måndag 10 oktober 2011

HalvårsKiddo


Vid den här tiden för exakt ett halvår sedan gick jag fram och tillbaka, fram och tillbaka i korridorerna på förlossningen på Mölndals Sjukhus, allt för att försöka skynda på öppnandet av, ja, ni vet… Mina minnen från den där dagen är aningen luddiga, men jag tror att det var ungefär vid den här tiden som jag fick stifta bekanstskap med den underbara lustgasen. 


Nio timmar och en jävla massa blod, svett och tårar senare låg den här lilla plutten på 3,2 kg på mitt bröst. 


Och nu, sex månader senare väger det där lilla knyttet 8640 gram, är 67.5 cm långt och slänger sig mot skeden när vi matar henne, ålar sig runt på golvet, bits med sina små tänder, "pratar" och "sjunger", sitter korta stunder utan stöd och är en riktig liten pigg solstråle som ler och skrattar ofta, ofta. Det här halvåret måste ha varit det mest händelserika i mitt liv och jag kan knappt minnas hur det var att över huvud taget finnas till innan Elly kom. 

26 kommentarer:

 1. Åh vad fint, och vad snabbt det gått! Jag förundras alltid när jag läser sånt här hur länge jag följt vissa bloggar. Jag "kände" ju dig på bloggvis bra länge innan gullungen Elly kom till världen.
  Hurra och grattis till stora tjejen!

  SvaraRadera
 2. Grattis till Elly!
  Visst är det otroligt! Det händer ju så mycket också. I början är det mest en (väldigt söt) liten klump, men nu är det en liten underbar person som kan mer och mer och det blir bara roligare.

  SvaraRadera
 3. Åh, grattis till henne på halvårsdagen! Jag fattar att det har gått snabbt, här fyller ju lilleman snart en månad... :)

  SvaraRadera
 4. Stort grattis till Elly på halvårsdagen!

  SvaraRadera
 5. Men ÅH vilken liten pluttis hon var. Tänk att man kan få en massa personlighetsdrag och allt på bara sex månader - häftigt! Grattis till er båda på sexmånadersdagen.

  SvaraRadera
 6. grattis på stora dagen! tiden går sjukt snabbt ja. minns att jag tänkte när elly föddes att det är en evighet kvar tills min bäbis kommer. & nu är hon här & jag minns knappt heller en tid när hon inte fanns. galet!

  SvaraRadera
 7. Åh vad underbart! Stora tjejen! Ja det är svårt att föreställa sig att ens barn inte funnits hos en för alltid, för det känns ju så nu! :)

  SvaraRadera
 8. Grattis på 6-månaders dagen Elly! Kramar från mig och Vilja

  SvaraRadera
 9. Fan vad tiden går snabbt! Helt galet!

  SvaraRadera
 10. Grattis på 6-månadersdagen Elly!
  Tänk här har det gått 3 månader och jag minns knappt heller hur det var innan Freja kom. Galet det där. :)

  SvaraRadera
 11. Redan ett halvår, hjälp jag hinner inte med! Stort grattis till den lilla gullisen! (Och till föräldrarna som varit just föräldrar i ett halvår.) Det första året är så underbart speciellt, att gå från en liten liten spädis och se en "riktig" liten unge växa fram, lära sig allt och visa nya sidor varje dag. Helt galet fint är det!

  SvaraRadera
 12. Tusen tack för alla grattis!

  SvaraRadera
 13. Grattis grattis fina lilla Elly! Åh, det är verkligen sjukt hur fort tiden går, jag minns ju jättetydligt när hon kom...

  SvaraRadera
 14. Grattis till alldra finaste kiddoo & till dig som är mamma till underverket såklart =) KRAM

  SvaraRadera
 15. UNDERBARA bilder!
  Och ett stort grattis till lill tösen på halvårsdagen. Visst går tiden galet fort?? :)

  SvaraRadera
 16. sötnosarna.

  Ok nu svarar jag hos dig fast kanske borde svara i mitt kommentarsfält...men nånstans känns det trevligare..hövligare, för mig, att ta mig tiden o att gå in till dig och bekräfta att jag läst dina ord..hmm..

  puss på dig sweetie!!

  SvaraRadera
 17. Åh! GRATTIS! Det är ju alldeles fantastiskt det här med bebisar... från att inte ens ha vetat vem de är när de ligger där i magen, till att ha en hel liten person i sin famn... och sitt liv! Fantastiskt!

  SvaraRadera
 18. Men är det sant!? Har det gått så fort? Hon är så söt =)

  SvaraRadera
 19. Grattis till Elly! Förstår att det händer extremt mycket det första halvåret..

  Jag hoppas få vanka fram & tillbaka i korridorerna på BB snart.. Denna väntan alltså, suck.

  SvaraRadera
 20. Grattis grattis grattis till finaste sötungen!!!

  SvaraRadera
 21. Grattis till halvårsbebisen! Och grattis till halvårsföräldrarna med :-)

  SvaraRadera
 22. Åh så stor hon blivit! Grattis sötaste Elly på stora dagen(månaden) :)
  Kramar från Junie och hennes mamma <3

  SvaraRadera
 23. Mmmm lustgas, det är grejer det! Vilken liten pingla ni har, supersöt!

  SvaraRadera
 24. Åh, tår i ögat!! Kram & grattis!!

  SvaraRadera