måndag 3 oktober 2011

Vår dag

Den sista tiden har jag och Elly träffat så mycket andra människor, att jag faktiskt hade sett fram emot idag, för vi skulle nämligen ha en egen dag, bara vi. Det är inte det att jag är helt asocial och inte tycker om att umgås med folk, för det gör jag, men efter en social period är det väldigt skönt att bara vara vi en dag eller två. Och det blev en bra dag. Efter lek, mys och utspottad banan här hemma gick vi in till stan för att köpa en åkpåse till vagnen och när vi skulle gå från stan somnade Elly i vagnen och sov och sov och sov, så jag gick och gick och gick. Jag gick faktiskt så långt att jag blev trött i kroppen, det är inte så ofta det händer, men det var riktigt skönt. Sedan hade vi dock en mindre rolig kväll, då Elly kämpade allt hon kunde mot sömnen. Hon drog ut nappen, spärrade upp ögonen, skrattade, skrek, bet mig i bröstvårtorna flera gånger, sprattlade, pratade och slogs. Men till sist, efter lite gråt från oss båda, så somnade hon. Och det gör jag snart också, det är beyond läggdags för min del, men samtidigt behöver jag den där stunden för mig själv när Elly har somnat för natten.

8 kommentarer:

 1. Jag vet precis vad du menar,minns de där kvällarna så väl.

  SvaraRadera
 2. Åh den där stunden på kvällen är livsviktig. Och det finns nog inget värre än när den stunden inte riktigt kommer pga sömnvägrare.

  SvaraRadera
 3. Älskar också de dagarna som bara är mina och Es, där vi bara gör vad vi vill och får ta allt i vår takt. Det är mys!

  SvaraRadera
 4. Mm, de där "egna" dagarna är nog ganska viktiga tror jag, iaf när man träffar mkt folk och är på olika aktiviteter. Fia är alltid jätteglad när det bara är vi, så fort vi ger oss ut på ngt så blir hon så koncentrerad på allt annat att hon glömmer att le och prata. :)

  SvaraRadera
 5. så är det en hel del med henry nu också, han ska till varje pris INTE sova fastän han är kalastrött. det som funkar bäst för oss nu är att trycka i honom en flaska ersättning eftersom han protesterar mot amningen. då brukar han däcka.

  och egen tid... det är så viktigt. jag kan vara hur trött som helst på kvällarna, men jag behöver verkligen vara uppe ett tag efter att henry somnat för att få vara lite själv, prata med mannen och läsa lite bloggar. även om jag är komatöst trött... :)

  och tack så mycket för din fina kommentar om min blogg :)

  SvaraRadera
 6. Så där känner jag med, så himla skönt att bara vara hemma ensamma ibland, blir liksom mer kvalitetstid med bebis också. Hur har ni det på fredag? Tid/lust att vara sociala igen?

  SvaraRadera
 7. Molly: Ja, usch…

  Dalkullan: Precis, tiden bara går och ungen blir bara piggare och man ser den där stunden försvinna iväg…

  Linapånyaäventyr: De är verkligen sköna, de där dagarna!

  Omentjej: Ja, och man måste ju få umgås lite själva ibland och bara ta det lugnt

  Killmamman: Idag gick det, som tur var, bättre. När Niklas är hemma brukar E kämpa ännu mer för att hålla sig vaken och då vill vi ju ännu mer ha den där stunden, så typiskt!

  Emma: Fredag blir lite svårt, vi har både föräldragrupp och babyrytmik. Men kanske början av nästa vecka?

  SvaraRadera
 8. Den där egentiden på kvällen är väldigt viktig, när jag är själv med Vilja på kvällarna, så kan jag få lite panik om jag känner att hon inte vill somna på en gång. För just då längtar jag efter att få bara sitta själv en stund. Det är nästan alltid så. Och visst är det helt underbart att få vara hemma och bara leka en dag när det har varit mycket, det tror jag är otroligt viktigt att man gör också. Önskar dig en fin fredag.

  SvaraRadera