måndag 7 november 2011

Bäbilukt

En klar nackdel med att ens kiddo börjar äta annat än bröstmjölk är att hon inte luktar lika gott längre. Den där speciella bäbidoften döljs liksom lite av matrester, som alltid torkar in under dubbelhakan, i håret och lite här och var. För hur vi än försöker få ungen ren efter varje mål blir det alltid lite kvar, så ofta luktar hon lite välling eller majskrok. Idag har jag längtat hela dagen efter kvällens bad, eftersom det lite då och då kommer en oangenäm doft från den lilla kroppen som jag misstänker kan härstamma från gårdagens fiskgryta. Då föredrar jag faktiskt sur-bröst-mjölksdoften.

13 kommentarer:

 1. "Din hjärna uträttar såna stordåd att den vill ha space och gillar alltså inte att få tryck på sig?" Låter minst sagt tokvettigt!

  SvaraRadera
 2. Eller hur! Trodde inte jag skulle sakna det men det luktar ju gott i jämförelse. Här luktar pruttarna numer hö och jag kan för mitt liv inte förstå varför. Vad har han ätit som inte vi har ätit? Vi luktar ju inte hö... Fattar verkligen inte. Lite skönt faktiskt att han gått från att bajsa flera ggr om dagen till några gånger i veckan. Det räcker med den stanken.

  SvaraRadera
 3. Ja det är sannerligen en nackdel. För att inte tala om vad som händer med blöjorna..

  SvaraRadera
 4. Håller med, här hemma har vi alltid spår kvar av senaste måltiden :)

  SvaraRadera
 5. å jag vet, jag saknar verkligen den där bebidoften. henry äter ju inte så mycket mat ännu (spottar fortfarande ut det mesta och grinar ila) men han äter ju mer ersättning än tutte nu eftersom han föredrar det, och ersättningsdoften är verkligen inte lika angenäm som bröstmjölksdoften.

  SvaraRadera
 6. Håller helt med!
  Det värsta är när hon ätit något med fisk, då stinker det fiskaffär vid varje puss haha

  SvaraRadera
 7. Jag saknar också bebisdoften! (Fiskgrytslukt är ju inte den mest angenäma som finns, konstaterar jag varje gång jag ger Vide något liknande. Vill börja ge honom vaniljbullar enbart för den sakens skull, men det får nog vänta ett tag till tror jag.)

  SvaraRadera
 8. Ja hjälp, förstår att det är scary.

  SvaraRadera
 9. ps. det blir tyvärr inte lättare att hålla dem rena de närmsta 2 åren... (så långt jag har erfarenhet) ds.

  SvaraRadera
 10. Ja det är ju inte riktigt vad det en gång var. Första gången William hade "matbajs" så tänkte jag att det var en engångsföreteelse. Så insåg jag att senapsblöjorna var ett minne blott och fick lov att sörja lite! Men hans kräk luktar inte så hemskt ännu...

  SvaraRadera
 11. Emma: Yes, jag är klok som en bok förstår du!
  Marie: Jag saknar den där jästlukten ibland. Fast här är det bajs flera gånger om dagen igen…
  Jos: Precis, den där lätta jästdoften lär ju aldrig komma igen…
  Sandra: Ja, överallt!
  Killmamman: Jag har aldrig luktat på ersättning, men jag har hört att det luktar rätt illa.
  Turez: Uh, fy!
  Regnsjuk: Men precis! Om jag kunde skulle jag bara ge henne godis och sånt.
  Johanna: :)
  JoHo: Jag tänker varje dag att det här bara är början…
  Maria: Elly har inte kräkts "riktigt" kräks än. Tack och lov!

  SvaraRadera
 12. Men det kommer tillbaka! I promise, för nu så luktar Junie bebis igen i håret och så.
  När hon duscar så tvålar jag in håret med Liberos baby wash, endast för att jag fått det gratis sen kommer jag köpa annat och då Body Shops för det LUKTAR bebis om dem :D, och på kroppen och sen babyolja, inte Liberos dock, och så får hon torka och sen luktar hon sig själv igen..underbar bebis that is :)

  SvaraRadera