onsdag 31 augusti 2011

Länkkärlek deluxe á la Fifi: Johanna Lagerfors


Johanna Lagerfors dokumenterar på sin blogg vitt skilda delar och händelser av sitt liv. Det kan vara allt ifrån hennes upplevelser av att arbeta som journalist på plats direkt efter terrordåden i Norge, till kräftskivan i Bohuslän, till en resumé av Johannas högstadietid. Det inläggen har gemensamt är att de alltid är lika välskrivna och intressanta att läsa och Johanna kan verkligen konsten att fånga läsaren, vad hon än skriver om.

Om hushållspapper igen

Efter att ha läst era kommentarer på inlägget om hushållspapper och lagt ihop dem med egen erfarenhet, kan jag konstatera att mammor* verkar vara väldigt förtjusta i hushållspapper. Intressant.

*Med mammor avses här våra mammor, inte vi själva som råkar ha barn

Länkkärlek deluxe á la Fifi: Regnsjuk


Sandra har i sin presentation skrivit att hon gillar ord, och det märks, för hon fyller sin blogg Regnsjuk med vackra ord om skratt och tårar, vardagen och livet, och om sin lille Videunge förstås.

Länkkärlek deluxe á la Fifi: Katta Kvack och Bjooti


Den här snygga rödtotten med supergölliga tatueringar och en bulle i ugnen är sjukt rolig, även om hon förstås kan vara allvarlig också. Katta Kvack skriver om det mesta, lite om vad som faller henne in för stunden, utan att begränsa sig till vissa ämnen. Och just de spontana inläggen gör hennes blogg så bra, plus att den här donnan bjuder väldigt mycket på sig själv och vågar visa både sina bra och mindre bra sidor.


Jag har tidigare nämnt att skönhetsbloggar inte riktigt är min tekopp, men när Katta nyligen väckte liv i sin Bjooti började jag läsa den dagligen, främst för att det är kul att få in lite yta och glam bland bäbiskräks och blöjor.

tisdag 30 augusti 2011

Om hushållspapper

Förr hade jag och Niklas inget hushållspapper hemma, vilket för vissa var tämligen förbryllande. Folk som kom hem till oss frågade ibland var hushållspapperet fanns, som om det var värsta självklarheten att det i varje hushåll finns hushållspapper. Men vi tyckte inte att vi hade behov av något. Strax innan Elly skulle födas kom vi dock på att med ett barn här hemma skulle det säkert behövas hushållspapper, så nu har vi alltså hushållspapper hemma för jämnan. Ibland frågar jag och Niklas varandra hur vi över huvud taget kunde klara oss utan detta universalpapper i flera år.

Babysim 2.0

Babysim gör uppenbarligen inte bara ungen trött, utan även föräldern. En halvtimme i bassängen och jag är helt färdig. Det var dock väldigt roligt och idag blev det ingen skrikfest i stil med den förra veckan, puh! (Jag hade varit lite orolig för bajsfest också, eftersom Elly inte hade bajsat sedan i söndags, men den snälla ungen väntade tills vi kom hem)

Plommon?

Jag zappade precis runt bland det digra morgonutbudet på TV:n och råkade hamna på 6:an lagom till:

    Mina plommon är mogna att ätas.
    Mina hasselnötter är rostade.


Jims Värld.
Jag blir så äcklad av att vissa människor över huvud taget tänker på att ligga, även om de bara finns i en crappy TV-serie.

måndag 29 augusti 2011

Risgryn

Pyttesmå och så söta!

(Och jag blev väldigt nöjd när jag till sist lyckades fånga tänderna på bild)

Tavelpyssel


En ram inhandlad på loppis, ett ark bambipapper och några foton…blev till en tavla!

söndag 28 augusti 2011

Annars då?


Nu kanske det är lätt att tro att jag inte har gjort något annat än att spela Wordfeud den här helgen, men det har jag faktiskt. Jag har umgåtts med mina föräldrar som har varit här på besök. Jag har varit ute i ösregn med Converse på fötterna utan att bli blöt. Och jag har förgäves försökt att ta kort på Ellys tand, eller rättare sagt tänder, för igår kom tand nummer två fram.

