tisdag 1 maj 2012

Om en liten pyjamasIgår när jag låg och var febrig och jävlig kom jag att tänka på en pyjamas som Elly hade när hon var pyttis. Och inte vilken pyjamas som helst, utan det första plagget hon hade på sig, någonsin. De första nästan två dygnen hade Elly bara blöja på sig och låg hud mot hud med Niklas eller mig hela tiden, men sedan tog vi på henne en pyjamas och la henne för första gången i den där vagnen och gick ut till matsalen och åt kvällsfika. Jag darrade säkert lite på händerna när jag klädde på den lilla bäbin, för jag trodde att hon skulle ogilla det och börja skrika, men det gjorde hon inte. Pyjamasen var i storlek 50-56 och ganska stor. Några veckor senare var den urvuxen. När jag låg där i min feberyra och tänkte på den lilla pyjamasen som var för stor började jag gråta lite, saknade pyjamasen och önskade att jag inte hade tvättat den när jag plockade undan den, utan att jag sparat den med autentisk nyfödingsdoft.

10 kommentarer:

 1. Men, åh... Tänk att hon varit så liten!

  SvaraRadera
 2. Så himla fint. Precis en sån pyjamas hade vilda bebin också.

  SvaraRadera
 3. Åh, jag minns också att jag satt och grät över en sån där pyttepyjamas, den allra första, som växtes ur alldeles för fort. Tänk att de varit så där små liksom. Alldeles nyss nästan.

  SvaraRadera
 4. Jösses sicken liten plutta!!! :)

  SvaraRadera
 5. Pluttan, vad liten hon var! Kommer aldrig slänga de där första plaggen de hade på sig, även om jag tvättat bort bebislukten jag också... typiskt.

  SvaraRadera
 6. Oh, jag sitter här och blir alldeles nostalgisk. Kan erkänna att jag har blivit liiite bebissjuk. 1-åringar är så stora?

  SvaraRadera
 7. Men så himla fin och en liten bebis, som inte är en liten bebis längre utan en egen individ och jag håller med dig, varför ens tvätta bebiskläder. Låt de lukta spya och bebis.

  Nu fick jag såna där känslor om att jag vill ha en bebis till, helst nu!

  SvaraRadera
 8. Åh, nu börjar jag böla, saknar också autentisk nyföddoft =(

  Det har gått så fort, för fort =/

  Krya på dig! KRAM

  SvaraRadera
 9. En sån liten sötkorv hon var då :)

  SvaraRadera