söndag 22 april 2012

Ellys kalas

Nervositet inför att släktingar, vänner och bekanta skulle träffas för första gången (ja, Niklas och jag rabblade upp några skräckscenarion för varandra), mycket att förbereda, för lite plats i lokalen, marängbottnar som gick sönder, en sprits som gick sönder (jag som var så glad över att äntligen ha en sprits!) och fula muffins. Puh, alltså! Jag såg fram emot att klockan skulle bli 15 så att kalaset skulle börja och jag skulle få pusta ut och äta lite kakor. Klockan blev 15 och jag insåg att det var dags att mingla runt, prata med alla och vara allmänt social och käck. Men det gick bra, allt gick bra. Tårtan och kakorna såg inte perfekta ut, men de smakade gott, gästerna småpratade mycket och verkade ha trevligt, Elly fick så mycket presenter att jag nästan skäms och framför allt; Elly var på gott humör hela tiden och trivdes som fisken i vattnet.

Men puh igen, det känns att jag har varit föräldraledig ett bra tag nu och att jag inte är van vid att styra upp saker och ting, så det är ganska skönt att det är över.

22 kommentarer:

 1. Ser sjukt fint ut hursomhelst!

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att det blev lyckat! Det ser superfint och gott ut alltihop :D Namnam!

  SvaraRadera
 3. Men vad tjusigt och festligt allt ser ut!

  SvaraRadera
 4. Allting ser jättefint ut, tycker jag!

  SvaraRadera
 5. Vad kul med kalas, älskar kalas! :) gott det ser ut med kakor & muffins! & vilken fin bild på Elly, vad stor hon ser ut :*

  SvaraRadera
 6. Åh det ser Jättefint ut på bilderna! Vilket mysigt kalas! :)

  SvaraRadera
 7. Ser skitmysigt ut! Och hjälp, snart fyller min unge också ett! :)

  SvaraRadera
 8. Barnkalas alltså, så mycket jobb men så himla roligt ändå (och det första är så underbart speciellt!). Ser ut som att det blev riktigt lyckat!

  SvaraRadera
 9. Tack allihop! Om en inte har för kritiska ögon blev allt riktigt lyckat! Och Susanna: ja, herregud, snart börjar de skolan! Och Jos: Ja, det var ändå värt det!

  SvaraRadera
 10. Ser ju superfint ut!
  Och vad duktig du är!
  Vi gjorde inte så stor grej av Charlies födelsedag (eftersom jag inte har kunskapen att styra ihop nåt sånt, det blir kortslutning i hjärnan av allt man ska tänka på), vi fikade med den närmsta familjen (= föräldrar och syskon) som vi gör på våra egna kalas. Nästa år blir det nog ett riktigt barnkalas, för då har han kanske hunnit skaffa kompisar :)

  SvaraRadera
 11. Mysigt! Det är något speciellt med det allra första kalaset. :)

  SvaraRadera
 12. Mysigt! Det är något speciellt med det allra första kalaset. :)

  SvaraRadera
 13. Hur gör ni med socker till Elly? Jag står i valet och kvalet om jag ska göra tårta med lite socker i bottnarna och sen mest grädde och frukt eller om jag ska hitta på nåt sockerfritt. Eller ska ungen ha sockerbomb på sin ettårsdag? ;P

  SvaraRadera
 14. Jag tycker det ser ut som ett urtjusigt kalas! Tack gode gud för Lagerhaus snygga engångprylar - har köpt en hel kasse till "kompiskalaset".

  SvaraRadera
 15. Oj vilken fest!!! Ser jättefint ut. Minns när Tintin fyllde 1. Var nog röd över hela kroppen när jag såg alla saker. Kändes på många sätt HELT vansinnigt.

  SvaraRadera
 16. Vilket fint kalas!

  SvaraRadera
 17. Det var inte lite kakor och grejer som ni hade bullat(varning för ordvits) upp.
  Bra jobbat och ja, det var lite mer jobb att styra upp ett barnkalas än vad jag själv hade trott men härligt är det när allt faller på plats :)

  SvaraRadera
 18. Vilket fint kalas!
  Annat var det när min kompis Katas förstfödda fyllde ett år - vi firade med varsin Piggelin på OK i Ö-vik, på väg till Umeå på hundutställning. Pappan var också med (den enda hundutställning han varit med på, nu när jag tänker efter...)
  Jag hoppas att Tova inte tog skada av OK-kalaset.

  SvaraRadera
 19. Det var så himla trevligt!
  Och godaste tårtorna EVER. Det gjorde ni bra! Ser fram emot nästa års kalas :-)

  SvaraRadera
 20. Tycker kakorna ser alldeles jättefina ut! Precis så har jag föreställt mig ettårskalaset här - med småmuffins och småkakor. (Och massa paket :-))

  SvaraRadera
 21. Det var ett supertrevligt kalas och tårtan och kakorna var jättegoda. Kul att se Elly med presenterna. Hon såg väldigt nöjd ut.

  SvaraRadera