Intervention

Jag har igång sjutton matcher och blir upprörd när det inte är min tur i någon av dem. Jag har inte kunnat somna de två senaste kvällarna eftersom jag hela tiden måste lägga ett ord till och när jag till sist har slutat spela är jag så uppe i varv och ser bara en massa bokstäver när jag blundar.

Wordfeud*, Wordfeud, jag visste att det skulle bli så här. Men för att jag inte ska bli ett hålögt vrak ska jag nu göra en intervention riktat mot mitt spelmissbruk; från och med ikväll är det iPhoneförbud i sovrummet. Spel på dagarna går bra, men efter läggdags blir det inget spel.

*Till er som undrar vad jag pratar om: Wordfeud är en Alfapet-app för iPhone och det är oerhört kul och mycket beroendeframkallande. 

lördag 27 augusti 2011

Wordfeud

Jag stod emot länge, men igår kväll gav jag efter, trots att jag visste hur det skulle bli, och är nu fast i Worfeuddjävulens obarmhärtiga grepp.

Länkkärlek deluxe á la Fifi: Amningshysteri


Som nybliven förälder älskar jag att läsa om andras tankar om och utövande av föräldraskap och Jonnas blogg Amningshysteri är en av mina favoriter på området. Jonna verkar vara en sådan klok och förnuftig människa att det är tur att hon ibland skriver saker som att de bara har mögligt bröd hemma. Dessutom skriver Jonna, som bloggens namn antyder, om amning och hon är mycket påläst och kunnig inom området, så amningsinläggen är alltid intressanta och lärorika.

fredag 26 augusti 2011

Gatukonst, tänder och sånt

Nu ska jag äta popcorn och se färdigt Banksy - Exit through the gift shop som jag började se tidigare idag. Det är en dokumentär om gatukonst och främst om den brittiske konstnären Banksy och för mig som hellre tittar på gatukonst än på "finkonst" var den här dokumentären väldigt sevärd.

Idag kommer förresten att gå till historien, åtminstone till den här familjens historia, som dagen då Elly fick sin först tand. Jag har försökt att kika på den där lilla tanden hela dagen, så spännande tycker jag att det är!

Länkkärlek deluxe á la Fifi: You're a popster, [un]break my heart.


Fina bilder, katter, musik, länkkärlek, lite kläder och en hel del vardagliga tankar och företeelser samsas på You're a popster, [un]break my heart. Det här är en sådan där blogg som jag verkligen kan föreställa mig människan bakom när jag läser. Det  blir inte bara en massa text, utan mellan inläggen framträder en person och det känns som om jag känner denna person, även om vi aldrig har träffats.

Nu passar det minsann!


Tja, om man vaknar klockan 6 och "slänger i sig" frullen för att så fort som möjligt kunna ägna sig åt favoritsysselsättningen sit-ups, är det kanske inte så konstigt att man sover igen innan klockan är 7:30.


Särskilt inte om man även har hunnit pussas med pingviner och sitta i babysittern och sjunga. 

torsdag 25 augusti 2011

Om äckel

Kan vi prata lite om äckel? Kan vi prata om att vissa människor gör saker som hör hemma i badrummet helt in public?

Den senaste veckan har jag läst hos Muerta om en tant som klippte naglarna på perrongen, min kompis åkte buss med en kvinna som tandtrådade sig (och inspekterade noggrannt det hon fick ut) och min syster rapporterade förskräckt från ett tåg om att en man satt och klippte sina tånaglar. Också fes han. Har folk inga som helst gränser? Skäms de inte? Tror de att ingen ser vad de håller på med? Är de så stressade att de prompt måste utnyttja tiden på kollektiva färdmedel till att sköta sin hygien eller sitt yttre?

Frågorna hopar sig.

