fredag 14 september 2012

Borås Djurpark


I förrgår åkte Niklas, Elly, ett par kompisar och deras unge och jag till Borås Djurpark. Jag älskar att titta på djur och det gör Elly också (även om det inte behöver vara så exotiska djur för att hon ska bli road; hon kan bli lika glad av att se en tax eller en skata), så det kändes som ett perfekt mål för en dagsutflykt. Resan dit gick bra, båda barnen var lite småtrötta och chillade på bussen. När vi kom fram bestämde vi oss för att luncha direkt, och det gjorde vi rätt i, för när vi hade kommit in på restaurangen började det ösregna. Efter att ha fått i oss en trist version av bambamat gick vi runt "savannen" och tittade på djuren där. Det började regna igen och båda barnen somnade gott under regnskydden i vagnarna. Vi vuxna passade på att dricka kaffe, äta glass och spana efter de där djuren som ofta gömmer sig. När vi kom fram till björnarna började solen skina och barnen vaknade. Elly tyckte att björnarna var gölliga, och vem gjorde inte det liksom? De var bedårande när de simmade omkring och småbråkade med varandra. Men de var förstås inte lika roliga som aporna. I aphuset blev vi kvar ganska länge och Elly var väldigt fascinerad av dem. Sedan är ju apor väldigt tacksamma att titta på för de leverarar ju alltid och det mesta de gör ser lustigt ut. Vi avslutade med att gå in på Barnens Zoo och Elly sprang glatt fram till getter och grisar, klappade och kramade om dem med kinden mot deras magar. Till sist gick vi in till souvenirbutiken där Elly valde ut en mjuk apa som hon kunde ha om halsen. Hemresan blev lite småkinkig, vilket kanske inte var så konstigt med tanke på att vi alla var trötta, bussen var proppfull och det inte var så roligt att sitta still. 

Jag la upp ett par bilder från djurparken på Instagram och fick några kommentarer om att folk är emot djurparker, så jag tänker att det är lika bra att reda ut det här också: jag tycker nog inte att det är värre att besöka djurparker än att äta kött. Djurparksdjur har det säkerligen många gånger bättre än de djur som föds upp till att bli kött. Så.


2 kommentarer:

  1. Åh, det låter superroligt och mysigt! Måste gå till skansens akvarium med Dex!

    SvaraRadera
  2. Mysigt!!

    Jag & svågern diskuterade det där när vi var på zoo häromveckan och kom fram till att djurparker har flera bra saker för sig. Många parker sysslar ju med uppfödning och "återplantering" i det vilda. Dessutom tror vi nog att man genom att ge folk möjlighet att se djuren live i någon mån ökar medvetenheten om utrotningshot. Och som du säger har ju djuren det bra, i alla fall i de parker jag varit i.

    SvaraRadera