fredag 14 oktober 2011

Ölskulden

När man inte har druckit alkohol på över ett år är det lätt hänt att man får ett lite konstigt förhållande till alkohol. I alla fall om "man" är jag. Igår skulle jag laga Sjömansbiff, en rätt som innehåller en flaska lättöl. Jag gick ner till närbutiken för att köpa en ölflarra och när jag stod där vid kassan och skulle betala kändes det som om jag gjorde något förbjudet. Det kändes som om kassörskan tittade på mig och tänkte "ska du verkligen dricka det där?" och jag ville bara säga att ölen ska vara i maten och att all alkohol kommer att koka bort. Men jag sa inget, utan gick därifrån med en känsla av skuld. Hej överjag!

När jag sedan lagade maten och öppnade ölen luktade den jätteäckligt, så alkoholavsmaken jag drabbades av under graviditeten sitter tydligen fortfarande i.
Hur maten blev? God förstås!

11 kommentarer:

 1. Vet du, det är precis samma här, längtat efter en öl, men nästan spytt när jag känt doften! Sitter i från graviditeten =/ Både bra och kasst liksom!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Så det kan bli :)
  Jag saknar inte alkohol alls så för mig känns det som om jag kan fortsätta vara utan. Jag har druckigt något glas asti men annars så har jag fortsatt på samma bana som under graviditeten.
  Jag saknar inte sötsaker heller och det är jag också glad över :)

  SvaraRadera
 3. sjömansbiff, mmmm gott! :)

  SvaraRadera
 4. Haha! Vad rolig du är :-)

  Själv skall jag ut och dricka öl ikväll!

  SvaraRadera
 5. tack gulle!

  haha fan va kul :p kanske en bra sak att inte längre känna sug efter alkohol ;)

  SvaraRadera
 6. Så olika det kan vara. Gäller det all alkohol eller bara öl?

  Själv skulle jag nästan kunna göra vad som helst för ett glas rödvin, haha.
  Men det får vänta ett x antal månader till :)

  SvaraRadera
 7. Tack för din omtanke. Det ordnar sig säert. det gör det ju alltid :)
  kram

  SvaraRadera
 8. För mig är det tvärtom, jag verkligen njuuuter av öl och vin nu och dricker det då och då. Men bara ett glas per tillfälle. Det är helt otroligt hur länge ett glas vin eller en flasköl kan räcka nu för tiden.

  SvaraRadera
 9. Haha, samma här! Jag kan verkligen längta efter en öl men sen när jag korkat upp en så klarar jag inte att dricka upp den och det håller med en tredjedel av flaskan så kan jag gå och lägga mig för jag är antingen för full eller för trött.
  Så kan det gå ;)
  Och när jag köper öl härnere och hon är med så visst kommer skulden, bad mama liksom..
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Åh, känner precis samma sak! Jag har inte druckit alkohol på, ehm...14 månader (varit på tjocko + har nu 5 månadersbebis som ammar). Vet att man "får" dricka 1-2 glas vin/vecka när man ammar, men jag har känt att jag hellre låter bli tills jag slutat amma. Föreställer mig ofta hut det kommer kännas att gå på Systemet dock. Om man har med sig barnvagnen tex. och ba känner sig helt utstirrad när man går där med en flaska vin under armen.

  SvaraRadera
 11. Jag har inte blivit sugen på alkohol sedan Elly föddes, så det har varit ett lätt val att inte dricka. Sedan inbillar jag mig att jag skulle bli full och omdömeslös efter ett glas vin, så då kan jag lika gärna låta bli.

  SvaraRadera