fredag 28 oktober 2011

Oblygsamt skryt


Nu ska jag skryta: Elly somnade klockan 20 igår, sov sedan till 6:45, åt lite och somnade om till 9. Jag vet, det är fult att skryta om att ens unge sover bra och jag kommer säkert att straffas med sju vaknätter, men so what, den här natten var fantastisk! Och om det här sticker i ögonen kan jag berätta att jag vaknade strax efter 5 och kunde inte somna om förrän Elly hade ätit eftersom mina tuttar var som ett par sprängfulla, ömma och läckande meloner.

29 kommentarer:

 1. Åh, härligt! Det är klurigt det där med bebisar och deras sömn alltså. När det blir sådär börjar man ju genast analysera vad det kan ha varit som bidrog till den sköna nattsömnen, så att man ska kunna återuppnå den. Men för min del brukar det förbli ett mysterium!

  SvaraRadera
 2. Äsch vaddå, man måste väl kunna unna andra att deras kiddos sover på nätterna?! På mig sticker det inte i ögonen iallafall, jag säger heja Elly - gör det till en vana, det är fantastiskt att sova hela nätter! Och om hon nu gör det till en vana så hoppas jag att det går snabbt för tuttarna att ställa om sig, för aj vad ont det gör när liten bestämmer sig för att hoppa över ett mål. Kram!

  SvaraRadera
 3. Men så underbart! Hoppas det håller i sig och att du inte drabbas av sjuk vaknätter :) Här har vi också haft en bra natt, med bara typ 3 uppvak och sovmorgon till 10.

  SvaraRadera
 4. Klart man får skryta! Såna ätter är det bästa som finns! Häromnatten sov Anya från 22 till 06, utan att vakna för mat. Det var nog en engångsföreteelse än så länge, men så sjukt gött. Den enda nackdelen är som du säger, tuttarna. Men blir det en vana vänjer sig väl tuttarna rätt snabbt! Mina ställer om sig varje dag tycker jag.

  SvaraRadera
 5. Haha, NJUUT! Så sover mitt lilla kiddo oxå och det är helt fantastiskt! Tur att jag har två sjusovarbarn:) Hade inte pallat (jo, på något sätt hade jag väl det men om jag får välja) att kliva upp vid typ 6-tiden, huu.

  SvaraRadera
 6. Ja herregud, klart man måste få skriva såna saker utan att andra tar illa upp. Sömn är ju en väldigt stor del i en småbarnsförälders liv så det borde ju vara rätt självklart att skriva om den vare sig det rör sig om bristen på den eller om sovmorgon.
  Hoppas du slipper de där vakennätterna nu som ju som sagt typiskt nog brukar komma efter hurrarropen. ;)

  SvaraRadera
 7. Skryta? Det ger mig hopp snarare, att man faktiskt kan få sova trots bebis. Känns gott ny med ett litet fyra veckors pyre.

  Din blogg är lite min mamma kompis i bubblan.

  Ps. Såg dig på stan i slutet på sommaren och blev helt till mig, lite star struck så :)

  SvaraRadera
 8. Man får ha sådana dagar ibland med bara massa onyttigt ;)

  Skryt på bara! Det brukar jag också göra höhö. Gött att få sova :)
  kramis

  SvaraRadera
 9. Härligt!

  Sv. Men du kanske skulle gilla den boken, det där är ju endast min åsikt ;)

  SvaraRadera
 10. *avis*
  Och vilken härlig gungbild! :)

  SvaraRadera
 11. Lovely, du får njuta de gånger hon sover! Förövrigt supersöt oxå, men det har jag väl sagt förr :)

  SvaraRadera
 12. Hahah..näee, det sticker inte i mina ögon faktiskt! Men gud så skönt!
  Supergo bild :)

  SvaraRadera
 13. hahaha Min dotter sov från 12.30 igår till 8 idag. DET du...

  SvaraRadera
 14. Skryt på du, det låter helt underbart!

  SvaraRadera
 15. Åh vad härligt! Det är klart man får skryta om sånt!:)

  SvaraRadera
 16. Klart man får skryta om det! Man behöver lite sånt ljus i tillvaron, för man vet ju som sagt aldrig när den där vaknatten kommer! :)

  SvaraRadera
 17. Äh skryt på bara! Och njut! Det är du värd! :)

  Hoppas att ni får en mysig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 18. Åh så härligt! Hoppas att det håller i sig så ett tag.

  SvaraRadera
 19. rätt skrutet. Skulle jag också ha gjort om det hänt. Heja Elly, att sova länge is the shit :D

  SvaraRadera
 20. Å vad härligt det låter! Kan inte ens föreställa mig hur en hel natts sömn känns... :)

  SvaraRadera
 21. Tack till alla som tycker att det är bra att skryta! Hurra för er som har sovbäbisaroch till er andra: ge inte upp, rätt som det är så sover ungen ordentligt! Förr eller senare, och då får ni skryta så ni spricker!

  SvaraRadera
 22. Alex: Grattis till din lilla plutt! Och om du ser mig igen så får du komma fram och säga hej, lova det!

  SvaraRadera
 23. Jag älskar skryt! Skryt mer!

  SvaraRadera
 24. Själv sov jag 9,5 timmar förra natten. Mose sov 12 timmar. Utan avbrott.
  Hehe.
  Nu ska jag gå och lägga mig.

  SvaraRadera
 25. Nämen åh vad härligt!! Vi hade en bebis som sov bra i en vecka och sen så vände det igen.. Tror på att det är ett utvecklingssprång i alla fall. Men heja heja Elly! Så kan man ju hoppas att William tar efter! :) det där med sprängfyllda mjölkbomber är inte lätt, men samtidigt ligger man där och är så nöjd över att lillen sover, så då gör det inget! :)

  SvaraRadera
 26. Underbart ! :) det är okej att skryta tycker jag, när man är stolt, nöjd och glad över sitt barn så måste man ju få dela det med andra :) Alva sover också hela nätterna och det är hur härligt som helst ! kram och ha en fin lördag

  SvaraRadera
 27. Hurra, grattis! Skryt hur mycket du vill, det skulle jag också ha gjort! Kram!!

  SvaraRadera
 28. Och bara för det sov jag ingenting i natt. Typ.
  Typiskt.
  :)

  SvaraRadera
 29. Skryt på bara, jag unnar dig det! :)
  Så underbart att få känna sig utvilad! Man orkar ju mer under dagen då...

  SvaraRadera