söndag 18 mars 2012

*pustar ut*

Efter ett par dagar med en hel del gnäll, gråt, skrik, sömnstrejk och ett extremt närhetsbehov*, har Elly nu sovit i en timme i sin säng, hon somnade tidigt igår, sov bra i natt och vaknade på gott humör och inte jättetidigt. Puh! Jag har gjort mig i ordning i lugn och ro, bläddrat lite i en tidning och bara suttit och njutit av tillvaron. Nu kan den här dagen bli lite hur som helst, det spelar ingen roll, för vi har haft en sådan skn morgon och förmiddag.

*Eller extremt och extremt. Elly brukar vilja vara mycket i famnen och så, men nu har det knappt gått att sätta ner henne på golvet över huvud taget om inte jag har satt mig bredvid henne. Jag tror att det jobbiga de här dagarna är en kombination av för lite sömn, lite magknip och att det händer väldigt mycket i utveckligen just nu, det måste ju ta på krafterna. Det är inte alltid så lätt att vara liten. Eller stor för den delen.

6 kommentarer:

 1. Astrid är precis likadan just nu. Hon vaknar och är nästan otröstlig, och ligger och sparkar på mig och nyper och river. På dagarna är hon klängig som en liten apa och vill inte att man sätter ner henne.
  Jag tror som du, att det är utvecklingen, jag ser varje dag hur hon växer mentalt.

  SvaraRadera
 2. Åh dom där faserna. Jag tror aldrig som går över tyvärr. Dom visar sig bara på olika sätt. Skönt ändå med lite andrum mitt i.

  SvaraRadera
 3. Kunde varit jag som skrivit det där; PRECIS Så har vi det! Haft det i snart 3 veckor *går på knäna*! Bara gråt, skrik och mammas famn vid vila! Inte 5 min för en själv... Hoppas denna fas går över SNART!

  Styrkekram till oss!

  SvaraRadera
 4. Ja de där faserna alltså, är det inte det ena så är det det andra, och inte hinner man med i vändningarna heller.
  Skönt med en liten tid för dig själv, det gäller att passa på.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Sparkles: ja, det händer mycket nu, jag märker att Elly förstår mer på ett annat sätt och kopplar ihop saker och ting mer. Det är klart att det måste påverka!
  Dalkullan: Jag tycker att de har varit rätt lugna hittills, men visst, ibland blir det påfrestande för alla.
  Miss M: Så länge har det inte hållit på här, innan var Elly värsta solstrålen, det var först i fredags det började, eller i torsdags kanske.
  Lisa: Nä, hon var en riktig solstråle och plötsligt kom detta, från ingenstans!

  SvaraRadera
 6. William har också varit i lite extra behov av närhet på sista tiden. Man blir väldigt glad varje gång han är nöjd då man sätter ner honom, för det blir ju faktiskt lite påfrestande att alltid ha honom i famnen.

  SvaraRadera