måndag 6 augusti 2012

Fascinerande kroppar

Det här OS-et har nästan gått mig obemärkt förbi, men igår kväll, när Elly tvingade oss alla till någon slags uppesittarkväll, då tittade vi lite. Damernas tyngdlyftning var den aktuella grenen och det var hur tufft som helst att se kvinnornas enorma fokus och hur deras kroppars olika delar samarbetade för att orka göra det där sista och avgörande rycket. Och jag kan inte sluta tänka på dessa kroppar. Jag finner det oerhört fascinerande att de här kvinnorna verkligen går emot det (västerländska) rådande skönhetsidealet med sina stora och starka kroppar. För det är ju knappast så att de bara har råkat lägga på sig lite, utan jag kan tänka mig att deras kroppar måste vara resultaten av hård träning och noggrann kosthållning. Och att se tyngdlyftarna kämpa för medaljer i ett stort mästerskap tycker jag är ett sådant skönt fuck you mot alla smalideal; för de visar att vad kroppen kan göra är så mycket större, viktigare och tuffare än hur den ser ut.

6 kommentarer: