onsdag 5 september 2012

Fifi goes student

Det går inte att plugga utan färgglada pennor
Präktig studentlook
Jag gick på kursintroduktionen igår och kursen verkar så himla grym. Intressanta föreläsningar, spännande litteratur osv. Alla (ca 60 pers) fick presentera sig och det var många socionomer, sjuksköterskor och barnmorskor, ett par läkare och psykologer och några studenter. Också var det några föräldralediga som sa att de behöver lite stimulans. Hög igenkänningsfaktor där. Vi delades in i grupper och fick vår första uppgift: att rita manliga och kvinnliga könsorgan, samt berätta vad vi kallade dem när vi var små och vad vi säger nu. Det tycker jag var en ypperlig start på kursen!

Sedan kom jag hem till en mycket uppskrivad unge, som hade somnat i vagnen tidigare på kvällen, men vaknat när hennes farmor bar in henne. Det tog en timme att få henne att varva ner och somna, men hon hade inte varit ledsen under hela kvällen och det är huvudsaken.

15 kommentarer:

 1. Härligt att det verkar intressant, och att det hade gått bra där hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Fast jag hade hoppats att Elly skulle sova när jag kom hem...

   Radera
 2. Svar
  1. Psykologi med inriktning sexologi.

   Radera
 3. Hmm, jag har säkert läst det någonstans, men.. vad jobbar du som när du inte är föräldraledig? Är du socionom eller är det bara nåt jag fantiserat ihop på egen hand?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag är socionom och jobbar på ett boende för missbrukare. Jag har valt att inte skriva så mycket om jobbet här på bloggen.

   Radera
 4. Härligt med bra kursstart. Och snygg studentlook!

  SvaraRadera
 5. Skönt att Elly tog det bra!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att kursen verkar bra! Är också sugen på att plugga, på hela grejen liksom, träffa folk, läsa studentlitteratur, få nya intryck för hjärnan att jobba med.

  SvaraRadera
 7. Åh wiie, vad roligt med kursstart! Fin studentlook också! Och jättejättefin kalender! :) De kommer nog se dig som den stolta mamma du är!

  Åh vad roligt, nu fick jag lust att börja plugga igen.

  SvaraRadera
 8. Låter som en väldans intressant kurs! Du måste uppdatera oss om vad du får lära dig!
  Längtar efter att plugga... skolan är liksom så trygg på nåt vis... som en egen liten bubbla varifrån man ser verkligheten.

  SvaraRadera
 9. Haha vilken bra uppgift.
  Jag vill också börja plugga! Kul :)

  SvaraRadera
 10. Kan tänka mig att det är skönt att få komma iväg på något eget, så känner jag när jag åker till jobbet i alla fall :)
  Har du tänkt börja om på boendet eller är du fortsatt föräldraledig därifrån?

  SvaraRadera