Länkkärlek deluxe á la Fifi: Tuffast av alla


Ibland är det katter som går på nymålade golv, ibland är det ungar som lyssnar på smurfversionen av Macarena, ibland är det renoveringar som blir till lilla helvetet på jorden. Det är en ded träning, ännu mer böcker och en hel del M. Oavsett vad Josefine bloggar om på Tuffast av alla så är det alltid knivskarpt skildrat och oftast mycket, mycket roligt.

Enkät: Höstmejk 2011

Jag har blivit utmanad av Karin att fylla i en liten enkät om smink, vilket känns spännande eftersom jag 1) aldrig har bloggat om smink förut och 2) har ganska dålig koll på vad som gäller på sminkfronten, jag kör liksom samma mejk år efter år. Men here we go:


Sminklook i höst?
Hm, med en liten bäbis finns det inte så mycket tid över till smink, oftast blir det bara lite rouge och mascara. Men om jag hinner kladdar jag gärna på lite svart kajal; tjockt, lite smetigt och ej perfekt, that's me! Svart kajal funkar alltid och efter sommarens ögonlockssvett känns det kul med kajal igen. Också kommer jag att ha orangeröda läppar när jag vill vara lite extra piffig, eller när jag inte hinner sminka mig alls och vill göra en liten nödlösning.


Tips inför hösten?
Använd glada färger på hösten också! Nu blir det ju mest vardagsmejk för mig under hösten, men om jag skulle partysminka mig skulle jag gärna gå loss på rosa ögonskuggor. Färgglatt är alltid fint!


Nåt särskilt du är sugen på ur höstkollektionerna?
Nä, faktiskt inte. Jag har dålig koll på vad som kommer i höst (utan Bjooti skulle jag dock inte ha någon koll alls), det enda jag känner att jag vill ha är den där perfekta kajalpennan som är lagom tjock och blir lagom suddig. 


Kommer du däremot absolut inte köpa?
Ögonskuggor i beige-bruna toner eller puder och underlagskräm som fejkar solbränna eftersom det inte är mina tekoppar. 


Så där! Nu utmanar jag alla er som i vanliga fall inte bloggar om smink att fylla i den här enkäten, kom igen, det är kul att testa något nytt!

onsdag 24 augusti 2011

Grannar


När jag flyttade hit blev jag lite besviken när jag upptäckte att den brittiska kvarterspuben precis hade stängt. Igår fick jag en skymt av den nya hyresgästen och konstaterade snabbt att en tiger i grannskapet inte är så dumt heller.

Egen handlingstid

Plötsligt, efter att ha velat ha Elly fastklistrad vid mig sedan hon föddes, kände jag för lite egentid i måndags. Och inte vilken egentid som helst, jag fick starka cravings efter att gå och handla på Lidl alldeles själv, i lugn och ro. Så det gjorde jag (Dock var det kanske inte så smart att gå dit precis när pensionerna har kommit, men det gick bra ändå). Och nu känner jag att mitt behov av egentid är tillfredsställt för en lång tid framöver, tur att jag inte är så knusslig av mig.

Dag 19 - Här bor jag


In genom porten och två trappor upp hittar ni mitt bo. 
Sista helgen i februari i år flyttade vi in och jag har aldrig trivts så bra som jag gör här, det kändes faktiskt som hemma redan första gången jag såg lägenheten i november förra året. 

tisdag 23 augusti 2011

Babysim

Jag halkade inte med Elly i duschen och det läckte inte ut bajs från hennes badbyxor så att bassängen fick utrymmas, win!

När vi kom dit var Elly på sitt charmigaste humör och log stort mot alla hon såg. Under tiden vi var i bassängen var hon väldigt koncentrerad och såg sig storögt omkring, samtidigt som hon var avslappnad. Vi fick lära oss ett grepp för att hålla kidsen på rygg och ett för att hålla dem på mage också drog vi dem fram och tillbaka. Elly verkade tycka att det var skönt att vara i vattnet (även om hon inte var lika överförtjust som några av de andra barnen som plaskade och skrattade högt), hon log lite mot slutet och verkade nöjd med upplevelsen. Och det var väldigt mysigt att vara i vattnet tillsammans.

