måndag 12 september 2011

Sånt jag var helt oförberedd på när jag blev mamma V:

att jag skulle sitta i soffan, mjölka ur brösten och bli helt betagen av att det bildas en fontän som gör att mjölken inte bara träffar koppen, utan även mitt lår och mitt öga. Samtidigt.

Eller att jag stolt skulle visa Niklas de 15 ml jag lyckats få ut.

10 kommentarer:

 1. Shit, 15 ml är bra jobbat! Minns när jag satt sådär med pumpen och slet och det enda jag fick ut var några droppar som jag tappert sparade i kylen. Många bäckar små tänkte jag, men så en dag hade M slängt de där dropparna och tyckt att det inte var något att spara. Efter ett brutalt sammanbrott från min sida gjorde han aldrig om det..

  SvaraRadera
 2. Haha, det är så mycket man som icke-förälder inte vet (än). Det där låter väldigt...svårt, tycker jag!

  SvaraRadera
 3. Visst är det underbart fascinerande! Noah kunde aldrig börja med mitt vänstra bröst när han åt, för där kom det en stråle som sprutade på fel ställe i munnen på honom så allt kom upp igen. Innan trodde jag att det bara var en stråle.

  SvaraRadera
 4. AHha eller hur! Satt faktiskt i morse och förundrades över hur otroligt mycket mjölk jag plötsligt hade... Och det där med fontänen stämde ju också himla bra. :)

  SvaraRadera
 5. Haha, ja det är märkligt vilka saker man får uppleva! Med Milo fungerade ju inte amningen så då pumpade jag 3-4 gånger dagligen för att han skulle få bröstmjölk de första månaderna i flaska. Hyrde en sån där elektriskt pump på bb, var helt sjukt vad mycket mjölk det fanns till slut. Pumpade flera dl åt gånger, halva frysen var full.

  SvaraRadera
 6. Haha ja det är allt bra spännande det där! Jag brukar pumpa ut ungefär 20 ml för att Gustav ska kunna ge honom något om det krisar när jag är och tränar. Fast William vill inye ta flaskan och ofta slutar det med att det slängs bort, vilket känns fasansfullt!! Nu har jag börjat frysa in det jag pumpat ur, då håller det ju i alla fall längre. :)

  SvaraRadera
 7. Haha, kunde varit jag som skrivit det. Vad fascinerande det är med kroppen!

  SvaraRadera
 8. hahahha åh.
  mamma & pappa - livet! Går ju bara att älska.

  Sv. Ja, Märta totalratade smakisarna. Vägrar än idag äta något annat än någon smörgås, någon äppelbit, någon kycklingbit.. ..
  Hoppas det går bra för er med maten!

  SvaraRadera
 9. Lisa: Jag blev så glad när jag kom på hur jag skulle göra för att det skulle komma mer än bara någon droppe! jag tycker att bröstpumpar verkar så läskiga, så jag kör för hand.
  Johanna: Ja, herre gud, det är så mycket jag inte hade en aning om innan…
  Muerta: :)
  Atomflickan: tja, ibland kommer det verkligen mycket och snabbt!
  Josefine: Ja, ibland kommer det överallt.
  Jos och Maria: Oj! Jag har aldrig testat pump, utan kör för hand, jag ska bara ha lite till smakportionerna ändå.
  Lena: Ja, kroppen har sannerligen många funktioner.
  Alexandra: Tack! Jag tror hon svalde ner lite idag iaf

  SvaraRadera