tisdag 29 november 2011

Hantverkarna invaderar

Imorgon kommer alltså hantverkarna hit och gör det riktiga jobbet, som gårdagens herre var här och tog en förhandstitt på. Mellan 7 och 16. Fint. Elly och jag ska hålla oss borta så mycket som möjligt (alltså inte bara för att jag har visat tuttarna för en av dem, utan för att det är sjukt jobbigt att vara hemma när det görs jobb här, plus att vattnet kommer att stängas av), men vi lär ju inte komma iväg innan 7 på morgonen. Frågan är hur stor risk det är att de kommer så tidigt, vågar jag chansa på att de kommer lite senare så vi kan sova som vanligt? Det blir ju lite pinsamt om vi ligger och sover när de kommer och jag skuttar upp och råkar nakenchocka de stackarna. Åh, jag tycker sådant här är så jobbigt! Jag tycker inte om att släppa in främmande människor här och jag tycker än mindre om att ha främmande människor här när jag sover/är nyvaken/äter frukost/gör mig i ordning/är på toa.

8 kommentarer:

 1. Vet precis hur det är! När de kom för att sätta in diskmaskinen kom de kvart över åtta. De sa att de skulle komma mellan nio & tio. Vi låg liksom & sov, haha. Sen satt jag i soffan i två timmar medan de höll på & vågade knappt gå ut i köket & ta frukost eller gå på toa. Hatar den känslan, det är ju mitt hem liksom! Men man vill väl inte störa dem kanske.. Eller visa tuttarna, haha.

  SvaraRadera
 2. Visst är det jobbigt?! När vi flyttade till lägenheten vi bodde i innan vi flyttade till huset skulle vi få ett rum tapetserat. Den hantverkaren skulle komma "nån gång under morgonen" och plingade på dörren 06.30! Jag vill också vara klar och på väg när de dyker upp, men 7, ja det är ju inte bästa tiden att ha hunnit iväg med en liten. Och vad ska man göra klockan 7 ändå liksom, det är väl knappt ljust då..

  SvaraRadera
 3. När vi hade hantverkare här så kom de hit kvart över sju i en veckas tid. Då var jag gravid och hade inte så mycket mer bestyr än över mig själv. Men jag håller med. Det är absolut inte mysigt att vakna upp till främlingar i sitt hem.
  One-night-stands hur orkar folk med sånt? Ungefär likadant hahaha

  SvaraRadera
 4. Ja fy så jobbig! Det är jobbigt att man liksom inte kan vara sig själv i sitt eget hem eftersom man har helt främmande människor där.

  SvaraRadera
 5. Jag vet hur det känns. Tyvärr måste jag meddela att de flesta hantverkare är sjukt morgontidiga och om de har huvudnyckel så kan du inte räkna med att de kommer vänta på att du ska öppna. Här i huset är det ett snabbt pling på klockan och sedan låser de själva upp sekunden efter. Finns inte en chans att man ens hinner fram till dörren.

  SvaraRadera
 6. Åh, herre gud! Jag sätter klockan på 7.30 och hoppas på det bästa!

  SvaraRadera
 7. det är så himla smidigt att de är så väldans specifika med vilken tid de kommer, så är det alltid med hantverkare, bud etc tycker jag. jag menar, det måste väl gå att göra någon slags planering som är lite mer exakt än mellan 7-16? sånt gör det ju bara väldigt bökigt...

  SvaraRadera
 8. Men precis! Det är lite svårt att planera dagen när man vet att de dyker upp nån gång mellan 7 och 16, och dessutom inte har en aning om hur lång tid det ska ta...

  SvaraRadera