tisdag 13 september 2011

Tipsigt: Mamas Retro


I onsdags var jag på invigningen av Mamas Retro, som är en ny second handaffär för barn- och preggokläder, samt leksaker. Butiken var väldigt vackert inredd och det fanns ett bra utbud av fina barnkläder i olika storlekar till bra priser. Mamas Retro innebär dock inte bara vinster för miljön och plånboken, utan skapar även jobbtillfällen för kvinnor som av olika anledningar har svårt att komma in på den vanliga arbetsmarknaden. Så här presenteras Mamas Retro på deras blogg:

Det krävs ett nytänkande gällande arbetsdeltagande och delaktighet. Med Mamas Retro erbjuder vi kvinnor med olika bakgrunder vägar till empowerment, utbildning och meningsfullt arbete. Vi börjar med att starta upp en secondhandbutik med barnkläder, leksaker och mammakläder. Välkomna till oss i hörnet Värmlandsgatan-Tredjelånggatan i Göteborg.


Visst låter det bra?!

16 kommentarer:

 1. Nej det blev tyvärr ingen loppis - regnade så fasansfullt mycket när vi skulle åka så vi bestämde oss för att strunta i det. Synd - för det blev tydligen bättre väder sen. Får satsa på den sista söndagen i september istället.

  SvaraRadera
 2. Se där ja, sånt gillas! Fast ogillas starkt att sånt inte finns i närheten av hålan där jag bor =/

  SvaraRadera
 3. Verkligen bra! Måste ta mig dit någon gång.
  Det här är inget spam eller så, men du verkar ju gilla leopardmönstrat så jag tänkte tipsa om den här:
  http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_221010110094_-1?breadcrumb=Home~Kids

  SvaraRadera
 4. Men underbart! Har jag någon gång vägarna förbi Göteborg ska jag ta mig en titt!

  SvaraRadera
 5. Vilken himla bra grej!

  Jag har använt både elektrisk pump och handpump. Med den elektriska känner man sig verkligen som ett djur, men det jag tyckte den var mycket smidig eftersom jag pumpade så mycket och flera gånger om dagen. Den tyckte jag knappt att det kändes när jag använde. Men, en sån köper eller hyr man ju knappast för att bara pumpa till en flaska eller två.. Med handpumpen är det himla viktigt att man gör rätt, annars kan man få ont. Jag har varit med om att få jätteont efteråt, och då insett att jag gjort fel. Sen tycker jag att det är svårt att få ut några mängder med handpump, jag testade för ett tag sedan då jag ville prova om Nico tog flaskan men fick bara ut 15 ml trots att jag har hur mycket mjölk som helst..

  SvaraRadera
 6. Vilken grej! Det låter inte alls dumt! :)

  SvaraRadera
 7. Tack för tipset, dit måste jag gå någon dag!

  Jag tjuvläste förresten jos kommentar här ovanför. Är du ute efter en pump? Jag har en Avent handpump som är väldigt lite använd som du kan få om du vill. (Förutsatt att inte packningar eller liknande torkat ihop.)

  SvaraRadera
 8. Det där låter ju verkligen hur bra som helst!

  SvaraRadera
 9. Sparkles: Maj gadd, vad söt den var!

  Alla: Kul att ni verkar gilla idén, kika in om ni har vägarna förbi!

  Jos: Tack för info!

  Jonna: Hemskt gärna! Jag vet ju inte om jag kommer att pumpa så mycket, inte just nu i alla fall, men framöver kan det vara bra eftersom jag har tänkt att amma ett bra tag till och någon gång måste jag väl lära mig att vara ifrån ungen...

  SvaraRadera
 10. Roligt att du gillar mamas retro :) Jobbar där :)

  SvaraRadera
 11. Caroline Brems: Vad kul! jättemysig butik, jag kommer att besöka den ofta!

  SvaraRadera