tisdag 25 oktober 2011

Sovtid är effektiv tidTräna, prata med en kompis i telefon, ta bort nagellack, gå på toa i lugn och ro och påbörja dammning av barnkammaren. Det hann jag med under den dryga timmen Elly sov i vår säng. Annars vill hon bara sova i min famn eller under promenader för tillfället, så när hon väl fann sig i att sova själv en stund var det bäst att utnyttja tiden, för jag vet ju inte när nästa tillfälle kommer. Under sovtimmen gick jag dock in och tittade till Kiddo uppskattningsvis hundra gånger eftersom ansiktet-ner-i-madrassen-stilen gör mig lite nervös. 

16 kommentarer:

 1. Åh, jag vet! Har märkt att Eila föredrar att sova på mage (gärna med huvudet ner i madrassen). Hon rullar över på mage själv om man lägger ner henne på rygg och det är mycket lättare att få henne att somna om på natten om hon ligger på mage för då behöver man ofta bara puffa henne i baken några gånger. Men är fortfarande, trots att hon lyfte huvudet jättetidigt och lärde sig rulla för 1 månad sen, nervös när hon sover så.

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där att springa och kolla till bebis stup i kvarten, allra helst när han ligger i storsängen, och så måste jag stå och kolla tills jag ser att han andas. Även när han ligger i sin säng och sover måste jag görat och då har vi ändå andningslarm..

  SvaraRadera
 3. Vide har aldrig kunnat sova på annat sätt än på mage från det att han tittade ut. Han låg till och med på mage i min mage (ultraljudsbild som bevis haha)
  Så hur mycket skäll jag än fick av BVC-kärringa kunde det inte hjälpas ;)

  SvaraRadera
 4. Jag skulle också ha varit nervös!
  Men Charlie sover aldrig på mage, och jag kan tycka det är lite tråkigt ändå, för det är så sött :)
  Hamnar han på mage åker huvudet upp direkt och han vaknar :P

  Och jisses vad effektiv du var! Vad tränade du?

  SvaraRadera
 5. Ewonne: Det här är helt nytt, det är bara de senaste dagarna och nätterna som Elly har börjat sova så här, innan sov hon alltid på rygg., så jag antar att jag vänjer mig så småningom.

  Lisa: Ja, när hon ligger i storsängen är jag ju alltid en aning rädd att hon ska ta fart och rulla ner…

  Kristin: Haha, vad kul att han låg på mage i din mage!

  Johanna: Lite lätt styrketräning bara, mest mage och rygg.

  SvaraRadera
 6. så söt hon är! henry är inget fan av magsovning. skönt tycker jag, jag skulle nog också bli lite nervös då!

  SvaraRadera
 7. Det var bra jobbat! Jag brukar också passa på att göra saker medan William sover, som att promenera, tvätta, diska osv. Men ibland är det skönt att bara sitta ner med en kopp kaffe och få lite egentid, eller att mysa ner sig bredvid bebisen och slumra en stund! :)

  SvaraRadera
 8. Men hjälp så söt hon är! Skönt att höra att det går så bra och att du får sova på nätterna :)

  SvaraRadera
 9. För säkerhets skull kommer jag låta vårt barn sova på rygg. Men visst finns det teorier om att barn ska sova på magen också? Eller är jag helt ute och cyklar?

  SvaraRadera
 10. vilken stil. Förstår att du lev orolig. lilo brukar sova med snutten eller liknande över ansiktet, det gör mig nervös.

  SvaraRadera
 11. Vilken effektiv timme du fick. Och jag vill tycka att ansiktet ner i madrassen inte ser särskilt bekvämt ut heller. Men det kanske måste till en napp för att det ska vara skönt?

  SvaraRadera
 12. Meeen sötan då! Men förstår att du kikade på henne titt som tätt - hade gjort samma sak :)

  SvaraRadera
 13. Ha..vad tränade du för ngt om du hann med allt det andra under en timma? :)
  Det är ingen fara om hon ligger så där nu när hon är över halvåret för då kan hon ju vända sig själv. Men jag förstår dig, själv får jag in och lägga rätt J eftersom hon är en propeller och Pippi Långstrumpwannabee ibland. ;)
  Kram

  SvaraRadera
 14. wow, det var en VÄLDIGT effektiv timma! :) Men jag känner igen det... man måste "passa på" att göra saker när de sover.

  ...och hennes sovstil. Hm, känner igen den. Noel sover också gärna sådär. Rakt ner. why oh why!?

  SvaraRadera
 15. Förstår din oro, kände likadant, men det var bara att vänja sig, för nu sover hon nästan aldrig på något annat sätt :)

  SvaraRadera
 16. Förstår din oro, kände likadant, men det var bara att vänja sig, för nu sover hon nästan aldrig på något annat sätt :)

  SvaraRadera