Efteråt var det lite värre. Elly var trött av alla nya intryck och av ansträngningen och det var lite svårt för mig att duscha av och klä på oss båda. Elly skrek i högan sky så fort jag la ifrån mig henne, vilket jag var tvungen att göra ibland för att kunna torka mig själv och för att kunna få på oss båda kläder. Jag som tycker att jag är ganska bra på att multi-taska upplevde duschmomentet som en mindre pärs, jag måste erkänna att jag blir något uppstressad när Elly skriker mycket och den tropiska värmen i omklädningsrummet hjälpte inte till. Men jag antar att det kommer att bli lättare för varje gång och vid kursens slut lär jag ju vara queen of multi-tasking.

Vattendjur


Grodan är med, leopaderna är med och flodhästarna är med, nu är vi nog redo för babysim!

Bambi till Baby Bambi


I lördags var jag faktiskt inte bara på en matmarknad, utan jag kollade även in Á la London, en designmarknad som hålls i Göteborg varje år. Eftersom jag inte orkade trängas med folk mer den dagen, blev det bara en snabbtitt, men jag hittade i alla fall en dreggellapp och en mössa till Kiddo. Från Fjuttan Design kommer de.

måndag 22 augusti 2011

Länkkärlek deluxe á la Fifi: Karin Widén och Bjutiful Me


Karin Widén, Karin Widén, jag tror jag har en crush på Karin Widén. Den här bruden är sjukt snygg, rolig, smart, spelar Roller Derby och har en sådan cool stil. Också bloggar hon ja. På bloggen, som heter som hon själv, skriver hon om män med skägg, verkliga eller inbillade åkommor, vampyrer, relationer och 30-årspanik. Och det bästa är hur hon skriver om det, ofta är det med lika delar humor och desperation. Läs bara här om vad Karin tänker  när hon har mens för att få en inblick i hennes storhet.


För ett tag sedan startade Karin även en skönhetsblogg som heter Bjutiful Me. Jag brukar inte vara så förtjust i just skönhetsbloggar, men den här gillar jag eftersom den är så färgglad och lekfull. Och för att det är Karin som ligger bakom den förstås.

Körv


Jag förstår inte hur jag kunde vara vegetarian i 5 år utan att sakna korv det minsta. 

Trädet och äpplet

Igår när jag pratade med mamma sa hon att hon är orolig för att jag ska halka och ramla när jag bär på Elly i duschen på babysimmet. Det var tydligen hennes första tanke när jag sa att vi skulle börja på babysim. Äpplet faller visst inte så långt ifrån trädet, neuroser kan nog vara nedärvda osv.

söndag 21 augusti 2011

Om en helg


Igår var jag ute och sprang på förmiddagen. Det var tungt, men kändes skönt efteråt.


Efter löpningen tog vi en långpromenad och Elly fick prova sittvagnen för första gången. Det var länge sedan vi tyckte att hon såg liten ut, men i den såg hon ut som en liten plutt! Hon verkade dock trivas med att sitta upp och kunna se lite mer.


Alla sit-ups Elly har gjort den senaste tiden måste ha gett resultat, för hon behöver inte alls mycket stöd när hon sitter nu och under några små ögonblick har hon till och med kunnat sitta helt utan stöd. Dessutom tror jag att en liten tand spricker igenom när som helst. Elly har varit lite gnällig till och från idag och det kan nog bero på tandsprickningen. 
Herre gud, det känns som om min lilla bäbis har utvecklats så mycket bara den här veckan!


På stan kikade vi in på en matmarknad, åt polska piroger och Elly fick titta på folk.


På marknaden hittade vi en massa goda korvar och på kvällen hade vi korv- och melonfrossa här hemma. Mums!Idag har vi alltså haft parmiddag. Maten blev bra och jag tror att alla, både barn och vuxna hade det trevligt. Elly fick sitta med vid bordet i sin stol. Hon provsmakade duken och till efterrätten höll hon ett litet tal.

Nu blir det popcorn och How I met your mother resten av kvällen. Eller ja, tills det är läggdags vid 21:30...

