måndag 24 september 2012

4 saker

Idag när Elly och jag var ute och gick var det en medelålders man som verkligen stirrade på Elly. När vi passerade honom frågade han om det är en liten tjej. Min första tanke var att han var pedofil, med tycke för flickor, så som han spanade in Elly. Sedan  kände jag mig lite dum och paranoid som tänkte så och kom samtidigt på att det förmodligen bara störde mannen att han inte kunde placera barnet i ett fack. Det är ju väldigt jobbigt när en inte vet vilket kön ett barn har, menar jag. Grön mössa med Bambi på, blå jacka, röda byxor och röda skor - vad blir det? Flicka eller pojke?

Elly har börjat med två nya ord/uttryck: oh yeah och wow.

Min röda och ömma näsa har fått sällskap av en spricka i läppen, som kom av en nattlig skallning. Niklas är glad att jag har fått dessa blessyrer när han är inte är hemma.

Jag älskar socialpsykologi i allmänhet och att läsa om olika experiment i synnerhet. Jag går helt enkelt igång på att läsa om Stanley Milgrams experiment. Människan är en fascinerande, och ibland otäck varelse.

4 kommentarer:

 1. Ha ha! Visst är det jobbigt när man inte kan placera in människor i fack, eller klistra på etiketter! Kanske jag också måste anmäla mej till kursen du går, låter ju hur intressant som helst! Vad heter den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den heter Psykologi med inriktning mot sexologi och går på Göteborgs universitet.

   Radera
 2. Vad roligt att hon använder så internationella uttryck, haha.

  SvaraRadera