onsdag 25 april 2012

Träning FTW!

Efter lunch idag tog jag ut Svarta Blixten på en tur. Det var första gången på 1,5 år som jag cyklade, och jag kan säga att jag fick sköna frihetskänslor under den lilla turen. 
Sedan körde jag ett pass (typ core, det hade ett väldigt avancerat namn som lät som en neuropsykiatrisk diagnos) på ett gym i närheten, där jag har köpt klippkort. Det var riktigt gött att träna igen, men jag ska akta mig för att säga att det känns bra att komma igång med träningen igen, för då blir jag väl förkyld i vanlig ordning. 
Efter passet spände jag mig framför spegeln och kom fram till att jag förmodligen ser mer fit ut än vad jag är. Sedan skulle jag plåta bulan på armen, men den smalt visst in i väggen. Så går det när en ska skryta, synden straffar sig osv. 

Nu sitter jag och återhämtar min arma kropp efter en lång dusch. Niklas är ute och går med Elly, så jag är ensam hemma, vilket händer ytterst sällan. Jag passar på att lyssna på sådant som Niklas skulle avfärda som gubbrock och äter mellis i lugn och ro. Alltså, det är en lyx att äta själv ibland, vet ni det?

13 kommentarer:

 1. Var det CXWORX? Går du i Majorna? Gillar det passet i alla fall. Snabbt och effektivt när man inte tränat på ett tag och vill komma igång. Hade träningsvärken från helvetet när jag gått första gången. Femtusen varianter av plankan dödade min kropp.

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är. Cykla är bra vardagsmotion och typ core är ju jättebra. Smart att köpa klippkort. Att äta ensam tänker jag på varje gång jag är hos min kompis Clara på två år. Så jag förstår dig.

  SvaraRadera
 3. Heja dig! Vad skönt med ett ordentligt pass på gym, då känner man sig riktigt stark efteråt. Nu blev jag också sugen på att cykla..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förresten, hur taggar man sina bilder på Instagram? /Fattar_ingenting_88

   Radera
 4. Jag ser armmusklerna! Det är väl bra att du ser stark ut, då kan du njuta av det tills att du faktiskt är starkare på riktigt :)

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag undrar om du kan svara på några frågor om det här med bärselar (hittade ingen e-post någonstans så jag kör här). Jag har ju förstått att du gillar den där Ergon. Vi har testat både sjal (gick sådär) och köpte lite impulsivt en Babybjörn bärsele (begagnat, som tur var). Tycker inte att Babybjörnen känns helt bra, sonen, som är 2 månader, verkar inte gilla att sitta i den (iofs har vi bara testat ett par gånger) men framför allt är jag orolig över den hårda plastplattan som jag tänker borde trycka mot hans underliv. Dessutom har jag rätt ont i ryggen och vill ha något som avlastar bra. SÅ - tror du att den här Ergon kan vara något? Hur ser det ut där barnet sitter (svårt att hitta sådana bilder, man ser bara selen från sidan)? Några hårda plastdelar eller liknande? Elly verkar ju gilla att sitta i sin i alla fall.

  Tack för en fin blogg och bra jobbat där med träningen! Heja heja!

  SvaraRadera
 6. Åh vilken fin cykel och vad underbart med cykeltur och träning! Saknar det där med att kunna cykla precis överallt, men tycker inte det är lika kul att cykla i Stockholm och vågar inte heller.

  SvaraRadera
 7. Josefine: ja, så hette det och det var riktigt bra, vill köra det igen!
  Linda: Haha, det är ju mysigt att äta med ett barn också, men ibland är det skönt att slippa allt kladd!
  Maria: Använd # framför ord som Kid, Baby, flower, food eller lite vad som helst. Kolla vad andra taggar!
  Lina: :)
  Emma: :)
  Ida: I en BB-sele är det ju ganska lite tyg under barnet, så barnets bäcken bär upp barnets tyngd. I en ergo är det ett mycket bredare "säte", vilket gör att barnets lår och rumpa bär upp tyngden. I BBn sitter barnet även rak i ryggen, medan det i ergon sitter mer som en groda, lite böjd rygg och benen uppdragna. Det är en mer ergonomisk position för barnet, så det kan sitta så länge utan att få ont. Hela ergon är mjuk, av tyg, så det finns inga hårda delar som trycker någonstans. Jag fick ont i ryggen av BBn när Elly började väga lite mer, det var som om skuldrorna tog hela vikten. På ergon är det ett brett band runt midjan som tar mycketav vikten, så vikten fördelas på ett helt annat sätt. Jag använder ergon både under promenader och här hemma när jag t ex dammsuger och lagar mat och har aldrig fått ont av den. Jag tycker absolut att du ska prova en ergo! Om du inte vill köpa grisen i säcken kan du säkert prova en på Babyproffsen eller i någon annan affär. Du får gärna maila mig om du har fler frågor! Lycka till! sofia_rosenqvist@hotmail.com

  SvaraRadera
 8. Tack snälla för ditt snabba svar! Jag tror nog att det blir en sådan.

  SvaraRadera
 9. Å jag älskar CX. Mycket bra. Man dör ju nästan dessutom = effektiv träning :)

  På mitt sportlife kör de ofta 30 min spinning kombinerat med 30 min CX - perfekt!

  SvaraRadera
 10. Ida: Så lite så! Kolla förresten på jollyroom.com, tror de har extrapris på ergos just nu!
  Johanna: Åh, det mpste jag se om de har här!

  SvaraRadera
 11. Härligt med lite träning mitt på dagen! I min lilla håla finns det bara kvällspass och de startar alltid innan jag slutat jobbet så jag hinner aldrig dit. :( Men nu har jag tahit upp promenaderna igen, och så småningom kanske jag får till lite övningar hemma också :)

  Att äta ostört är lyx! Det är en av sakerna som är sköna med att jobba igen :)

  SvaraRadera