Parmiddag

Vi har bjudit in ett annat par och deras två kids på middag idag, alltså ska vi ha parmiddag här hemma. Vuxenpoängen flödar och det känns en aning nervöst, lite som om vi ska på date.

Länkkärlek deluxe á la Fifi: Killmamman


När en av mina favoritbloggare meddelar att hon ska börja blogga så smått igen efter en paus, måste jag förstås tipsa om hennes blogg! Killmamman Moa började blogga när hon var gravid med Henry och hennes graviditet var lite extra spännande att följa eftersom hon valde att föda hemma och delade med sig av tankar och förberedelser kring hemförlossningen på bloggen. Nu bloggar Moa med humor och värme om  familjelivet med man, plastsöner och lille sötnosen Henry förstås, resor, tatueringar och ugglor. 

lördag 20 augusti 2011

Om en fredag


På BVC fick vi höra vilken fin tjej vi har och blev stolta som tuppar. Elly vägde 7925 gram och var 65 cm lång (4 månader och 9 dagar). Det bästa var dock Ellys skratt när hon låg på skötbordet på BVC och tittade på fiskarna i mobilen ovanför huvudet, oslagbart!

På eftermiddagen bakade jag en kakaSedan tog vi kakan i vagnen, ungen på magen och gick hem till ett par kompisar för lite fredagsmys. Elly tyckte att kompisarnas 2-åring var spännande, han pussade Elly trots att han inte tyckte att hon var söt och Niklas och jag fick hålla 1-månadsbäbis som inte vägde någonting alls.

fredag 19 augusti 2011

Länkkärlek deluxe á la Fifi: Jo, men visst


Susanna beskriver sin blogg Jo, men visst som sin anslagstavla, och det tycker jag är en väldigt bra beskrivning. Där samsas barn, tankar och träning med koppar, länkkärlek och köpmedvetenhet; det är olika ämnen av olika tyngd, precis som på en anslagstavla. Dessutom verkar Susanna vara en hyvens tjej och nästa vecka får jag träffa henne och lille H i verkligheten för då ska vi vädra föräldraneuroser på samma babysim! 

Sånt jag var helt oförberedd på när jag blev mamma IV:

att jag skulle vara full av förväntan inför BVC-besöken och att Kiddos vikt kan vara så spännande. Idag är det för övrigt extra spännande, då vi inte har varit på BVC på drygt en månad. Det pirrar alltså i magen och den stora frågan är: väger hon 8 kg nu?

Dag 18 - Känslor

Här är vi på BB, Elly är knappt 2 dygn gammal

Kärleken till mitt barn, den starkaste, vackraste och mest omtumlande känslan jag har upplevt. 

torsdag 18 augusti 2011

Föräldraträning

Elly har kört hårdträning idag och gjort så många sit-ups att hon rimligtvis borde ha träningsvärk i morgon. Niklas och jag har däremot tränat magen på ett annat sätt: fyllt den med pizza.

Också har vi alla tre varit på teori inför babysimmet vi ska börja på nästa vecka. Jag har gått och klurat lite på var jag ska göra av Elly medan jag duschar innan vi hoppar i bassängen och tänkt att de kanske har någon form av specialanordning, men det visade sig vara så enkelt som att man har med sig en extra handduk och lägger barnet på den. Nästa fundering/orosmoment: tänk om jag halkar på det våta golvet med Elly i famnen? Jag har aldrig någonsin halkat i en dusch, så det kanske är dags nu? När jag skriver det här slår det mig plötsligt att aktiviteter som babysim ,  barngymnastik och liknande  möjligen går lika mycket ut på att lösa nyblivna föräldras orosneuroser som att barnen ska få sprattla av sig.

Babyrytmiken vi ska börja på känns dock lite lugnare; det värsta scenariot jag kan tänka mig där är att jag råkar klappa händerna i otakt eller att jag sjunger lite högre och lite falskare än de andra föräldrarna. Och det kan jag väl bjuda på.

