fredag 27 juli 2012

Fem tips för att undvika våldtäkt

Jag vet inte vem eller vilka det är som ligger bakom dessa affischer som pryder elskåp lite här och var i stan, men jag måste säga att jag tycker att det är en vansinnigt grym grej. Framför allt känns det fräscht (och ovant) att över huvud taget få se tips som vänder sig till potentiella förövare, efter att jag som tjej i alla år har matats med förmaningar om vad jag som möjligt våldtäktsoffer ska undvika. Fuck Gå aldrig hem ensam/drick inte för mycket/följ aldrig med en främmande kille hem/klä dig inte utmanande och fokusera på värderingar hos killar istället! 

17 kommentarer:

 1. Men hurra vad bra!! Har inte sett de här, men genialiska ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De sitter lite här och var i stan, bra grej!

   Radera
 2. Jag gillar den! För varför är det bara dom som kan tänkas som offer som ska uppmanas till tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så tänker jag också

   Radera
 3. Jag gillar idén men tror tyvärr att det hjälper föga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att affischerna i sig leder till färre våldtäkter, men jag tror att de kan hjälpa till att starta upp en diskussion. Någonstans måste en börja!

   Radera
 4. JÄVLIGT BRA och jag tror absolut att det spelar roll och förändrar! Det väcker nya tankar, skapar nya tankevanor kring våldtäkt. Långsamt men säkert. Jättejättebra..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det OK att jag lånar bilden? Är det i Sthlm de är uppsatta alltså?

   Radera
  2. Det är HELT ok! Det är dock här i Göteborg de är uppsatta!

   Radera