tisdag 8 november 2011

Ikea-utflykten
Det här med att åka till Ikea är ju alltid lite av en chansning. Kommer jag få ett bryt? Kommer förhållandet att överleva? Kommer ungen att få ett spel? Men idag (och som oftast) gick allting bra, så bra. Niklas och jag laddade upp med korv när vi kom dit, medan Elly sov i vagnen. Just det här med korven är förresten mitt bästa Ikeatips, för hur lyckat blir egentligen Ikeaäventyret om man börjar shoppa med en knorrande mage? För er som inte äter kött finns det vegetariska pizzabitar, de funkar också, jag har provat.  Samtidigt som vi köpte korven idag köpte vi även en chokladkaka för en femma. Jag sa till Niklas att ge den till mig när jag börjar bli sur, men den här gången blev jag inte ens i närheten av sur en enda gång, så chokladen blev bussgodis på hemvägen istället. 

Vi började shoppa och åt sedan lunch (det måste man också göra, annars överlever man inte). Jag åt trerätters; tapas, wallenbergare och citroncheesecake, inte dåligt en vanlig tisdag va? Elly var på gott humör under hela utflykten, förutom lite knorrande när vi nästan var hemma, men vid lunchen visade hon hur mycket hon ÄLSKADE Ikea genom att skratta högt, ge ifrån sig glädjetjut och att blåsa bubblor och göra pruttljud med munnen. Ibland när vi byter blöja på främmande ställen kan hon protestera lite, men inte på Ikea inte. Nä, hon passade på att charma ett gäng tanter inne på toan och var så nöjd så. På bussen på vägen hem somnade hon gott med sin nya drake. Vi får nog passa oss Niklas och jag så vi inte gör Elly till en liten bortskämd brat, för det här blev en lukrativ utflykt för henne. 

Vi köpte mest småsaker (som vanligt). Det blev en del tråkiga, men nödvändiga barnsäkra-lägenheten-prylar, lite julkrimskrams, bakformar och en tavla. Sådana skräpkulturella svennar är vi alltså att vi köper "konst" på Ikea.

Nu sitter Niklas och jag i soffan som ett skröpligt gammalt par och dricker lakritste. Han har ont i ryggen och jag mår illa. Men det är smällar man får ta. 

(Och ni förstår kanske att hemmafrulivet inte bjuder på så mycket spänning när jag skriver om en Ikeautflykt med sådan här inlevelse. Eller bara det att jag kallar det för en utflykt…)

16 kommentarer:

 1. Haha, älskar hela inlägget! Vad skönt att det gick så bra, Elly ser ju löjligt nöjd ut.

  Och har de TAPAS på Ikea!? Since when? Måste nog åka dit snart igen :)

  SvaraRadera
 2. Johanna: Tack :) Och ja, de hade tapas. Jag åt en "Kombo" som bestod av Valfri tapas, Wallenbergare och citroncheesecake. Det fanns dock bara en tapas, någon slags räkröra med krutonger och den var god, så det var inte så svårt att välja heller.

  SvaraRadera
 3. Haha jag älskar inlevelsen! Det får mig nästan att vilja åka till Ikea. Nästa.
  Och jag dör söthetsdöden på det första kortet på Elly, göllgöll.

  SvaraRadera
 4. Hahah, men jag älskar att läsa om Ikea-utflykter ;D

  SvaraRadera
 5. Älskar IKEA och älskar din entusiasm! Skönt att det gick så smärtfritt :)

  SvaraRadera
 6. Hoho! Detta lät ju helt underbart. Älskar att ni köpte choklad i förebyggande syfte - den idén borde jag nog ta fasta på!

  SvaraRadera
 7. Äh vad tusan, jag gillar Ikea.
  Dessutom tycker jag det är ganska bebisvänligt, mest kanske för att det är så många barn där, så om ens egen skriker så är det antagligen någon som låter ännu mer.

  SvaraRadera
 8. Jää, jag tycker också att Ikea är en utflykt och jag peppar som få innan jag åker dit.

  Såg detta och tänkte genast på dig :) lite bloggskadad man är...

  http://www.hm.com/se/product/94494?article=94494-A

  SvaraRadera
 9. Haha, underbart! Ikea kan lätt leda till nära-döden-upplevelser men det var himla bra tips du kom med. Och maten såg ju riktigt god ut. "Vårt" ikea är gigantiskt, det nya är dubbelt så stort som det gamla, så man kan behöva proviant... :D

  SvaraRadera
 10. Håller med att IKEA-besök kan sluta hur som helst, ibland blir man galen helt enkelt. Vad kul att ni hade det trevligt!

  SvaraRadera
 11. Haha ÄLSKA ikea ;D Känns som alla har samma procedur fast i min familj avslutar vi med korv eller glass ;D

  ja verkligen fascinerande. ska ju inte sticka under stolen att hade man fått chansen me då t ex Blas Elias (eller Tommy Lee för din del ;)) och de vatt lika smygga i praktiken som teorin så hade man kanske itne varit den som är den.... Men ett groupieliv skulle det aldrig kunna liknas vid.

  SvaraRadera
 12. oh the joy med en lyckad ikea-tripp!

  du har förresten en liten award att göra med vad du vill i min blogg!!

  SvaraRadera
 13. Haha, tack för att du förgyller min vardag!

  Klart IKEA är en utflykt. Jag insåg nu varför det alltid, lite lätt överdrivet, slutar med att vi diskuterar att göra slut när vi åker från IKEA - det är bristen på både uppladdningsmat, trerätters och förebyggande-choklad. Har antecknat dessa tips och vill genast testa dom.

  SvaraRadera
 14. Lisa: Gör't!
  Tinalinatiny: Bra!
  Killmamman: Ja, det har nog aldrig gått så här smidigt innan.
  Regnsjuk: Jag fattar inte att vi aldrig har gjort det innan!
  Sparkles: Jag älskar Ikea! Dessutom var det så skönt att vara på ett ställe där man inte kände sig i vägen med barnvagn, där det var smidigt att mata, byta blöja etc.
  Alex:ÄLSKAR't! Funderar på att önska mig i julklapp :)
  Omentjej: Det här Ikeat är helt enormt, så det tar en halv evighet att bara gå igenom butiken!
  Natasha: Ja, ofta kommer ens sämre sidor fram på just Ikea.
  Vanadesse: Vi brukar både börja och avsluta med korv, fast igår tog vi ingen efteråt.
  K: Åh, vad roligt, tack!
  Jos: Du ska se att era Ikea-utflykter blir mindre tärande på relationen med mina tips!

  SvaraRadera
 15. Det låter som att det var riktigt trevligt! Nu längtar jag än mer till vår ikeatripp! :)

  SvaraRadera
 16. Hahahaha!
  Ett tag trodde jag att det var jag själv som skrivit för det kunde vart jag och då inser jag att fasiken vad kul jag har! :) Längesen jag skrattade så och här är vi också skräpkulturella.

  Men så mycket norska skriver jag väl ändå inte?
  ALltså..ibland så kommer jag ju på mig själv att skriva som jag pratar men så tänker jag att skit i det, spelar ju ingen roll numer tänker jag. Så får det stå kvar men eftersom du måste anmärka ;) så får jag väl se över det då..SÅ hemskt mycket skriver jag väl ändå inte på norska?!
  Du får ju tänka på att jag är halvnorska från början och har både dalsländskt och skaraborgskt blod i mig.
  Och ja, skaraborgare är hemskt snåla..det finns en sägen som lyder att när en normal svensk frågar vad det kostar så frågar skaraborgaren OM det kostar ngt..hehe.. ;)
  Kram!

  SvaraRadera