tisdag 1 maj 2012

Sjuker

Igår var det Niklas sista dag hemma. Vi hade tänkt att vara ute i solen, äta falafelrulle vid kanalen medan Elly sov i vagnen, kanske dricka kaffe på gården och till sist äta avskedschips på kvällen. Men strax efter frukost började jag känna mig matt och var tvungen att gå och lägga mig. Sedan blev det bara värre. Hela förmiddagen låg jag och försökte somna, men det gick inte för antingen frös jag för mycket (trots att jag låg under två täcken, en filt och en morgonrock och bredvid en varm, sovande bäbis), var för varm, hade för ont i kroppen eller mådde för illa. Jag försökte att dricka vatten och blåbärssoppa, men blev så illamående efter några klunkar att jag inte fick ner så mycket. Några gånger gick jag upp lite, men var så matt och yr att jag hade svårt att gå.

Framåt dagen höll jag till sist på att somna, men samtidigt började det kännas så tungt i bröstet när jag andades och det låter fånigt så här i efterhand, men just i det ögonblicket då jag låg och feberyrade, trodde jag att jag skulle somna in för gott. Jag fick lite dödsångest, men var mest ledsen för att Elly skulle bli moderslös. Men jag överlevde och fick istället upp värsta spyan och efter det kände jag mig lite bättre. Jag var sedan febrig och väldigt matt under resten av dagen, men på kvällen orkade jag vara uppe lite. Eller jag halvlåg i soffan och såg det sista avsnittet av Misfits med Niklas.

Idag mår jag bättre, febern och illamåendet är borta, men jag känner mig väldigt medtagen och fortfarande matt och lite yr. Jag blir sällan riktigt sjuk, utan brukar bara bli förkyld och få lite hosta och jag kan inte minnas att jag har varit så här dålig tidigare. Niklas åkte vid 9 imorse, så han hann ge Elly frukost och så och nu är min svärmor här och leker med Elly på gården. Det var en himla tur att hon var ledig just idag, för att vara sjuk och ta hand om ett barn, det är inte det lättaste, I tell you! Och framför allt var det tur att Niklas var hemma igår, för jag kunde inte ens ta hand om mig själv, än mindre om ett barn då. Det tråkiga är förstås att vi snuvades på vår sista dag tillsammans.

11 kommentarer:

 1. Krya på dig och vilken tur att du får lite hjälp!!!

  SvaraRadera
 2. Men usch vad hemskt det lät! Tur att det börjar kännas bättre. Krya på dig ordentligt nu!

  SvaraRadera
 3. Åh, så himla trist att va krasslig! KRYA PÅ DIG! @--',---

  SvaraRadera
 4. Krya på dig!

  Du kan sjukskriva dig och så får Niklas vara föräldraledig om du blir sjuk flera dagar, en kollega till mig gjorde så.

  SvaraRadera
 5. Tiger Johanna, Regnsjuk och Jennie: Tack snälla!

  Hanna: Det går inte eftersom Niklas jobbar i Norge och inte har några svenska föräldradagar, tyvärr.

  SvaraRadera
 6. Att vara sjuk OCH behöva ta hand om barn är verkligen inte lätt. Min nya hatgrej.

  SvaraRadera
 7. Krya på dig! Ja det är verkligen inte lätt att ta hand om ett barn när man är sjuk, den erfarenheten har jag nyligen fått.. Och gulle dig med dödsångest, eller fy vad hemskt, men det lät liksom så sött och ynkligt när man inte tänker på hur hemskt det skulle vara om det verkligen varit så på riktigt..

  SvaraRadera
 8. Stackars dig! Det där lät verkligen hemskt. Hoppas du har piggnat till tills idag. Kram

  SvaraRadera
 9. Exakt samma sjuka som härjar här. Inte kul. Krya på dig!

  SvaraRadera
 10. Men FYY vad hemskt det låter, vilken tur att det åtminstone blev bättre ganska snabbt. Låter vidrigt ju. Krya på dig!

  SvaraRadera
 11. Det låter riktigt jobbigt. Och taskigt att ni inte fick en mysig kväll ihop.

  SvaraRadera