söndag 6 november 2011

En kvart om dagenIgår började jag träna efter Paolo Robertos bok En kvart om dagen.  Nu får det vara slut på sporadisk träning och undanflykter om att jag inte hinner träna när jag är själv med Elly, en kvart har jag faktiskt tid att lägga på träning när hon har somnat. Träning har under de senaste åren varit en både stor och självklar del av mitt liv, och även om jag inte kan träna i samma utsträckning längre,  så vill jag ändå hålla igång på något sätt, utöver alla barnvagnspromenader.

Efter en kvart igår och en idag har jag träningsvärk i armar, rygg och mage. Jag körde de lättaste programmen, så antingen är träningen väldigt effektiv eller så är jag i sjukt dålig form. Jag väljer att tro på det förstnämnda.

Nu kör vi!

14 kommentarer:

 1. You go girl! En kvart om dagen är ju super - räcker bra mycket längre än man kanske "tror" :)

  och träningsvärk, ah, sköntont!

  SvaraRadera
 2. Det lät inte dumt! En kvart har ma
  N ju helt klart tid för. Ska kanske kolla in det där jag med! :)

  SvaraRadera
 3. hehe, jag skulle också tippa det förstnämnda om det gällde mig. Heja heja! Jag har också försökt komma igång på sistone, investerade bland annat i en såndär stooor boll häromveckan för min stackars rygg. Ajaj vilken träningsvärk jag haft, men rätt skönt är det att känna att kroppen fått jobba.

  SvaraRadera
 4. Ge mig övningarna så kan vi köra tillsammans och peppa varandra! :-)

  SvaraRadera
 5. Förresten så kör jag denna nu:
  http://hundredpushups.com/week1.html

  Du skall inte vara med?

  SvaraRadera
 6. vilken bra grej! heja dig! :)

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat! Skönt när man känner att kroppen får jobba lite.
  Funderar på att komplettera spinningen med lite styrkeövningar här hemma (är hemskt främmande inför att träna styrka på gym). Funderar på att haka på den där armhävningsutmaningen som många tycks ha börjat med och hoppas på att det där gäddhänget försvinner, det räcker tydligen inte med att bära på bebis. Tyvärr.

  SvaraRadera
 8. Åh, nu blev jag lite inspirerad! En kvart om dagen låter helt klart överkomligt. Kanske också ska bli kompis med han Paolo.

  SvaraRadera
 9. JoHo: Ja, en kvart om dagen känns som ett rimligt mål just nu.

  Maria: Gör det!

  Jos: Jag älskar att ha träningsvärk, eftersom det känns så gött att veta att jag har tränat duktigt :)

  Menvisst: De finns i hans bok, som Niklas har. Ska kolla in den där utmaningen, men det känns lite långt borta just nu…

  Killmamman: Tack :)

  Lisa: Gör det, man kan nog komma ganska långt genom att styrketräna hemma. Gym i alla ära, men man skall inte förringa att träna med kroppen som motstånd!

  Fröken K: Det tycker jag! Det är väldigt vettiga och roliga övningar, så det känns genomförbart!

  SvaraRadera
 10. Jag tänkte börja mamma-baby-gympa med Axel. Hatar egentligen gruppträning men behöver nog något schemalagt på bestämd dag och tid för att komma igång.

  SvaraRadera
 11. Jag tror också på det förstnämnda.
  Fast jag vet att det är det sistnämnda på mig själv ;)
  Men det kanske man skulle börja med fast jag vill försöka med lite bodybalance/pilates också men när ska jag få till det med Junie och på kvällen är jag ju sketatrött..
  Kanske kör på med den också!
  Annars r jag lite rädd för Paolo..jag hade inte vågat vara med i Robinson och få en utskällning av honom..fast han är lite så där skamsnygg också så..kanske hade vart värt det..hmm..

  Duktigt är du iaf som tränar!

  SvaraRadera
 12. Bra jobbat! Och en kvart har man alltid över, ska kika på den boken tror jag :)

  SvaraRadera
 13. Pandamamman: Jag brukar behöva gruppträning för att komma igång, men det är inte möjligt nu, så jag får ta mig i kragen!

  Kakans mamma: Testa!

  Johanna: Ja, gör det, det känns som om man får ut väldigt mycket av den där kvarten.

  SvaraRadera
 14. Yes! Min bästa bok (nästan). Efter typ ett år kör jag fortfarande lättaste programmet och får alltid tidernas träningsvärk efteråt. Kanske kör jag för sällan? Det blir iallafall inte en kvart om dagen...

  SvaraRadera