fredag 6 juli 2012

30-årsdagen

  
En stund efter att mamma hade gått till jobbet dök den här bilden upp på Instagram. Obs! Jag fick ej kossan.
Elly sov förmiddag i 3 timmar, vilket nästan aldrig har hänt förut. Jag passade på att dricka kaffe och prata med min mormor, samt måla hennes tånaglar tjusigt turkosa.
Också virkade jag en liten blomma. Det tog en stund innan jag förstod mig på beskrivningen och när jag väl hade förstått hur jag skulle göra blev blomman lite konstig då jag gjorde stolparna lite felaktigt, men skam den som ger sig.
Jag tyckte att Elly kunde gå med rumpan bar i trädgården, men det tyckte hon var helt galet och skulle prompt ha byxor på sig.
Födelsedagsbarnet fick välja mat, så det blev pizza. Födelsedagsbarnet är inte mycket till finsmakare. 
Elly tyckte det var gott med pizza, särskilt när hon fick dippa bitar i min kebabsås.
Efter den nyttiga middagen blev det smultron till efterrätt.
Elly plockade själv, 
men tyckte det var bäst när någon annan plockade och höll fram handen så hon kunde proppa i sig.
Hon plockade även blommor och grässtrån, som hon gärna kittlade sin gammelmormor med.

Sedan blev det kväll och barnet körde en sömnstrejk deluxe dagen till ära. Jag ville bara att hon skulle somna så jag kunde mumsa jordgubbar och godis ostört och började gråta av frustration, trötthet och hunger. Men till sist somnade hon och jag fick jordgubbar, godis och ett glas rosé och rundade sedan av dagen med ett avsnitt av Girls (jag ser om serien. Ja, redan). 

Just det, det roligaste på hela dagen var nog när Elly hade bajsat på morgonen och bajset råkade trilla ur blöjan och ner på golvet när jag bytte på henne och min bror höll på att kräkas. Jag skojar inte, han stod och hulkade och rusade ut. 
Hehe.

8 kommentarer:

 1. Fin födelsedag låter det som! Och det där med bajset är ju hilarious..haha.

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar dag, helt klart.
  Och dagens skratt var ju bajsrullandet ;)

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastiskt dag! Ja förutom sömnstrejken då. Min ena lillebror skulle garanterat kräkas om Ws bajs åkte ut på golvet! Hahah!

  SvaraRadera
 4. Vilken bra dag! Förutom kvällen då... hon kanske sovit för mycket på dagen? Vi måste dra ner Charlies sovtid till en timme nu, max....

  Och du! Du har ju en Ergo till Elly, hur tusan ska man få på sig den OCH sätta i en unge, helt själv? Jag ska åka till min syster i slutet av denna månad, och har fått låna en ergosele inför resan. Inte en äkta Ergo, men de ser väl lika ut antar jag? Tycker det är ganska svårt att knäppa ihop selen efter att jag satt Charlie i den. Jag brukar ta på mig den helt och knäppa upp på ena sidan, men att knäppa ihop den sen..... inte lätt. Tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, 3h var lite väl, hon brukar sova max 2.

   Knäpp selen runt midjan först, låt sedan tyget hänga ner medan du sätter barnet mot dig, som en liten groda. Dra sedan upp tyget bakom barnets rygg, sätt i remmarna som ska vara runt dina armar och knäpp sedan det övre spännet. Det kan vara lite trixigt att knäppa så högt i ryggen i börja, men övning ger färdighet! Hoppas du fattar hur jag menar!

   Radera
 5. Vilken fin födelsedag trots sömnstrejk. Och jag är mycket imponerad av din virkning!

  SvaraRadera