tisdag 6 mars 2012

Katterna då?Något annat som är bra med skärgården är förstås att katterna bor där. Jag blir så lättad varje gång vi kommer dit och jag ser hur bra de har det, de har verkligen blommat ut sedan de flyttade ut dit och fick ett helt hus att leka i och människor som har tålamod med dem (vilket jag inte hade mot slutet när jag hade svårt att fokusera på något annat än Elly). Hur bra katterna än har det kommer det nog dröja länge innan jag blir av med den lite gnagande känslan att vi är "såna där som lämnar bort sina älskade katter när de får barn".

Elly älskar katterna. Det brukar vara en katt i vår trappuppgång och den började hon nyligen ropa "baa" efter och så fort hon fick syn på våra katter sa hon "baa" till dem också. När vi vaknade på lördagsmorgonen hörde Elly Blixa utanför vårt rum. Hon gapade stort, såg alldeles hänförd ut och brast ut i ett långt "baaaaaa". Hon kryper gärna efter katterna och klappar och slår lite lätt på dem tills de tröttnar och går undan.

10 kommentarer:

 1. Skön att ni vet var de finns och kan hälsa på dem i alla fall. Jag börjar bli nojjig över Mikaels snuvighet. Eventuellt har den med katterna att göra. KOmmer nog att ignorera det ett tag till men jag är livrädd för att katterna ska behöva flytta.

  SvaraRadera
 2. Haha åh, älskar tredje kattbilden!
  Det är ju jätteskönt att ni har dem så nära ändå, så ni får hälsa på och få bekräftat att de har det bra.

  SvaraRadera
 3. Håller med Lisa! Vilken tur att ni kan ha dem så nära!

  SvaraRadera
 4. Well, ni gav ju katterna ett himla bra hem och de verkar ju stormtrivas.

  Och angående snuvigheten Josefine, det kan vara dammallergi. Jag är i princip konstant snuvig, men vägrar relatera det till mina katter. V.ä.g.r.a.r.

  SvaraRadera
 5. Katterna har det jättebra, med ett stort hus att leka i. A verkar stormtrivas som kattägare. Det bästa är att katterna har ju stannat kvar i familjen och ni kan träffa dem ofta. :D

  SvaraRadera
 6. Josefine: Åh, nej! Hoppas, hoppas att det är nåt annat, det måste det vara!
  Lisa och Natasha: Precis, det här var den bästa lösningen.
  Pop my heart: Ja, huvudsaken är ju att de har det bra.
  Kitten: De har det bättre nu än vad de hade här :)

  SvaraRadera
 7. gud vad fina. de ser lite ut som lejon eller något, mkt ståtliga. ni gjorde säkert det bästa för dem. när elly blir lite större kan ni kanske skaffa katt igen? :)

  längtar tills jag kan skaffa katt.

  SvaraRadera
 8. Jag förstår att det måste kännas otroligt skönt, både att det löste sig så bra och att ni har dem så nära.

  SvaraRadera
 9. Summercat: Vi får se hur det blir, man vet aldrig :)
  Linda: Ja, stooor lättnad!

  SvaraRadera
 10. Himla fint att katterna har det bra. Vet ju hur mycket dom betyder för dig. Kommer dom någonsin flytta tillbaka till er eller har dom flyttat hemifrån för gott?

  SvaraRadera