fredag 16 december 2011

Preggonostalgi


Härom dagen hälsade Elly och jag på på kontoret där jag jobbade när jag var preggo (jag omplacerades till skrivbordstjänst eftersom jag jobbade i en riskmiljö) och det kändes nästan som om jag var gravid. Korridorerna där jag vankade av och an när jag blev rastlös av allt stillasittande, toaletterna jag besökte hundra gånger om dagen, människorna jag fikade med; allt var precis som för ett år sedan och det gjorde mig så preggonostalgisk. Jag saknar min stora mage, jag saknar sparkarna, all förväntan och min apelsinbesatthet. Jag saknar mina runda kinder, min fina hy och det där skimret jag omgavs av. För jag kände verkligen att jag fick lite extra utstrålning och jag fick ofta höra att det strålade om mig. Sedan är jag ju självklart överlycklig över att mitt barn är fött, och jag ska inte sticka under stol med att jag ibland höll på att bli galen av längtan efter Kiddo, men att vara gravid, det var fantastiskt på så många sätt.

22 kommentarer:

 1. Så himla fin!
  Jag kan också sakna att vara preggo, i allafall den graviditeten jag hade med Kajsa. Konstigt det där med all lyster man omges av, redan innan jag gick ut med att jag var gravid så sa min arberskamrat att han trodde att jag var gravid eftersom det strålade så mycket om mig..

  SvaraRadera
 2. Du var verkligen supersnygg som gravid (det är du såklart fortfarande men som du säger får man något lite extra under graviditeten). Jag känner att jag längtar halvt ihjäl mig efter vår unge men gud vad jag kommer sakna sparkarna och att se magen röra på sig när ungen väl är här.

  SvaraRadera
 3. Så fin!! Tänka sig att de var de här små knoddarna som gömde sig i magen. Det var himla fint att vara gravid. Men att gå över 15 dagar, då hann det bli lite sådär halvjobbigt..

  SvaraRadera
 4. Men wow, hur snygg som helst ju!

  SvaraRadera
 5. Håller med! Kände mig så himla bra under graviditeten, fram till sista månaden. & snygg också, & många påpekade det också. Nu säger de inte det lika mycket, så jag undrar om jac verkligen var så snygg eller om folk bara sa så för att få mig att känna mig bättre, haha.

  SvaraRadera
 6. *ler igenkännande* har också saknat magen de sista dagarna, att känna de där sparkarna och bara undra över vem lillan i magen skulle bli =)

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Och därinne låg världens finaste Elly..!

  SvaraRadera
 8. Du var/är jättesnygg!

  Jag älskade också att vara gravid. Jag antar att jag hade en väldigt problemfir graviditet. Tyvärr märkte jag inget av det där skimret. Jag hade hoppats att jag äntligen skulle få se lite fräsch ut, men jag var lika sliten som vanligt!

  SvaraRadera
 9. Trodde inte jag skulle säga det, men jag saknar också magen.. Ibland inbillar jag mig att jag får en spark inifrån magen. Och jag sitter ofta och känner på magen precis som jag gjorde när Lykke låg där inne. Men det är ju inte alls lika mysigt nu. Mest slapp hud liksom, haha.

  SvaraRadera
 10. Jag saknar också den där tiden! På många sätt var den nog den lyckligaste tiden i mitt liv. Det är något alldeles speciellt ändå, även om det såklart på många sätt är ännu mer fantastiskt att faktiskt ha barnet här...

  SvaraRadera
 11. Fina du! Oh ja, jag känner samma sak, saknar magen massor ibland. Det var underbart att ligga och hålla om magen och känna hur det rörde sig därinne. Hoppas man får uppleva det igen! kram!

  SvaraRadera
 12. fina magen! :) jag kan också sakna att vara preggo ibland. inte illamåendet och foglossningen och det, men just det förväntansfulla. och sparkarna, det var så mysigt på något sätt...

  SvaraRadera
 13. gav dig fel mailadress (lucii1986@gmail.com)

  SvaraRadera
 14. Tänk så olika det kan vara. Jag trivdes inte alls som gravid, trots att graviditeten i stort sett var problemfri. Jag blir inte nostalgisk när jag tänker på det, och jag längtar inte tillbaka.

  SvaraRadera
 15. Jag har också upplevt Elly som mindre än charlie :) Och jag har en vän som har en son som är som Elly, och även han har känts så liten, men nu börjar ni liksom knappa in eller vad man ska säga :)

  Ja, det är konstigt det där med längden, måste nästan mäta honom här hemma också :)

  SvaraRadera
 16. Long time no see! Känner att det är på väg utför med min blogg. Jag startade ju den främst för att familj och vänner i andra städer skulle kunna hänga med lite. Tyvärr känns den därför också ganska begränsande i fråga om vad jag kan/vill blogga om och jag tror att det är därför jag har tappat inspirationen också. Om du undrade alltså, haha!

  Gud vad det händer saker med din lilla sötsak, så roligt! Vi skulle gärna vilja ses något efter jul!

  SvaraRadera
 17. Jag minns att jag också saknade magen samtidigt som det var så himla skönt att vara lättare;)

  SvaraRadera
 18. Ah härligt! Jag saknar inte graviditeten men helt ärligt så saknar jag uppmärksamheten och sen så kände jag mig rätt vacker också faktiskt. Men njea, saknar dett inte så mycket direkt. Bara vissa delar. =)

  SV: Ja jag vet inte om det där var en tillfällighet förvisso men hade en riktigt crappy dag och natt där och följande nätter har varit bättre. =)

  Om du vill att hon ska sluta snutta sig till sömns så har Elisabeth Pantley en snäll avänjningsmetod för just det. Men då åste man ju ta ut nappen eller bröstvårtan trots allt men det är mer skonsamt än att bara dra ut den som jag förstått det.

  SvaraRadera
 19. oh fint! :) Jag saknar inte gravidtiden. Jag är väldigt glad över erfarenheten och resultatet, men får nästan panikångest när jag tänker mig gravid. Blä.

  SvaraRadera
 20. Tänk att det är så olika! Några av oss älskade att vara preggo och skulle mer än gärna vara det om och om igen, medan andra tyckte att det var fruktansvärt! Sedan hade jag ju en väldigt lätt graviditet, utan en massa krämpor, så det var lätt att trivas som preggo.

  SvaraRadera
 21. Ja det strålade verkligen om dig! Måste säga att det även är härligt att höra om en positiv och gla graviditet :) det kan ju vara så olika.

  SvaraRadera