tisdag 19 juni 2012

Värsta nattningen

Puh, idag hade vi den värsta nattningen någonsin. Elly var jättetrött tidigt på kvällen, så trött att hon knappt fick i sig någon kvällsmat. Sedan höll hon på att somna i ergon, men ryckte plötsligt till och ville inte alls sitta kvar i selen. Därefter ville hon bara springa omkring och leka, sparka på tennisbollar medan hon skällde som en liten hund, stoppa tennisboll innanför min tröja och tjuta av skratt när den kom ut på magen, läsa saga, lägga pussel - ja, hålla igång helt enkelt. Vi försökte att få henne att komma ner i varv, men det gick bara inte. Till sist var hon så trött att hon ramlade omkring när hon gick och sedan kom en hemsk gråt. Hon skrekgråt av ren trötthet, med en lite hes och konstig gråt vi aldrig har hört förut och det gick inte att trösta henne; hon grät när hon var i famnen, hon grät när hon satt i soffan, låg i sängen, gick omkring, när vi sjöng, när hon fick se på TV, när vi satte på musik, ingenting tycktes hjälpa. För en stund sen kunde hon sitta i mitt knä och tutta och somnade så, samtidigt som hon hulkade av gråten. Nu har hon sovit en stund, men det tog tid innan hulkandet upphörde. Stackars liten.

5 kommentarer:

 1. Övertrötta barn är verkligen ingen hit. Tror det var det som var felet här med. Alex dagssovning blev mycket senare än vanligt och han sov för lite. Och sen var hans farmor här på kvällen och lekte stojiga lekar trots att han var jättetrött. Jag borde sagt ifrån. Efter det gick det bara utför... Men nu verkar han sova djupt iallafall, ligger här och snuttar och snarkar. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var iväg och tränade och kom hem till ett barn som var väldigt uppe i varv och lekte med sin pappa och farmor, sedan sa det bara pang medan jag var i duschen och så hade det slagit över. Det går så fort ibland. Vi måste bli bättre på att hjälpa henne att varva ner framåt kvällen tror jag.

   Radera
 2. Pluttan! Jag skrattar lite när du skriver om er kväll, men känner samtidigt ångest! Det går så jäkla fort till övertrött, och sen är det kört! Och alla blir trötta och irriterade och frustrerade...

  Vi låter Äpplet sitta med oss i soffan och kolla tv ett tag innan läggdags, med pyjamas på och napp i. Sen får hon ersättning på flaska i famnen, då brukar hon vara hyfsat nedvarvad när vi lägger henne i spjälsängen. Sedan sitter vi hos henne tills hon somnar. Men de "rutinerna" har vi bara haft i en eller två månader.

  SvaraRadera
 3. Fy vad jobbigt, vi har också såna kvällar ibland. Frustrerande när inget man gör funkar. Försöker tänka att det är en fas som kommer gå över.

  SvaraRadera
 4. Vad jobbigt! Styrkekram till er! Här omdagen gjorde W också en sådan där hemsk gråt, fast när han skulle sova på dagen. Han var så trött att han nästan somnade vid lunchen och sen skulle han helt plötsligt inte sova. Grät en hemsk gråt och till slut var han så trött att han bara slängde med kroppen helt okontrollerat. När han till sist somnade medan jag bar runt på honom så hulkade han också i sömnen, länge. Usch, jobbigt var det!

  SvaraRadera