torsdag 27 oktober 2011

Sanningen om pingviner
Jag har alltid tänkt att pingviner är de enda fåglarna jag inte är rädd för, de är liksom inte så fågellika, utan ser så mjuka och goa ut. Men idag när jag spanade in pingvinerna i Slottsskogen på nära håll (vilket jag har gjort många gånger förut) drabbades jag av en insikt: jag skulle aldrig våga klappa en. För plötsligt såg den där pälsliknande dräkten inte alls så len ut, utan liknade mer oljigt fiskfjäll, ögonen syntes knappt och det lilla jag såg av blickarna var kallt, ack så kallt. Och värst av allt var förstås näbbarna; hårda, träliknande och tillräckligt vassa för att kunna hacka ut ögon.

Nu funderar jag på att youtubea Pingu resten av kvällen för att få tillbaka min bild av pingviner som söta och snälla ickefåglar. 

13 kommentarer:

 1. Usch ja, fåglar är läskiga djur.
  Kan tänka mig att ha i princip vilket husdjur som helst - förutom en fågel.

  SvaraRadera
 2. Åh Pingu, finns det något gladare?

  SvaraRadera
 3. Hmm, jag har nog alltid tyckt att de ser lite läskiga ut... men stör mig inte på andra fåglar. Är bara rädd att de ska bajsa på mig :)

  SvaraRadera
 4. Sv: Haha, jag tänkte på dig när jag såg bambipyjamasen, visst är den fin! Tror dock att nirvanatröjan är köpt i Barcelona, men finns säkert att få tag i här hemma med.

  SvaraRadera
 5. hihi du är rolig du gumman =)
  men ja jag har nog också en ullig vision av en pingvin..men de kanske är mer som en hmm säl?
  Fast sälen moses i saltkråkan är ju söt..om än lite jobbigt ljud..

  tack för dina varma kommentar gumman!

  puss!

  SvaraRadera
 6. Tack för kommentaren! Vad glad jag blir.

  Alltså, jag tycker att alla större fåglar är läskiga. Hönor är jag t.ex. jätterädd för. Pingviner, som är lite mindre i storlek, känns iaf inte som om de kan hoppa upp och sikta mot ögonen. Men det kanske bara är i min lyckliga inbillningsvärld.

  SvaraRadera
 7. De har sjukt läskiga ögon också ju! Men verkligen, näbbarna. Så räliga.

  Å så stinker de ju värre än värst! Jag klarar inte ens av att kolla på dem för de luktar så illa. Haha.

  SvaraRadera
 8. Jag lever också i nån illusion om att pingviner inte är som andra fåglar så jag försöket tänka lite lalalala såhär nu efter att ha fått sanningen levererad.. Jag tycker nästan att det är fåglars fötter som är mest obehagliga, kan inte förstå när folk låter fåglar sitta i handen eller på armen - så himla läskigt!

  SvaraRadera
 9. Hahaha:) Pingu är ju så söt!

  SvaraRadera
 10. Åh ja, fy så läskigt det är med fåglar! Värst av allt är dock påfåglar - jag får panik om jag måste gå förbi en, typ i djurparker och sådant. Vad skönt att jag inte är ensam! (Men ja, Pingu är undantaget som bekräftar regeln, han är söt och fin i alla fall!)

  SvaraRadera
 11. Emeli: Fåglar är onda!

  Johanna: Nä :)

  JohannaBolmgren: Mm, fy, att få fågelbajs på sig är inte så mysigt…

  Nelin: Ah, vad synd, men jag hoppas jag hittar en Nirvanatröja här :)

  PyttisAnna: Men jag tänkte mig nog pingviner lite som sälar innan, men inte nu längre :(

  Banana: Hönor är hemska, de är ju så fladdriga av sig!

  Menvisst: Ja, usch!

  Jos: Ja, fötterna är också hemska!

  Lala: Ja, Pingu är inte som andra pingviner :)

  Regnsjuk: Påfåglar tycker jag inte är så farliga, däremot duvor!

  SvaraRadera
 12. Ååh, så hemskt att ha en fobi sådär, speciellt fåglar som liksom är överallt jämnt :( Jag har ju spindlar som mitt äckeldjur och de är ju tur nog rätt små och vänlösa i Sverige. Tropiska länder kan ju låta superhärliga men när jag ens tänker på häst-stora äckliga spindlar så ryser jag på riktigt, fifan fifan fifan! :(

  SvaraRadera
 13. Så många det är som är rädd för fåglar. Jag hoppas att Pinguyoutubeningen gick bra så att du kan titta på sötispingvinerna igen.

  SvaraRadera