måndag 9 juli 2012

Måste. Virka.

Jag måste virka. Måste. För plötsligt är det som om halva min självkänsla är beroende av om jag tar mig an ett virkprojekt och slutför det.

Egentligen vet jag ju att jag inte är helt kass, att jag är hyfsat bra på en hel del saker. Jag har alltid tyckt att jag är bra, kompetent och har alltid kunnat peppa mig själv när andra har klankat ner på mig. Men när jag satt där med min virkning härom dagen, körde fast och bestämde mig för att avsluta min korta karriär som virkare, då kändes det som om jag aldrig fullföljer någonting och därmed aldrig hinner bli bra på något. Jag insåg vilken quitter jag är, att jag slutar med saker så fort jag åker på lite motstånd, om idéen ens lämnar planeringsstadiet, eller att jag helt enkelt bara blir less. Och det blir jag ofta ganska fort.

Så nu ska jag hitta något enkelt, men inte för enkelt att virka. Också ska jag visa för mig själv att jag kan fullfölja någonting jag tar mig för. Hur mycket jag än tröttnar ska den jävla virkningen bli klar. Någon gång.

11 kommentarer:

 1. Jag hejar på dig! Jag har fortfarande inte börjat på min virkningskarriär, påsen med grejerna bara ligger där och stirrar på mig...

  SvaraRadera
 2. Stackars Du kära barnbarn ! Jag har påbörjat 1000 handarbeten o aldrig avslutat dem .Virka mormorsrutor har jag flera "lätta" beskrivningar på men det bara gåååår inte.Köpt massor av garn för att stick men jag har inte tålamod. Det var tyvärr ett arv från mmig men va sjutton ska man kunna allt för !?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du har ju stickat jättefina overaller!

   Radera
 3. Jag känner igen mig. Får prestationsångest och ger upp när jag inte kan saker på en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så dumt att ge upp så lätt!

   Radera
 4. Heja heja! Du fixar det tror jag :)
  Men jag känner verkligen igen mig, jag brukar också ge upp när det är lite svårt. Jag hade bara tur antar jag att virkningen gick ganska lätt att lära.

  SvaraRadera
 5. Åh. Jag påbörjar också så himla många stick- och virkprojekt. Och avslutar så få.

  SvaraRadera