onsdag 20 juni 2012

Elly just nu


Ok, kvällarna är lite jobbiga för tillfället (fast idag somnade Elly lätt som en plätt), men annars är Elly inne i en väldigt härlig period nu. Eller hon är ju oftast väldigt glad, charmig och rolig, men nu tycks hon vara inne i en fas då det händer väldigt mycket. Här kommer en liten "Elly-just-nu-rapport":

Som jag har nämnt tidigare härmar Elly oss vuxna väldigt mycket. Hon härmar miner och läten och hon vill göra som vi, så nu dricker hon vatten ur vanligt glas (i plast) och mat med gaffel. Också äter hon väldigt bra med sked, jag blev alldeles häpen när hon slevade i sig fisksoppa som om hon inte har gjort annat härom dagen. För äter, det gör hon. Hon äter av det mesta, men hon äter  oftast inga större mängder, om det inte råkar vara korv stroganoff som serveras. Städar gör hon fortfarande, då och då hämtar hon en trasa och går loss med den, men är för tillfället mer road av att sopa golvet med sopborste. 

Elly kryper nästan aldrig numera, utan går och springer fram. Hon hämtar ofta någon av oss genom att ta ett bestämt tag i ens hand och drar sedan iväg med en, det är bara att hänga på då. Ofta springer hon fram och tillbaka i lägenheten, tjoande och viftande med händerna. Om hon inte bär något med händerna vill säga, för det gör hon ofta. Det är nämligen väldigt roligt att flytta runt på saker och ting, så tandkrämen kan ligga vid TV:n och vispen kan återfinnas på toan. Elly vill fortfarande ha mycket närhet, men vågar gå iväg själv mer och mer. 

Hon säger inte så många riktiga ord, men har en del egna ord och det verkar som om hennes tal utvecklas mycket just nu, för hennes joller börjar låta som längre och mer medvetna haranger och hon babblar på mest hela tiden. Nej är ett ord hon börjar använda mer och mer när vi fårgar henne om något. Och det är tydligt att hon förstår väldigt, väldigt mycket av vad vi säger nu. Hon är även väldigt medveten om vilka reaktioner hennes olika beteenden kan få, det märks inte minst när hon sitter och gör knäppa miner och spexar för att vi ska skratta. 

Elly älskar att leka utomhus, hon gillar fortfarande att gunga och leka i sandlådan, men är även väldigt förtjust i att gå omkring och titta på blommor, fåglar, hundar, större barn eller vad det nu kan vara. Det är tydligt att hon vill gå ut och leka när hon försöker ta på sig sina skor eller går och hämtar en mössa eller solhatt som hon sätter på huvudet.

Åtta framtänder och fyra kindtänder har Elly nu och jag tror att det är hörntänder på gång. Hittills har hon inte haft så mycket besvär när tänderna har spruckit igenom, så jag hoppas att det fortsätter så. 

Så där. Då har jag skrivit en liten uppsats, jag som bara skulle skriva några rader...

14 kommentarer:

 1. Jag måste måste måste ha en liten unge NU! Varför växer dde så fort?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en vill ju bara bevara den här litenheten, samtidigt som en ser fram emot allt som komma skall.

   Radera
 2. Det där är ju mitt barn!! Det är inte klokt hur lika de är, allt stämmer exakt in på Äpplet i princip :-) Blir för övrigt smått galen på det där plockandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är så kul att de verkar vara så lika! Och ja, det är saker överallt, det hjälper inte hur mycket en plockar...

   Radera
 3. Vad underbar! Hon verkar så otroligt go Elly!! :)

  SvaraRadera
 4. Åh va mysigt det låter, vill också!

  SvaraRadera
 5. oj, vad det händer mycket! hoppas att ni har nån elly-dagbok där ni kan skriva ner alla framsteg som hon gör. sånt är kul att titta i när hon blir större! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vi har inte gjort det, dumt nog. Vi får nog skriva ut hela Kiddo-kategorin från bloggen sen :)

   Radera