Dag 17 - Ett ögonblick

Slutet av juli förra året. Jag drack bubbel för att fira att jag inte bara hade jobbat sista dagen innan semestern, utan även sista dagen på ett jobb jag inte trivdes på. Vad jag inte visste vid det här ögonblicket var att jag nyss hade blivit på smällen.

Det går inte att blogga från datorn

och det gör mig galen!

Mvh
Otålig 82:a

onsdag 17 augusti 2011

Ej ok

Ok, att jag blir tårögd när jag får reda på att någon kompis, bekant eller bloggare jag gillar berättar att hon är gravid. MEN NÄR DET GÄLLER KRONPRINSESSAN ÄR DET FAN INTE OK!

Länkkärlek deluxe á la Fifi: Stora tankar om små ting


Stora tankar om små ting bloggar Lisa om sitt barn, om bullen i ugnen, sina funderingar om det mesta och om det nya huset. Det bästa är att hon gör det på ett ärligt sätt; det är inte bara rosa fluff utan det är även kaos, trots och utbrott. Som här:

Jag vill göra liksom Kajsa, lägga mig på golvet, hamra med händerna och skrika rätt ut. Orkar liksom inte. 


Det är lite befriande att läsa sådant tycker jag, eftersom det visar att det finns en människa bakom bloggen, en människa som inte är perfekt men som gör så gott hon kan.

Dag 16 - Självporträtt i svartvitt


En vacker dag kanske jag "lär mig" nya fotominer.
Men troligen inte.

tisdag 16 augusti 2011

Länkkärlek deluxe á la Fifi: Mirijam Geyerhofer


Hur kan man inte gilla den här bruden? Mirijam är oftast rolig, ibland allvarlig, har en göööörsnygg sleeve och världens gölligaste kamphund. Hon bloggar ofta, spontant och innerligt, ibland om havreknas, ibland om att mörda med sprit, så in och läs med er!

Växande händer


Jag har nyss träffat en pytteliten bäbis och jag kan för mitt liv inte förstå att Elly har varit så liten, och faktiskt ännu mindre. Allra mest förundrades jag över de små, små händerna, för de där tunna fingrarna minns jag att Elly hade. Nu är händerna stora och knubbiga, liksom lite runda i formen och fingrarna ser ut som små korvar. Och när pyttebäbisen skrek förstod jag hur mycket Ellys skrik har förändrats under de här månaderna; det är inget spädbarnsskrik längre, utan ett bäbisskrik!

Vi har även träffat Emma och hennes lilla Penny idag, himla trevligt med en massa babysnack!

Logik och balans

Igår geggade jag ihop kvarg, skivad banan, persika i bitar, valnötter och solrosfrön och konstaterade sedan nöjt att jag hade gjort ett nyttigt mellanmål till Niklas och mig själv. När vi hade ätit upp tyckte jag att vi kunde ta varsin brownie när vi hade ätit så nyttigt. Eh, logiken i det? Strävan efter balans?

måndag 15 augusti 2011

En liten runda på stan
Idag har vi varit vi på stan och shoppat. Eller jag shoppade och Niklas fick stå utanför affärerna med Elly i vagnen för att jag skulle kunna shoppa lite smidigare. När jag var inne i en affär hade Niklas "turen" att få lyssna på en gatumusiserande snubbe som framförde James Blunts mästerverk You're beautiful. Det kändes som om det var någon slags back-to-school-shopping jag gjorde när jag sprang omkring på Lindex, H&M och Kappahl och jag fick påminna mig själv om att det var dreglisar jag skulle köpa och inte Bambipennfodral. Det var nog premiärshoppingen som gjorde att det kändes som om jag skulle göra barnet redo för skolan; en badcape inför babysimmet som börjar nästa vecka och en hakklapp i tröjmodell inför smakportionspremiären som börjar närma sig. En matta till barnkammaren hittade vi också och Elly verkade väldigt förtjust över att få provsprattla på den.

Vi åt lunch på en uteservering vid Kronhusbodarna och Elly som hade vaknat fick lunch hon också. Om det inte hade varit för att jag blev livrädd för de äckliga och ondsinta duvorna, hade det kunnat vara en förträfflig lunch, nu blev den trevlig+. Men Elly var glad och verkade tycka att fåglarna var lite småspännande. Hu!

