onsdag 11 april 2012

Länkkärlek: Din morsa om romantiserandet av naturliga förlossningar mm


När jag skrev om min förlossning igår var det meningen att jag skulle uppmana er alla att läsa det Din morsa har skrivit om romantiserandet av naturliga förlossningar, men jag blev så upptagen av mig själv att jag glömde bort det. Så nu vill jag alltså åtgärda detta. Läs Susannas (Din morsa heter alltså så) första inlägg här och hennes uppföljande tankar, där hon även tar upp förlossningar ur ett klassperspektiv här

3 kommentarer:

 1. Väldigt klokt skrivet! Jag har länge tänkt skriva om ämnet men hittar inte riktigt orden. Och ärligt talat får jag fortfarande en skämsklump i magen när jag tänker på min "onaturliga" förlossning. Trots att allt gick jättebra för både sonen och mig.

  SvaraRadera
 2. Intressant att läsa! Jag ångrar att jag valde BB Sthlm med första barnet eftersom man bara verkar få föda där om allt är "normalt". Och vad är det liksom? Det visade sig i alla fall att jag inte var normal, eller rättare sagt så avvek jag från normen om vad som är normalt och det kändes som jag blev behandlad därefter. Jag var besvärlig, förlossningen gick inte som planerat och bla bla. Det slutade i alla fall med att de skickade hem mig trots att jag inte kunde kissa efter förlossningen och naturligtvis ledde detta till ENORMA komplikationer som jag inte ens orkar gå in på. Så himla dåligt! Jag avskyr att folk redan från början har en bestämd uppfattning om "hur en förlossning SKA vara".

  SvaraRadera
 3. Mama Bear: Det är hemskt att du ska behöva känna så, att en ska behöva känna att en måste vara värsta superwoman när en föder barn!

  Fia FIT: Men en måste ju få vara besvärlig i ett sånt här läge, att föra barn är ju så otroligt smärtsamt och omvälvande, en är utelämnad och uppfläkt, det tro fan att en måste få säga ifrån! Usch, det måste ha varit hemskt för dig :(

  SvaraRadera