måndag 21 maj 2012

Sömnstrejk

Elly verkade tycka att hon inte behöver sova nu när det är sommar. Hon var helt slut tidigt på kvällen, men kunde bara inte somna. Hon pekade på saker och babblade och gick omkring med en tvättlapp i handen och dammade av halva vardagsrummet medan hon skrattpratade. Till sist var hon så trött att hon liggdansade i sängen, men sova skulle hon inte. Då gick vi och la oss alla tre, innan nio, och nu ligger Elly alldeles utslagen med huvudet på mitt bröst och snarkar så sött. Snart somnar nog jag med.

14 kommentarer:

 1. Det är nog någonting i luften i dag för Vide hade också svårt att somna ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det verkade som om det var väldigt många ungar som inte sov igår kväll!

   Radera
 2. Åh det är samma här hemma, fast nästan allra värst när han vaknar till och det fortfarande är ljust. Då är han liksom trött och vill sova mer, men då det är ljust så ska man i stället börja peka på saker..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, lyckan i att det är ljust så han kan se allt!

   Radera
 3. Samma hos mig fast då mer mig. Eller alltså. Svårt att sova när det är ljust och varmt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir lätt så, det är roligare att lägga sig tidigt på vintern.

   Radera
 4. Är hon så där pillig så kan du ju sätta henne på storstädning av hela hushållet ;)

  SvaraRadera
 5. Dexter somnar också senare nu... Dom är smarta de små liven. Det är ju roligare på sommarn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de har ju så rätt!

   Radera
 6. Vad skönt att höra att vi är fler som har de här utmaningarna. Jag håller på att bli tokig, ungen måste ju sova nån gång för att orka upp till förskolan också, liksom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elly brukar somna tidigt och idag var det inga problem, så jag hoppas det var en engångsgrej!

   Radera
 7. Jag fick inte min lilla kotte att knoppa in heller, förns efter kl 22 nångång. Men tyvärr va det ingen engångsgrej, jag har megasvårt att få henne att somna på kvällarna. Hon verkar vara en nattuggla, men även en morgonmänniska vilket hennes mamma(läs jag)inte alltid uppskattar. Gillar din blogg förövrigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men fy, vad jobbigt! Det blir ju så påfrestande för alla inblandade när ungen är övertrött men inte kan komma till ro. Det kan inte vara så att hon sover för mycket på dagarna? Innan Elly (självmant) började sova en gång om dagen var det svårt att natta henne ett tag.

   Radera