torsdag 30 augusti 2012

Kvällen i siffror

Antal timmar av nattning: 3 h och 40 min. And counting...
Antal minuter av promenad i Slottsskogen: 80
Antal sedda Småpotatisavsnitt: 3
Antal gånger jag har hulkgråtit: 3. Eller 6, vem vet?
Antal gånger Elly har gråtit: 3
Antal vurpor: 1. Elly halkade på en tidning hon slängt på golvet och slog bakhuvudet
Antal gånger jag har börjat ifrågasätta mitt val att skaffa barn: 2

(Jag sitter alltså och bloggar på ifånen medan Elly tittar på Teletubbies på datorn, det var det enda som fick henne att sluta gråta. Vi kommer troligen att sitta här resten av natten)

21 kommentarer:

 1. Åh, jag lider med dig. Vi har en sån vecka (hoppas jag, för är det längre än så så säljer jag ungen). I måndags, efter 45 minuters sövande och 45 minuters sömn, vaknade han med feber (dumma tand) och sen var det bara att börja om i ytterligare två timmar. Den dag Ergon slutar funka vet jag verkligen inte vad vi ska göra. Barnafadern var bortrest tre dygn men är tack och lov hemma igen. Jag beundrar dig som är ensam med Elly så mycket! Det är riktigt tungt ibland att dra hela lasset själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så himla jobbigt! Här har det strulat till och från under så gott som hela sommaren, suck… Ergon har funkat på sistone, men igår somnade hon inte i den heller. Skönt att ni är två igen, det hjälper att kunna dela på nattandet!

   Radera
 2. Uh. Lider med dig och vet exakt hur tankarna kan vandra vissa dagar. Härom natten vaknade Kajsa strax före tolv, precis innan vi skulle lägga oss, och proklamerade att hon minsann var vaken nu och skulle leka. Vi ba: eh nä, vi läser en saga så får du sova igen. Det blev höga protester som ledde till att även herr mini vaknade. Så satt jag där i mörkret medan ögonen sved av trötthet och undrade vad tusan vi gett oss in på?
  Tack och lov glömmer en det rätt snart igen..
  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, fy, det är hemskt när ungen har somnat och en tror att en ska ha det lugnt och skönt, också vaknar hon och vägrar somna om!

   Radera
 3. Lider med dig, vet hur det känns! Man vill bara slänga något hårt i väggen eller skrika eller nåt. Men inte ens det man man ju göra för då börjar ju barnet gråta av det istället.

  Man får bara upprepa "det går över" tills det faktiskt...går över. Kram

  SvaraRadera
 4. Nämen fy vad jobbigt, för er båda. Hoppas det löste sig och att ni fick sova till slut. Kram!

  SvaraRadera
 5. Hade liknande känslor igår. Ibland vill man gärna kasta in handduken och ibland får det vara i form av Telitubbies.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en orkar inte hur mycket som helst.

   Radera
 6. Åh jösses vad jobbigt. Jag hoppas att ni somnade tillslut och att ni båda slapp hulka mer. Men vad i allsindar är småpotatisavsnitt??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, Småpotatis är en tecknad serie, finns på SVT play. Den är väldigt söt, men alla sånger fastnar på hjärnan :)

   Radera
 7. Stackars Fifi! Det känns väl skönt att mamma kommer och hjälper till lite? Puss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jätteskönt! puss

   Radera
 8. Åh, vad jobbigt. Ibland känns det totalt hopplöst och man blir arg och får dåligt samvete för det, och så blir man ledsen. du är inte ensam ska du veta (om det känns lite lättare..?).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns faktiskt lite lättare :) Åh, jag blev så arg igår, trodde jag skulle bli galen. Kände mig så hemsk att jag inte kunde somna sedan.

   Radera
 9. Skönt att veta att ni är i goda händer :)

  SvaraRadera