onsdag 11 april 2012

Underliv? (eller kärt barn har många namn)

Ja, jag är lite förvånad över att jag skrev ett inlägg där jag använde ordet underliv flera gånger. Förvånad för att jag aldrig använder det ordet i vanliga fall, men jag antog att jag inte tyckte att mutta eller fitta passade i sammanhanget. Hädanefter tror jag dock att jag ska försöka att kalla det kvinnliga könet för snippa. Jag har alltid tyckt att det är ett ganska fånigt ord, men när jag började fundera över vad jag vill lära Elly att hennes könsorgan heter kom jag via uteslutningsmetoden på att snippa är bäst. Näst bäst är kissemurra, som vi sa i min familj (fast vi fick lära oss att det egentligen heter vagina).

14 kommentarer:

 1. Vi använder också snippa när vi pratar med Kajsa, mest för det verkar vara det 'rätta' och det som de flesta använder. Här hemma har vi annars sagt fjossen om snippan, men det kan ju bli lite jobbigt när Kajsa går och säger fjossen till sina kompisar och de inte vet vad hon menar. Haha.

  SvaraRadera
 2. Jag använder ordet underliv när jag vill vara lite skojig. Eller när jag pratar om alla slags könsorgan. Allas kön så att säga. Annars är det ju ett jävla helvetes ord.
  Själv har jag alltid sagt "lilla Lisa". Tror dock jag får sluta med det nu.
  Snippan it is.

  SvaraRadera
 3. Vi har diskuterat oss fram till SMULAN för att jag tycker det är så klockrent.

  SvaraRadera
 4. Dalkullan: Vafan, 'Lilla Lisa'? Haha. Dog just. Det kan du ju inte bara lägga ner begriper du väl?

  SvaraRadera
 5. Du har blivit taggad: http://amningshysteri.blogspot.se/2012/04/hahaha-kedjebrev.html

  SvaraRadera
 6. Alltså, sorry, men här kallar vi det fiffin (!) eller cooco.

  SvaraRadera
 7. När jag varit på förskolor och jobbat verkar det som de kör på att det heter 'snippan'. Det ordet använde aldrig jag då jag var liten, det var ju 'kissemurra', haha. Men snippa är ett bra ord, helt klart!

  SvaraRadera
 8. Haha, ja det är inte lätt det där. Vi kallade den musen, men det låter ju helt galet kan jag tycka idag ;) Så snippa kommer det bli här med, känns mest naturligt så då Thildes kusiner använder sig av det ordet med. Snopp och snippa låter ju faktiskt rätt sött dessutom :)

  SvaraRadera
 9. Hade denna diskussion i skolan igår faktiskt. Tycker snippa är hur bra som helst & är glad att det används mer i förskolor och skolor. Blir galen på de som säger "framstjärt" eller "där nere". SÅ fel. Vi sa murran, kissimurran, kissimaura laura (haha) eller muttan när jag var liten. Eller inget. Vill inte att Anya ska växa upp & inte ha ett bra ord för en av sina kroppsdelar.

  Anyhow: har också taggat dig, hehe.
  http://fruoz.blogspot.se/2012/04/11-fragor.html

  SvaraRadera
 10. Alltså, jag minns inte vad "vi" kallade det när jag var liten. Misstänker att min mamma aldrig benämnt "den" vid namn faktiskt. Tragiskt!

  Men sedan jag fick barn så är det "snippa" så himla käckt och oladdat. Ofult och osnyggt, så himla neutralt. Därför gillar jag det!

  Men just om förlossningar så ÄR ju hela underlivet inblandat (tyvärr...) så jag förstår att du använde det ordet ;)

  SvaraRadera
 11. Alltså det där ordet. Snippa låter nog bäst men jag personligen säger fitta om min egen. Om jag får barn blir det nog snippa (som förövrigt inte finns i ordlistan på en iPhone).

  SvaraRadera
 12. Snippa är klockrent i barnsammanhang tycker jag. Känns viktigt att man kollektivt bestämmer ett ord så att det blir ett "riktigt" ord tycker jag, det verkar luta åt det hållet med snippa, mycket bra! Men när det handlar om mig själv känns det inte lika klockrent, det känns lite barnsligt. Men jag har på allvar inget bättre, gillar varken musen, muttan eller fittan. Tänk att det ska vara så svårt att hitta ett ord på sitt eget kön som man är bekväm med som vuxen kvinna, skandalöst!

  SvaraRadera
 13. Tack underbara ni för all input! Jag måste nog sammanställa allt det här i ett inlägg!

  SvaraRadera
 14. Tycker snippa är ett skitbra ord! Härligt att se att så många gillar det, då blir det nog det som slår igenom och känns självklart framöver.

  Bör väl funka även när man beskriver en vuxen kvinnas kön (?). Dock förstår jag också att du använde underliv till förlossningsberättelsen. Känns logiskt på nåt sätt. Underlivet är ju så att säga hela alltet :)

  SvaraRadera