picknick, men det blev bara några få. Vi tar igen det nästa sommar! Eller imorgon.

  SvaraRadera
 11. Jag hade också hur mycket picknick-planer som helst, men det blev bara några stycken. Ser iallafall ut som ni hade mysigt på eran!

  SvaraRadera
 12. Jag åt glass innan sommaren kom. Sen struntade jag i det..fantiserar om svensk glass..norsk glass är så..monotom i sina smaker, t o m isglassarna smakar som gräddvåfflorna..brr..
  I morse hade vi bara sänglampan tänd och låg och myste i mörkret..då insåg jag att nu, nu så blev det höst och det är mys tycker jag. Me love hösten. Big time. Och snart är det vinter och Junies 1årsdag..helt galet, bisarrt. Gör mig lite vemodig att tiden går så fort och jag inte präntat in varenda sekund av året i mitt minne så att det finns där läääänge. Näee..nu är det sent. natti! :)

  SvaraRadera
 13. Tänk att det redan är september! Det har gått så fort.

  SvaraRadera
 14. höstpicknickar är ju MINST lika mysiga som sommarpicknickar! du får revidera planerna, gott om tid kvar :)

  SvaraRadera
 15. Alex; Håller med! Har inte fattat att sommaren är slut!
  Lisa: Han är en extremt sund människa…
  Muerta: Hurra!
  Johanna: Vilket sammanträffande! Måste kolla med mormor.
  Banana: Ja, suck…
  Maria: Ja, vissa verkar tro att preggomagar och bäbisar är allmän egendom.
  Sparkles: Jag tror dock att Ellys mage är för stor för att hon ska kunna bita på tårna…
  Marikka: Grillat har jag inte heller gjort
  Killmamman: Ja, jag hade blivit så bitter om det inte hade blivit en enda
  Atomflickan: Det är inte för sent än!
  Jos: När det väl blev av blev det allt bra!
  Kakans mamma: Jag som trodde att ni hade samma glassar som vi! Men det GÅR ju inte att komma ihåg precis allt, tyvärr…
  Erika: Ja, jag hänger inte med.
  JoHo: Word!

  SvaraRadera
 16. Det där är så typiskt! Man tror man ska göra en massa grejer och sen plötsligt har sommaren sprungit i från en. Saknar sommaren som fan o spec SRF :)

  SvaraRadera
 17. Hade också en sån fantasi, exakt så.
  Tror nästa sommar blir "roligare" och mer enkel med picknicks och utemys.
  Själv känner jag att jag gömt Märta o mig inne mycket för de varma vädret och solen.
  (jag är allergisk)
  Men när man kan leka mer om dagarna och bada o så tsm! Längtar redan <3

  SvaraRadera
 18. Det var även en av sakerna som jag tänkte göra som mammaledig i sommar, men det blir inte alltid som man har tänkt sig med en liten ;)

  SvaraRadera