söndag 19 augusti 2012

Slottissöndag

Idag gick Elly och jag en promenad i Slottsskogen och tog en sväng på Barnens Zoo.
Elly gick omkring och härmade alla djurläten hon hörde, hängde på en gris och red på samma gris och sa "galopp, galopp!"
Hon klappade även några getter och jag måste tillägga att jag tycktes vara den enda föräldern som var lite nervös över det här med getklappandet. Alla andra barn sprang omkring och klappade getter för glatta livet, men mitt barn fick bara klappa de små getterna med små horn, för de stora getterna med stora horn såg inte så snälla ut. På bilden ovan kramar alltså Elly en get, men det syns inte så tydligt eftersom jag hade väldigt svårt att knäppa bilder samtidigt som jag var beredd att ta upp ungen och springa iväg om geten skulle gå till attack. Jag brukade inte vara så här rädd för djur, det måste vara ett tecken på att jag är en välintegrerad stadsbo. 

Hur som helst var jag inte det knäppaste föräldern på plats, för en pappa gick omkring med sin iPhone i handen och spelade Dire Straits för halva Slottsskogen.
Efter djuräventyret behövde vi äta, så vi satte oss på en bänk, åt medhavda matmuffins och tittade på folk. Elly tyckte dock att det var lite trist att sitta still och bestämde sig för att äta på vägen, medan vi gick. Så vi gick och rätt som det var satte hon sig på marken, tog en tugga, reste sig och fortsatte att gå och så höll det på. När vi inte har någon tid att passa försöker jag att låta henne stanna till och utforska, sätta sig ner, eller vad hon nu vill göra, under våra promenader, men det är inte alltid så lätt att låta bli att bara ta henne i famnen och gå iväg efter en så där hundra stopp. 

7 kommentarer:

 1. Jag älskar den första bilden! Hahaha! Det är så roligt nu när de är lite större, vi promenerade liksom från Plikta till Slottskogsvallen med Iris igår. Herre min je liksom, ska hon flytta hemifrån snart också?

  SvaraRadera
 2. Rida gris alltså? Det har man ju gjort i sina dar. Skitkul!

  /son till grisbönder.

  SvaraRadera
 3. Hon har så härligt minspel!

  SvaraRadera
 4. Haha, ajg vet de där getterna asså! Vi har en park här med getter också, scary!!!!

  SvaraRadera
 5. Så fint! Jag brukar också bli nervös över om djuren ska bli aggressiva helt plötsligt. Man vet ju aldrig om de tycker att barnen blir för mycket liksom.. Men ingen annan verkar orolig.. Haha.

  SvaraRadera
 6. Men Elly, hon är ju bara för cool alltså :)

  SvaraRadera