lördag 26 november 2011

Små glädjesprång


Ni vet när man blir så där glad över små saker i vardagen? Idag har jag varit glad över att min Kiddo hade den goda smaken att inte bajsa en enda gång under resan, utan istället hålla inne allt tills vi kom hem. Nu är ju blöjbyten på tåg inte världens jobbigaste grej, men jag slipper gärna att göra tre stycken på en tvåtimmarsresa, särskilt på en Kiddo som vill stå på alla fyra på skötbordet.

När vi kom hem blev jag glad att se att hyacinten jag köpte innan vi åkte bort inte bara hade överlevt, utan även blommat ut. Jag gick genast ner till källaren och hämtade upp julkartongen och nu när Elly har somnat har jag så smått påbörjat pyntandet. När jag tog på Elly pyjamas sjöng jag  Det strålar en stjärna för henne och det var så vackert att jag grät en skvätt. Det var alltså inte själva sången som var vacker (jag sjunger inget vidare i vanliga fall, och min postförkylda röst gör knappast saken bättre), utan hela grejen att det snart är jul och att jag kommer att få fira den med mitt barn, att jag över huvud taget har ett barn osv. Ja, ni förstår. Kanske.

11 kommentarer:

 1. Så fint skrivet om jul! Det blir nog en fin jul tror jag!

  SvaraRadera
 2. Förstår precis och din dotter tycker att du har den vackraste stämman!:)

  SvaraRadera
 3. Stort GILLA på det inlägget! :D

  SvaraRadera
 4. Oh, vad härligt det låter! Det är fint med jul, underbart att fira första julen sådär. Förstår att du grät en skvätt :)

  SvaraRadera
 5. SÅ HIMLA FINT! Jag har också varit sådär glad idag. Bland annat över en liten skitsak som jag vet att jag pratat med dig om tidigare: jag har äntligen fått tummen ur och köpt en vardagsrumslampa! Nu går jag bara omkring och myser, med taklampa och adventspynt och julmusik och ett barn och jag är så himla glad. Så, eh... jag förstår precis! :)

  SvaraRadera
 6. Underbart! Nu känns julen så mysig igen när man har en bebis. Särskilt när man har någon annan än sig själv att pynta och spela julsånger för!

  SvaraRadera
 7. Amanda: Det tror jag med!

  Molly: Ja, hon gör väl det :)

  JoHo: :D

  Luxxie: Ja, jag ser fram emot julen så mycket!

  Regnsjuk: Man kan bli sjukt glad av att hitta en vardagsrumslampa, jag går fortafarnde och ler åt vår, så här ett par månader senare.

  Maria: Precis! Julen har då verkligen fått sig att uppsving!

  SvaraRadera
 8. Det är så mysigt med julen och allt pynt, men i år tycker jag inte att julkänslan infunnit sig. Om det har med flytt eller väder att göra låter jag vara osagt. Men jag ser fram emot tredje advent. Då ska jag ha lussekatter, glögg och pepparkakor med ädelost i mitt nyrenoverade och prickiga kök. Åh, vad jag längtar.

  SvaraRadera
 9. Vad fint! jag förstår precis. jag älskar iofs alltid julen men just i år känns det så stort på något sätt. Även om bebisen kanske inte kommer fatta så mycket mer än att han blir lycklig över alla extra ljus här och där=)

  SvaraRadera
 10. Linda: Det kan säkert ha med flytten att göra, det blir ju så svårt att pynta och så.

  Nina: Det känns bara så fint att ha en bäbi att fira med, även om hon inte förstår så mycket av själva julen :)

  Fröken K: :)

  SvaraRadera