onsdag 19 september 2012

Det är roligt att ha barn

 1. På morgonen för en vecka sedan bajsade Elly på golvet när hon luftade rumpan. Niklas fixade golvet, jag fixade ungen. Efter ca 10 minuter pekar Elly på min fot, Niklas tittar och ser att jag har en rejäl bajsklick på strumpan. Den måste ha trillat ur ungen när jag bar in henne till skötbordet för att tvätta henne, och jag hade alltså inte märkt någonting.
 2. Idag när Elly och jag var ute och gick petade hon först ut två snorbusar och gav till mig, sedan började hon rota i min jackficka tills hon hittade en näsduk, i vilken hon snöt sig. 
 3. I lekparken idag råkade jag säga "Kom nu, Gollum!" till Elly. Ni som har varit med ett tag vet att min gamla katt hette Gollum, så namnet var ju inte helt taget ur luften.
 4. Ellys sinne för städning och ordning och reda har inte försvunnit. Vid fikat på öppna förskolan idag kastade en unge ner sin tomma nappflaska på golvet, varpå Elly utbrast "Tappa!" (ett av hennes favoritord) och blev sedan helt förtvivlad för att ingen tog upp flaskan. Hon fick ett spel där hon satt i barnstolen och blev inte lugn förrän hon hade fått komma ner på golvet, tagit upp flaskan och gett den till en förälder. 


13 kommentarer:

 1. Haha, så roligt! Sötongen :)

  SvaraRadera
 2. Haha hon är för underbar!

  SvaraRadera
 3. Men va!? Det lät ju helt sjukt, det är ju helt olika domäner dessutom, blogg.se och blogspot ju så det finns ju liksom inget som har med varandra att göra. Hur kommer du förbi det då? När jag går in på din blogg ser det i alla fall helt normalt ut.

  SvaraRadera
 4. Tappa är ett av de ord Alex kan också. Tycker det är ett rätt konstigt ord att välja att kunna när han kan typ fem ord. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev ganska förvånad när Elly började säga det, så ofta använder vi ju inte det!

   Radera
 5. Elly, underbara unge! Det där med bajset känner jag igen. Har vid ett tillfälle hittat en bajsklick i soffan.. Ingen aning om hur den kom dit haha.

  SvaraRadera
 6. Haha, älskar att du kallade henne Gollum! Jag kallar min systerdotter Emma för Karin lite då och då, min kusins namn som nu är 21 år gammal. Antar att det är för att hon var liten senast i vår släkt eller nåt? Börjar dock lära mig det med tanke på att Emma faktiskt hunnit bli sju år, haha.

  SvaraRadera
 7. Haha vad go hon är! Och du med - gollum var ju sjukt roligt faktiskt.

  SvaraRadera