Länkkärlek deluxe á la Fifi: Pelles personliga blogg


Pelles personliga blogg är en spexig historia. Den handlar om ungefär allt; från söta katter och fötter till TV-serier och epic fails. Stor humor i små saker, som här till exempel:

Okej, så man har ätit sina överkokta nudlar, man har druckit några öl och hävt i sig en kopp kaffe. Till slut kommer ju tarmsystemet tryta och man måste... ni vet, "tömma sig". I de södra regionerna. Man ställer sig i kön till bajamajorna. De är fint uppradade. Längst till höger har vi vanligvis urinoaren. Och fram kommer alltid någon brud (ja, det är alltid tjejer) och säger något i stil med. "DU! ASSÅ DU! DET FINNS EN PISSOAR DÄR! HALLÅ!". Det är alltså här som jag måste förklara, för en helt främmande människa, att jag måste bajsa.

Cravings vs hunger

Varför talas det så mycket om preggocravings och så lite om stora amningshungern?

söndag 14 augusti 2011

Länkkärlek deluxe á la Fifi: Plagg by Charlotta


Charlotta har jag "känt" länge genom hennes fina blogg Utsidan finns inuti. Nu har hon pausat den bloggen för att satsa mer på sin nya blogg Plagg by Charlotta som hon presenterar så här:

Här bloggar jag, Charlotta som driver egna klädmärket "Plagg by Charlotta". Idén är att skapa personliga, trendiga, unika kläder av vackra saker som "blivit över". Det finns en tygskatt i second-handbutikerna som jag använder mej av. Både bra för dej, mej och miljön. Här kommer du kunna att följa mitt arbete med Plagg by Charlotta. Välkommen!
 
Det här är ingen ren reklamblogg för Charlottas egna kläder och webshop, utan en personlig blogg om hennes inspirationskällor, passion för kläder och annat och det är det som gör att jag gillar den. Plus att jag gillar Charlotta skarpt! 

Dag 15 - KärlekKärlek är att i smyg ta en promenad till Rådhuset, iklädd en av få klänningar som sitter bra över den stora magen gifta sig med den man älskar och sedan ta bussen hem.

Länkkärlek deluxe á la Fifi: You're not right in the head and nor am I


Le Velour a.k.a. Madeleine bloggar på ett lågmält och vackert sätt om kärlek, sin lille Frank, vardagens gilla gång och ibland om oro och om en kropp som inte alltid är lika stark som viljan. 

Ett exempel på varför jag gillar bloggen:

Jag fick svårt att andas ett tag, spillde några tårar och var bara mentalt utmattad. Jag orkade ingenting, jag ville bara ligga ner i soffan och glömma världen utanför. Frank passade på att trösta sin slutkörda mor genom att ligga nära och bunkra upp kärlekskontot. Det var underbart, och det behövdes. Min lilla fina.. 

(Jag har varit lite dålig på att skriva ett Länkkärleksinlägg om dagen, vilket var min ambition, så det blir kanske lite extra mycket länkkärlek de kommande dagarna!)

lördag 13 augusti 2011

Humörhöjare

Att åka spårvagn är tydligen svårare än vad man kan tro. Det är visst väldigt svårt att flytta på sig och släppa förbi folk som vill av om man täcker för utgången med världens största väska, ja, det naturliga är ju då att putta på den som står bredvid istället för att flytta på sin enorma väska. Och ska man gå på spårvagnen måste man ju skynda sig, så man kommer på innan folk går av så det blir så trångt och mysigt som möjligt.

Att åka med en proppfull och bastuvarm spårvagn i ett os av svett, öl, hund och parfym är en riktig humörhöjare och rekommenderas varmt.

(Nu ska jag äta, sluta sura, vara glad över att återse min kära dator som inte fick följa med till ön och hoppas att Pulp och Kanye West spelar så det hörs in genom mina fönster)

fredag 12 augusti 2011